跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地既小朋友....
有日去完玩.....坐巴士回家時成20mins吾出聲

跟住講
媽媽呀.....我話...係.....講啦
如果你番工......我見吾到你....我會好吾開心呀....
如果冇左你我會好好好吾開心
...............跟住1mins後
再同你講...我會乖...不如..你湊魚魚
吾好番工
我吾買巴c光年..電單車....shark....等等...
你地會點....唉
now 一week 我only番6個hr

點死好呀
[

男爵府

我之前同仔仔唔同住, 佢成日見我地走, 都咸得好勁;
訓到半夜醒咗, 搵晒成屋, 搵唔到爸媽, 又咸, 重成日都話要媽媽湊佢;
我地成日同佢講, 解釋比佢聽, 我地返工, 佢開頭唔開心, 慢慢接受, 越來越少咸~!

原文章由 小魚兒正正 於 23/6/08 00:23 發表
你地既小朋友....
有日去完玩.....坐巴士回家時成20mins吾出聲

跟住講
媽媽呀.....我話...係.....講啦
如果你番工......我見吾到你....我會好吾開心呀....
如果冇左你我會好好好吾開心
...............跟住1mins後
再同你講...我會乖...不如..你湊魚魚
吾好番工
我吾買巴c光年..電單車....shark....等等...
你 ...

男爵府

原文章由 elaine_272 於 08-6-23 10:02 發表
我之前同仔仔唔同住, 佢成日見我地走, 都咸得好勁;
訓到半夜醒咗, 搵晒成屋, 搵唔到爸媽, 又咸, 重成日都話要媽媽湊佢;
我地成日同佢講, 解釋比佢聽, 我地返工, 佢開頭唔開心, 慢慢接受, 越來越少咸~!

...

咁佢有冇開口叫你吾好做呀...
[

男爵府

有呀, 成日都話媽媽唔返工, 湊bb;
有時捉住我勁咸

都無辦法, 有時要忍心d

原文章由 小魚兒正正 於 23/6/08 19:23 發表

咁佢有冇開口叫你吾好做呀...

男爵府

原文章由 elaine_272 於 08-6-24 11:26 發表
有時捉住我勁咸

哈...........我出左名忍心
[

男爵府

原文章由 elaine_272 於 08-6-24 11:26 發表
有時捉住我勁咸

我巳好肯心...0係佢表前..
[

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

hi 小魚正正

不經不覺, 我都做左 full time mami 接近10個月喇.

仔仔聽到我話返工都會喊......但我當然唔會返工啦, 因為我8月又生多個, 都係自己湊住先.

大宅

D 細路仔好似識好多野咁 .......(雖然未夠3歲人仔),可能一向我都有返工又唔覺個仔唔鍾意我返工喎,朝早佢見我換晒衫就會話 "媽媽返工" ........ 好似無乜野咁。

但見你地 D 仔女咁痴你地返而有 D 羡慕。

民房

我以前都有做嘢,但系呀B一歲我就放低工作自己湊佢......依家同呀B感情好好又好聽我話不過就洗少D ......有得有失 但系唔好同佢講話媽媽返工先可以買都玩具比佢......我試過同呀B講爸B返工先有飯飯食(當日呀B唔比爸B返工)佢立刻同我講佢唔食飯飯食麵麵

洋房

阿囡都係間中就會話媽媽唔好返工, 有時知我要返工, 佢就會話唔要媽媽要爸爸(雖然阿爸都要返工), 幾hurt 。有時又會咸。
佢地真係好似好大個, 難搞, 但唔返工又唔得, 大家都係為咗佢地揾多個錢。
唯有當係一個過程啦 ,日後點樣無人估得到。

民房

顶一下,支持支持。

顶一下,支持,支持。
笑话:铁观音茶对酒说:“战退睡魔功不少,助成吟兴更堪夸。亡家败国皆因酒,待客如何不饮铁观音茶?” 酒反驳说:“瑶台紫府荐琼浆,息论和新意味长,祭祀筵宾先用我,何曾说着淡黄汤(茶水)?” 争论不休之际,水出来劝解说:“汲井烹铁观音茶归石鼎,引泉酿酒注银瓶;两家且莫争闲气,无我调和总不成。”
Linda

首頁

尾頁

跳至