夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

你地會唔會單獨同奶奶行街/飲茶/食飯......???

我就未結婚,但我暫時都未試過同未來奶奶單獨相處,我每次見親佢都係同我honey一齊,我覺得無左honey係度,同佢單獨一齊的感覺始終怪怪的,因為無乜野講,又無乜話題,但有honey係度氣氛就會好好多~

子爵府

Re: 你地會唔會單獨同奶奶行街/飲茶/食飯......???

我反而就鐘意同奶奶行街飲茶食飯~~~!!! :-P 我奶奶鐘意女多啲,當哂我地咁多位新抱係女!同埋又幾好傾,所以逢親奶奶約我出街玩,我實推哂朋友約會拿拿聲同佢出街玩~~~!!

男爵府

2019新春慶豚圓

Re: 你地會唔會單獨同奶奶行街/飲茶/食飯......???

o米攪我!!!!!!!

:-x :-x

大宅

佢冇呢 D 福氣 , 我留番同自己個仔 & 老公好過 !

大宅

bandband我同你差不多我奶奶本身無女,佢好多
Milk Milk Milk - Jerry boy Yahoo BOLG

禁止訪問

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係架,
老公要返工,又唔識o查車,
所以陪老爺、奶奶o既責任大多落係我身上!
我奶奶成日話娶到個好新抱架!
好仔不如好新抱嘛!

大宅

我會同奶奶行街/飲茶/食飯,好樂意添﹗
但,我老公和仔仔肯定跟來﹗
而我奶奶都好少有咁的閑情同我一起﹗佢和麻雀傾吓解好過﹗
該用戶已被刪除

別墅

2019勳章

So far未試過; 亦不希望有機會!!

1. 言語/思路不通, 有時加上鄉下話, 更加不想溝通
2. 太君有點撞聾, 要大聲同她講話, 好像罵她的樣子
3. 話題炒來炒去都是那裡買送平; 不該出外食飯(貴嘛!);
阿嫂是非 (不知好過知)悶加煩

寧可同自己媽媽去, 可能同樣煩但這是我的媽, 不用PLEASE他的媽!!

大宅

好媽媽勳章

同fatty 136 感覺一樣

fatty126 寫道:
So far未試過; 亦不希望有機會!!

1. 言語/思路不通, 有時加上鄉下話, 更加不想溝通
3. 話題炒來炒去都是那裡買送平; 不該出外食飯(貴嘛!);
寧可同自己媽媽去, 可能同樣煩但這是我的媽, 不用PLEASE他的媽!!

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

小manman,
我以前有同ex-bf的父母都有單獨去相處gar. 佢地會偷偷地約我. 會將屋企的歷史, 家人的關係瓜葛等講俾我知. 佢地亦會順便收風, 睇下佢個仔有咩新動向. 仲會叫我照顧佢個仔.
而我亦會為bf講下好說話, 講俾佢父母知其實佢個仔好錫佢地.
如果佢兩個老人家主動約你就代表佢地都幾俾面你.有D地位.
不過如果你約佢地見面, 你要講俾你男友知道. 因為唔係人人都鐘意.
希望你快D同你honey結婚 la.

別墅

因為我奶奶好好人, 所以我完全唔介意同佢出街, 有時會主動約佢添!!!
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

禁止訪問

男爵府

唔會,而家唔會,將來有bb就唔知.

等待驗證會員

一定唔會,又拍拖至現結婚5年,一次都無,以後都無諗過.關系唔好,溝通唔到.

男爵府

哈哈, 我點只同奶奶行街睇戲食飯呀(2個人成日架la, 生大女坐月係佢屋企,滿月2個人無野做帶埋個孫上酒樓飲茶law), 我地重一齊去旅行la,唱k la, 游水la, 呢d須然吾係得我地2個, 但係都係我地成家人去, 我奶奶年年都拜幾圍酒架, d friend同佢慶祝生日law, 好少有la, 佢交友廣闊過我呀

子爵府

只係試過兩個人同bb一齊去健康院
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

大宅

我都唔係好願意單獨同我奶奶一齊,同佢真係無乜話題講 ,來來去去都係講佢兩個孫仔孫女 (我叔仔o既仔女),同埋成日催我生仔,仲有講

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
結婚為咩 ... 2 3 4 5 6 .. 9