家事百科

跳至

首頁

尾頁

民房

BB得1.5歲,屋企可唔可以用殺蟲水

各位,

我發現屋企有一些身型好似一粒米,有好多腳的動物出現,好細隻,真係一粒米size,我唔知係咩,我bb得1.5歲,屋企可唔可以用殺蟲水.

唔該哂

JOSHUA1118

別墅

Re: BB得1.5歲,屋企可唔可以用殺蟲水

JOSHUA,

我最近買左支環保殺蟲劑, 係不易燃燒, 同對人畜無害, 只係對d 冷血動物有作用. 所以好岩有小朋友的屋企. 係荷花都有得買, 但係就好貴.

民房

唔該你,等我得閒就去SEE SEE

JOSHUA1118

大宅

幾貴都一定會買啦

:-o :-D :-o

別墅

但係好以百佳同惠康同有得買, 我無去睇過, 我係係間公司kowloon bay 的廠買. 35元一枝係荷花好似要50-60元

民房

但係有無名可以比我呢,我會易d找到

唔該你啦.

joshua1118

男爵府

I also want the name. Thank you ar.
Hi, there are 2 happy bbs in our happy family. Let's become good friends!!! :-P :-) :-P :-P

別墅

Click this link - biokill

子爵府

但我試過用呢隻...唔係太得喎... 連飛虫仔都噴唔死既???

不過,如果要噴殺虫水,最好先抱走BB先用,或者你係噴嚟防虫,就先閂好房門然後再噴,等一段時間先至開番度門,咁會好啲. 我細個見我老豆係咁樣做.

別墅

但係個b咁細, 我寧願用隻無咁勁的殺蟲劑喇.

複式洋房

JOSHUA1118

我以前都有用殺蟲水,,有時有木蛩,會咬bb,
所以我會一年噴一兩次,,噴果陣咪全家出外,
將小朋友放係我mammy 屋企先,,
我地同工人就返屋企,全屋用清水抺一兩次,
咁就放心la∼∼
記住連床辱都要抺呀,,

民房

唔該各位媽咪,