自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆:有無人試過身體內熱,攪到低燒?

試過。

低燒一段時間,醫生叫我入院做 body check,照埋胃鏡最終發再係胃炎。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:KAMILK 的帖子

咁後來點check到?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:睇左中醫話我內熱,所以低燒37.2左右,都成

原帖由 KAMILK 於 15-05-11 發表
睇左中醫話我內熱,所以低燒37.2左右,都成個月了。有無人試過?最終點可以好得反?

...
驗下血或做個bodycheck好喎,可大可小架

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都keep住37.2-37.4,一段時間

9w1d  2.41cm / 10w2d  3.46cm (吳弓彈) / 13w 6.69cm (揮手2次) / 16w1d BPD 3.09cm(4oz) / 18w4d BPD 4.21cm 9oz

伯爵府

好担心……我仔2歲半都37.2~37.4 左一排,但又怕帶佢去診所……

侯爵府

去驗血,我都試過,結果菌入血

子爵府

環保接龍勳章

回覆:KAMILK 的帖子

試吓飲薏米水,我早十幾年前試過兩三次低燒唔退,個中醫朋友話我有D濕,叫我煲嚟飲,結果個幾次都要飲薏米水先解决到

大宅

其實你呢排有冇食左咩特別野?
之前我食左1個月避孕藥, 結果就低燒左成個月

琥珀宮

食d凍嘢降溫得唔得?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:miio 的帖子

睇左醫生未?有冇好攰咁?

大宅

請問幾多度幾多度先唔發燒?

大宅

請問低過幾多度先唔算發燒?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆:coco0617 的帖子

我之前都試過,服用中醫開既藥後康復。同時按中醫建議,去了睇西醫檢查,幸無問題。

大宅

37.2…無燒啊 天口熱高少少ok啊⋯

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

37.2冇燒,37.8先算低燒(耳探)
執子之手 與子皆老

大宅

我諗樓主講既係低熱 未算係燒 我前排都有成個人勁滾 keep住2星期37.2~37.5 西醫check過冇事 中醫話身體打緊仗 最後冇理到自己回復正常

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

可以參考一吓

伯爵府

引用:雪蓮花煲糖冬瓜,試下丫~我仔上次內熱發燒

原帖由 gillson 於 15-05-11 發表
雪蓮花煲糖冬瓜,試下丫~我仔上次內熱發燒,一飲就冇再燒
請問點煲? 你仔內熱時会否出汗? 由早到晚都熱or入夜先熱?
謝謝你

首頁

尾頁

跳至