嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

大宅

i will bring my baby to taiwan next month. she will be 10 months old by then. i am planning to take her rice cereal only. maybe with some fruit puree as well.

男爵府

引用:如題

原帖由 muidee 於 15-05-12 發表
如題
我買Hipp同和光堂,另外有帶米糊
有時食比bb食酒店的生果

回覆 muidee 的帖子

Hello muidee ,如果有煮食設備可以自己整bb 食物就最理想,好似上面jm 咁講新鮮生果做小食都好好。另外提提您,同 BB旅行要準備相關證件,最好自己帶定D飲開嘅水,或者買蒸餾水、帶齊平安藥,好似發燒藥等,出發前先問醫生駛唔駛打咩預防針或者帶咩藥, 可以帶少少BB鍾意嘅玩具。祝您地旅途愉快呀!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

回覆:10個月bb去旅行,有乜baby food 介紹呀?

14個月帶仔仔去新加坡,我帶亨氏罐裝食品,早餐會係酒店自助餐俾d粥仔佢食

大宅

回覆:muidee 的帖子

bring baby food in packets. I normally mix have a packet into the rice cereal. my son is now 8.5 months... we been feeding him organic baby food on weekends since he was 5months

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

去屈記萬記買d 樽裝baby food.

複式洋房

但係我買左babyfood比佢試。。唔肯食呀
好頭痛。。

大宅

引用:Quote:原帖由+muidee+於+15-05-12+發表如題

原帖由 catcat笑 於 15-05-13 發表
我買Hipp同和光堂,另外有帶米糊
有時食比bb食酒店的生果
和光堂邊度有得買

男爵府

引用:Quote:原帖由 catcat笑 於 15-05-13 發表我

原帖由 cheungkapo1217 於 15-05-21 發表
和光堂邊度有得買
一田有呀

複式洋房

和光堂份量較少,焗啲粥撈埋
另外我覺得佢啲鹽份比較高

首頁

尾頁

跳至