自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Poo得好勳章

回覆:嬲爆! 不停比個酒樓阿姐問係邊到收養個女

雖然我個唔係mix但同我一啲都唔似,係五官連膚色都唔似,D人成日問我佢媽咪係邊?所以我明你感受

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:根本第一次問已經係冇禮貌,真係收養都唔關

原帖由 feifei_baby 於 15-04-28 發表
根本第一次問已經係冇禮貌,真係收養都唔關佢事……
yes

總有離別的時候

禁止訪問

翡翠宮

咁衰

珍珠宮

唔好嬲,個女人忽上腦
正常一個人都唔會問人係邊收養啦!
俾著我,佢第一次問我已經媽差佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

引用:我都識香港人夫婦,對仔女成個mix樣,5知點

大宅

唔好嬲,樓主。
我個女係混血,又係同我冇樣似。而家歲幾反而對眼有少少似我。bb時好鬼樣。
我阿媽帶佢去街,啲人以為佢係工人,我阿媽答係呀,真係搞笑。
有次我喺抱住個女,隔離問係咪mix ,我話係呀,佢跟住話咁係爸爸定媽媽係外國人,我心諗咁你覺得我同佢咩關係??

禁止訪問

引用:唔好嬲,樓主。我個女係混血,又係同我冇樣

珊瑚宮

引用:事源今晚同朋友食飯+酒樓d阿姐見到我個女就

原帖由 yatmanchris 於 15-04-28 發表
事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就讚佢好靚好得意 咁我都好有禮貌咁講句多謝 跟住有個阿姐係專serv ...
所以話香港服務業水平江河日下,大把例子

大宅

貓狗褓姆 畀面勳章

yatmanchris 發表於 15-4-28 00:25
事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就讚佢好靚好得意 咁我都好有禮貌咁講句多謝 跟住有個阿姐係專serv ...
唔駛嬲,我估佢只係想擦你鞋話個b得意,博多啲小費啫,可惜落錯鞋油
.·°∴ ☆..·°.·° .·°∴ ☆..·°

男爵府

回覆:mrs_D 的帖子

d人真係傻傻地… 咁你點答佢啊?
我真係唔明點解d人講野點解唔諗下先講

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章

我都好怕咁多口水嘅人。
我對仔女完全唔似我、
通常d人會話、佢哋似爸爸多d呢!
或 佢倆姊弟好似樣喎!
我只會笑一笑 便算了。

男爵府

回覆:wonderlulu 的帖子

其實佢唔只剩係講呢d野 仲講左好多癈話… 之後無啦啦又話我個女似男仔 我下一個一定係仔 然後又話我班朋友係bb既姨媽舅父 我真係好想佢收聲!
之後我自拍佢仲要 係咁伸個頭入鏡望鏡頭 張張相都有佢做背景

男爵府

引用:回覆 yatmanchris 的帖子樓主唔好嬲,唔好

原帖由 hikiko999 於 15-04-28 發表

回覆 yatmanchris 的帖子
真識食

hikiko999    發表於 15-4-28 23:50

侯爵府

覺得呀姐堅口臭喎邊有人咁問㗎至多咪問下媽咪係邊或者係咪你個囡,點會一開口就話個小朋友係收養仲要係小朋友面前

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

算啦個阿姐見識小,無考慮過同外國人通婚姐,何必激親自己呢?

大宅

我小朋友都係mix, 出街都有人話唔似我. 試過有一次係地鐵有個嬸嬸指住我小朋友問 "佢識唔識聽我地啲話? 你點嫁個外國人嘅?"

初初聽到好嬲ga, 覺得啲人點解咁禮貌, 不過而家如果有人問一堆無厘頭問題, 我通常扮聽唔到, 笑下就算~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好嬲

阿姐可能真係勁羨慕你小朋友靚呀

珍珠宮

回覆:yatmanchris 的帖子

真係抵鬧!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

首頁

尾頁

跳至