影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:睇左5年韓劇,未試過有1套令我睇完第1集就

原帖由 yanyanyan910 於 16-03-05 發表
睇左5年韓劇,未試過有1套令我睇完第1集就中毒,岩岩睇完4集就翻睇。。。我仲變埋花痴,,宋仲基真係man過 ...

呢樹变左仲基中毒區
So far 覺得雙宋外型亮麗、仲基軍装型爆;撩妹對白、橋段好單刀直入;鏡頭好唯美........
但未中毒

伯爵府

引用:+本帖最後由+JP+於+16-3-5+15:34+編輯+\\Quo

原帖由 JP 於 16-03-05 發表
Sorry 我用親ipad都會high錯掣贴錯相,唔知點解,冇心架

伯爵府

ctyying 發表於 16-3-5 14:57
有無jm學緊首allways

https://youtu.be/YIi7cdIfCmQ
好聽

tsung    發表於 16-3-7 14:40

伯爵府

Yokothine 發表於 16-3-5 14:43
睇晒4集,又要等下星期。
聽OST解下毒先。
聽歌学韓文

伯爵府

引用:Quote:原帖由+JP+於+16-03-05+發表本帖最後

原帖由 ctyying 於 16-03-05 發表
原來仲基唔係高人,呢個鏡頭同喬妹差唔多哦
178高咋

伯爵府

引用:請問邊個綱站有得睇?

原帖由 mickey_2301 於 16-03-05 發表
請問邊個綱站有得睇?
Viu apps

伯爵府

引用:Quote:原帖由+JP+於+16-03-05+發表178高咋

原帖由 ccdccl 於 16-03-05 發表
成大校草
所以拍左成均館緋聞,回饋母校?

bb2    發表於 16-3-5 22:42
ccdccl    發表於 16-3-5 21:52

伯爵府

引用:好好睇,靚人靚景。但……直覺覺得結局會係

原帖由 lovebbb 於 16-03-06 發表
好好睇,靚人靚景。但……直覺覺得結局會係好傷感
而家韓劇不太興悲情結局喎!

伯爵府

mickeyeva 發表於 16-3-9 16:01
期待第五和第六集宋仲基和宋慧喬

【on.cc東網專訊】 韓星宋仲基與 ...
金編好like女角唇上沾泡沫咖啡

我試叫C6學玄彬走泡沫,佢話我痴線

tsung    發表於 16-3-9 20:58
Benbenmum    發表於 16-3-9 19:07
yukocyc620    發表於 16-3-9 18:32
ccdccl    發表於 16-3-9 17:42

伯爵府

引用:Quote:原帖由+JP+於+16-03-09+發表金編好li

原帖由 ctyying 於 16-03-09 發表
點解要學玄彬
你冇睇秘密花園?彬彬同苑苑經典鏡頭

伯爵府

回覆 Sumyeema1 的帖子

我今晚才睇,劇透收斂下好喎

《太陽的後裔》收視率再創新高 近30%穩居水木劇之首

昨晚(3月9日),由演員宋仲基、宋慧教等主演的KBS 2TV水木劇《太陽的後裔》播出第5集,收視率再創新高,以逼近30%的好成績位居水木劇收視率冠軍。
3月10日,據韓國收視率調查公司Nielsen Korea調查結果,KBS 2TV水木劇《太陽的後裔》第5集的全國收視率共計27.4%,較第4集的24.1%多出了3.3%,輕鬆奪得水木劇收視率冠軍。值得注意的是,《太陽的後裔》自播出以來收視率持續走高,播出僅3集,收視率突破20%;播出僅5集,收視率逼近30%,令業界為之矚目。而在同時段播出的電視劇中,SBS水木劇《回來吧大叔》的全國收視率以5.2%位居第2名,而MBC水木劇《再一次Happy Ending》則以3.2%的全國收視率墊底。
另外,《太陽的後裔》由李應福導演執導,講述了特戰部隊海外派兵組組長劉時鎮和外科醫生姜暮煙在韓國和派兵地區之間往返相愛的故事,於每週三、週四晚間10時在中韓兩國同步播出。 (責編:周鈺涵)<全星網>

<ins class="adsbygoogle" style="width: auto; height: auto;" data-adsbygoogle-status="done"

tsung    發表於 16-3-10 16:01

伯爵府

引用:好鍾意劇入面仲基望住喬妹搭糖個樣,雙眼碌

原帖由 mickeyeva 於 16-03-10 發表
好鍾意劇入面仲基望住喬妹搭糖個樣,雙眼碌碌甜笑,冧死人,睇星星我對都敏俊C都冇呢仲感覺,他都 ...
咁池昌旭套Healer你覺得正嗎?有人話池仔對眼好有電力

伯爵府

引用:宋仲基係一個好攞命嘅男人,我由成均館已經

原帖由 Sofia_happy 於 16-03-10 發表
宋仲基係一個好攞命嘅男人,我由成均館已經中招,佢入伍時我以為佢玩完,但估佢唔到係另一個成功嘅起步,佢 ...
有才華又有颜值的人入伍㸃會玩完?金編咪話要捧仲基做李敏鎬第二?!適逢李生和金秀賢今年會入伍,仲基有機會上!

伯爵府

引用:不如估下幾時過30%收視我估今晚果集

原帖由 jasonhelen 於 16-03-10 發表
不如估下幾時過30%收視

我估今晚果集
KBS水木劇《太陽的後裔》從開播以來收視率節節高升,觀眾的反應相當火熱。第五集的播出也打破《太陽的後裔》自身紀錄,於首爾圈獲得31.2%的收視率。

10日公開的尼爾森收視率調查,顯示9日《太陽的後裔》第五集,在全國收視率已達到27.4%,比上周第四集的24.1%成長3.3%,再度刷新自身紀錄。

特別是首爾圈公開的收視率還達到了31.2%,突破了30%大關。不曉得今日播出的第六集收視率是否還會繼續往上攀升,讓劇迷們都引頸期盼阿!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+JP+於+16-03-10+發表咁池昌旭

原帖由 mickeyeva 於 16-03-10 發表
我又冇睇過呢套,好睇㗎?
正架Healer,池仔又英又迷死人但我冇中招

伯爵府

回覆 tallgirl810 的帖子

有冇人睇過青澀仲基賣萌?

伯爵府

Ashlnicole 發表於 16-3-14 23:32
團結 !

軍人嗌團結,警察嗌忠誠,鐵粉嗌愛c你

伯爵府

ChrisWong 發表於 16-3-15 09:43
團結

好消息《太陽的後裔》登陸香港 「雙宋」將赴港宣傳

香港的觀眾注意啦!熱播韓劇《太陽的後裔》即將登陸香港,男、女主角宋仲基和宋慧喬亦將於下月襲港,為新電視台ViuTV開台助威。

香港新免費電視ViuTV將於4月6日開台,並以《太陽的後裔》作開台劇,安排在當晚8時半至10時播出,並落實邀請「雙宋」於4月4日來港宣傳造勢,二人當日抵港後將於5日出席ViuTV宣傳活動,這對香港的粉絲而言絕對是大喜訊。
據悉ViuTV極為重視這次的宣傳,投入過百萬邀請「雙宋」赴港,包括安排二人搭頭等客機和入住六星級酒店等等。
ViuTV99台是香港全新的免費電視,將製作各類精彩節目,自製及外購一線戲劇,為觀眾呈獻人氣作品。而《太陽的後裔》將以廣東話配音及韓語原音播放,配以中文繁體字幕讓觀眾欣賞。
香港的觀眾們期待「雙宋」的到來嗎?

伯爵府

JP 發表於 16-3-15 11:43
好消息《太陽的後裔》登陸香港 「雙宋」將赴港宣傳 香港的觀眾注意啦!熱播韓劇《太陽的後裔》即 ...
Moe good news~~

昨日(3月14日),宋仲基方面相關人士對於亞洲巡迴粉絲見面會的排程做出了回應。

宋仲基正在籌備出道以來最大規模的亞洲巡迴粉絲見面會,但中方見面會的排程出現了小插曲。 該人士稱:「幾天前發佈了中國粉絲見面會的公告,隨即接到了韓國國內及其他海外地區粉絲見面會的諸多詢問。 本次亞洲巡迴粉絲見面會當然會從韓國國內的見面會開始,之後巡迴中日等國。 只是,我們接到舉報說,有人在散佈有關中國粉絲見面會的虛假偽造消息,所以不得已首先發佈了關於中國粉絲見面會的公告。 ”
據悉,韓國粉絲見面會方面正在做場館聯絡等方面的準備,很快就會公佈包括韓國在內的亞洲巡迴見面會整體日程。 有人誤會是要從中國見面會開始,其實提前公佈中方見面會日程只是為了遏制偽稱事件的繼續發生。 宋仲基方面考慮在4月內巡迴韓國、日本、中國大陸和臺灣等國家和地區,正在對具體日程進行調整。

伯爵府

Sumyeema1 發表於 16-3-15 11:50
來香港……等你,劉大尉……

團結!
仲基粉有冇接機應援?你地咁團結!

首頁

尾頁

跳至