影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢套播到14集, 我覺得好好睇。

《聽到傳聞》是一部諷刺享受著帝王般的權力,夢想著財富與血統世襲俗氣意識的上流階層的黑色幽默電視劇。
劇情講述上流社會頂尖家族中的十幾歲兒子和女友未婚先孕,平凡家庭出身的女友嫁入豪門後引發的故事。

【劇 名】:聽到傳聞
【播 送】:韓國SBS月火劇
【時 間】:每週一二晚間各播放一集
【首 播】:2015年02月23日
【編 劇】:鄭成珠
【導 演】:安畔錫
【主 演】:劉俊相、柳好貞、李準、高我星
【集 數】:32集
【接 檔】:Punch
【簡 介】:是一部諷刺享受著帝王般的權力,夢想著財富與血統世襲俗氣意識的上流階層的黑色幽默電視劇。
【官 

侯爵府

sambb 發表於 15-4-9 15:36
呢套播到14集, 我覺得好好睇。
我都聽過有人話好睇

男爵府

回覆:點解無人提\\\"聽到傳聞\\\"呢套韓劇

我想睇李淮,但手快畫質很差很矇,千尋又得8集,請問你用那個網絡睇。

男爵府

引用:我想睇李淮,但手快畫質很差很矇,千尋又得

原帖由 yu-ma 於 15-04-11 發表
我想睇李淮,但手快畫質很差很矇,千尋又得8集,請問你用那個網絡睇。

...
didiaotv

侯爵府

我都有興趣睇

男爵府

引用:我都有興趣睇

原帖由 Fion_Chan 於 15-04-11 發表
我都有興趣睇
我最鍾意睇老爺, 出面呼風喚雨, 番到屋企好似精神分裂, 低低能能, 好攪笑。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Fion_Chan 於 15-04-11 發表

原帖由 sambb 於 15-04-11 發表
我最鍾意睇老爺, 出面呼風喚雨, 番到屋企好似精神分裂, 低低能能, 好攪笑。

...
見你推介,開嚟睇……唔係一般韓劇,灰姑娘未婚生子再嫁入豪門。

可能有三十幾集,故事有D婆媽,我飛住睇,新抱仔以“讀書叻” win 咗老爺心,都有啟發性……

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 sambb 於 15-04-11 發表我最

原帖由 Sumyeema1 於 15-04-11 發表
見你推介,開嚟睇……唔係一般韓劇,灰姑娘未婚生子再嫁入豪門。

可能有三十幾集,故事有D婆媽,我飛住睇 ...
追到十四集,灰姑娘開始變身,戲味越來越濃,有些現代版宫庭劇 feel...

徐春真是有慧根,讀書叻,學做上等人好快上手……

男爵府

引用:Quote:原帖由 yu-ma 於 15-04-11 發表我想

原帖由 sambb 於 15-04-11 發表
didiaotv
Thanks, 昨晚睇左第一集,覺得睇老爺奶奶個part悶悶地,淨係想睇李淮,見到李淮想跳海又唔怕死真係火都黎,這部節奏很慢要比d內性,30集會不會太拖呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我幾like高我星同李準,但32集真係有啲卻步,或者遲少少先開

男爵府

引用:Quote:原帖由 sambb 於 15-04-11 發表didia

原帖由 yu-ma 於 15-04-12 發表
Thanks, 昨晚睇左第一集,覺得睇老爺奶奶個part悶悶地,淨係想睇李淮,見到李淮想跳海又唔怕死真係火都黎, ...
可能我都鐘意睇 阿珠媽 戲又ok。 你講開李准, 佢頭果幾集好做得出果種處男feel, 摟徐春果種猴禽姿勢, dry左好耐睇得好會心微笑。

侯爵府

看了4集,導演、編劇合作的前作「妻子的資格」、「密會」我都有睇,他們講故事手法我好受的。唔知點解,我好喜歡這導演的,慢,但唔悶,唔太多面部特寫,仍然好有張力,有電影感。我反而有耐心睇。前面這4集其實幾慘嘅,小情侶被迫分開,但配樂輕鬆,立馬變得黑色幽默。

那BB,居然都會做戲似的,點解可以找到咁適合的小小小演員?

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

最近唔知煲咩劇好, 聽大家介紹完, 等我開呢套睇下先!!

象牙宮

2024年龍年勳章

今天 maple stage 出了 15 集

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:今天 maple stage 出了 15 集

原帖由 Sumyeema1 於 15-04-14 發表
今天 maple stage 出了 15 集
韓老闆竟然玩初戀的感覺,估唔到一個可以指領江山的男人,咁容易就走出安全堡壘……

期待下一集……

大宅

我有在追這套

不過前面有好幾集沒看, 因為好悶 (未婚生子) ...但看看下, 又覺得這劇很好看, 我現在連看無字也覺得很好看...

老爺及奶奶都好可愛架

男爵府

回覆:sambb 的帖子

有睇呀,我覺得呢套戲唔同其他的韓劇,睇完要諗諗先識笑,個老爺做得幾好

男爵府

老爺係個人情感既低能, 真係笑死。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Sumyeema1 於 15-04-14 發表

原帖由 Sumyeema1 於 15-04-14 發表
韓老闆竟然玩初戀的感覺,估唔到一個可以指領江山的男人,咁容易就走出安全堡壘……

期待下一集……
見到有 16 集啦……一陣睇

大宅

呢套幾特别, 我都有追

首頁

尾頁

跳至