夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

你地有無收過奶奶送比你地的禮物???而你地奶奶又會唔會主動送禮物比你地架呢???

你地除左結婚個時,奶奶除左會送好多金器比你地之外,平時奶奶會唔會送禮物比你地架???
我同我honey拍左差唔多一年拖,我未來奶奶冬天個時送過件褸比我,母親節個日,我自己親手摺左縐紙花,仲紮成一束花送比佢,佢讚我乖,仲話我有心意,所以佢就帶左我去金舖,送左一隻$1,700的手"額"比我,我唔好意思收,問佢做乜無端端送隻手"額"比我,佢話我送左紮花比佢,我話紮花唔使錢架,我自己紮架,佢即刻話唔係錢的問題,係你有無心意的問題~
我好開心呀,唔係因為佢送左隻咁貴的手"額"比我,而係我覺得佢對我好好,仲幾錫我 :-P

子爵府

Re: 你地有無收過奶奶送比你地的禮物???而你地奶奶又會唔會主動送禮物比你地架呢???

我奶奶多數都係我牛一果陣會封番封'生日大利是'(至少有一百蚊架~~)俾我! 至於奶奶平日會唔會主動送嘢俾我,係會囉,有時同佢行開街,我話見衫靚,佢都話要送俾我,不過我次次我都會即刻轉軚話:"其實我都唔係好鐘意,只係覺得靚啫..." 咁就避過咗奶奶買嘢俾我既機會...費時啦...同奶奶出街已經用緊佢啲私己錢(=.=我奶奶好堅持同我出街要用佢啲錢...),唔好連買自己鐘意既無謂嘢都要佢出錢俾囉~!!!

大宅

Re: 你地有無收過奶奶送比你地的禮物???而你地奶奶又會唔會主動送禮物比你地架呢???

有收過呀! 頭飾la,首飾la....甚至連我生日奶奶都親手DIY一張生日card比我.
我覺得奶奶好鍚我.....
該用戶已被刪除

大宅

你地就好啦,我結婚時,佢連龍鳳"呃"都冇對呀,淨係一條金鏈加一個一牌,佢仲話已經比其他新抱好好多啦.有d新抱只有金介子一隻.......
emily200323 [img align=left]http://hk.geocities.com/aphek03/pekkle/wallpapers/gif/6.gif[/img]

別墅

結婚時由於我地冇擺酒所以我奶奶送左條鑽石手鏈同吊咀俾我. 之後都係我送俾佢多, 不過都係 d 護膚品之類. 雖然物質上佢冇俾好多俾我, 但係佢平日為我兩公婆付出好多啦! 真係好感激佢架!
枯藤老樹昏鴉, 小橋流水人家, 夕陽西下, 斷腸人在天涯.

大宅

Every year of my birthday, she send me birthday gift.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

結婚時1條手鏈,我又係龍鳳扼都無架.
有節日又記得的話咪送.

大宅

結婚初期我織過件冷背心俾我奶奶,跟住都試過買燕窩俾佢,佢都有買番o野俾我,多數都係參茸藥材之類,主要都係暗示要我整俾佢個仔 (即係我老公) 食

大宅

可可2003 寫道:
雖然物質上佢冇俾好多俾我, 但係佢平日為我兩公婆付出好多啦! 真係好感激佢架!

o係結婚o個陣, 我老爺做咗對龍鳳扼, 金鏈, 同鑽石介子俾我, 好靚架, 最重要係佢o地份心意. 好似"可可2003"咁講, 物質上唔係俾到好多野, 但係佢對對我o地好好, 經常都會有靚湯飲, 有時仲會令到去我公司樓下俾我. 嚟份心意同心機, 點可以比呢?

子爵府

2019新春慶豚圓

冇.........
如果等我奶奶送野比我可能仲難過中六合彩頭獎 :-x :-x :-x

男爵府

除左結婚果陣佢好唔願意咁畀過d金器我之外,結左婚咁耐都見收過一條毛,不過我都唔希罕,事關佢送既野都唔知有冇落毒咒既!唔收好過收!

別墅

結婚送過對手呃, 但貨不對辦, 因拍拖初期時給我看過對呃, 不同款及細咗好多, 我問老公, 拒話奶奶知道我不鐘意的舊款,所以另外買比我. 其實我知奶奶偏心想留比未來叔仔的女友, 叔仔的女友好得奶奶歡心, 有好野都會比拒, 好似夾鎹甘,有好的會夾比拒,我冇份, 我老爺好職做見到奶奶甘,都會哪哪聲夾比我.
我曾送過衫,其他野, 但都不見拒着,不見拒用, 咪不再送

大宅

咪結婚時送過對丁屎咁大對龍鳳扼囉!
(佢仲同我講買對細d

珍珠宮

2019新春慶豚圓

[size=small]唔會.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

別墅

未結婚時,奶奶係我校外課程畢業個時送咗個玉鐩比我,而我入門時佢就送咗一隻鑽石介子同一對龍鳳呃比我,但係結咗婚之後就剩係封利是(係我生日時,通常都有$500.-),冇所謂啦,返正都係一份心意,咁你哋鍾意收gift / 利是.
我中文名學勤,英文名係Howard,香港山頂嘉諾撒醫院面世。 27/7/2005-weight:12.9kg, height:86cm 17/9/2005 - weight:13.5kg, height:89cm 1/4/2006 - weight:14.3kg, height:93cm

大宅

最關心BB問題熱投勳章

其實心意最重要,大家都係想覺得有人對自己好,錫自己o者!相負相承的. 我奶奶除了我結婚時打對呃送比我,之後都...冇.
拍拖到結婚我同我奶奶都好好的,我有時都會送

子爵府

我奶奶送過燕窩花膠俾我補身,生完bb又無端端再俾利是我(第一日已經俾左我同bb),仲講明係俾我唔係俾bb。
但我最開心唔係佢買唔買野俾我,而係前個排她當面讚我,話我對bb好, 揍得bb好好,話bb有我做阿媽好幸福。之後老公自己返去又係老公面前讚我。
不過我都好孝順佢架,佢要幫大伯揍兩個囡無時間買衫, 就算去買都唔捨得,所以我間中都會買衫俾佢架。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

在未結時我奶奶送過楓葉金幣吊墜,一項珍珠頸項(她往上海旅行時買),結婚就有龍鳳

大宅

我奶奶對我都幾好的,結婚時打左對龍鳳呃加頸鍊,平時就成日煲靚湯過我飲...有左阿b時候一星期一次燕窩,生日過年封利是"$500",阿b出左世到依家成日好多gift,其實錫阿b咪即係錫我!!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題