自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:想去數字屋用 paypass 有 88 折,先知原來

原帖由 minniez 於 15-05-24 發表
想去數字屋用 paypass 有 88 折,先知原來 hsbc mastercard 係無 paypass

請問邊間銀行嘅 mastercard 有 p ...
hsbc係有得用paypass,但要用埋hsbc mobile payment先可以。
而hsbc的mobile payment只係某幾間指定電訊公司先可以用,你要去申請張八達通sim card

我用哩個方法去過759買嘢幾次都有88折,不過都試過有759職員唔識用,唔肯收

wcpcelia    發表於 15-5-29 13:54
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-05-24 發表

原帖由 minniez 於 15-05-24 發表
請問咩係八達通sim card?

smartone 有嗎?

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:mercy_mama 發表於 15-5-24 22:13 hs

原帖由 tsetsz 於 15-05-25 發表
八達通SIM CARD?你係咪想講NFC SIM CARD?我今日喺CSL個網都見到,
好有興趣,但想問需唔需要電話有NPC功 ...
要呀!要有NFC先得

男爵府

引用:Quote:mercy_mama 發表於 15-5-24 22:13 hs

原帖由 sumbaby2011 於 15-05-24 發表
已有個人八達通,咁係咪要另外開多一張八達通?
唔係個人八達通。
係用有NFC功能的電話加一張內置八達通的sim card.

男爵府

引用:Quote:mercy_mama 發表於 15-5-25 10:06 唔

原帖由 sumbaby2011 於 15-05-25 發表
即係去電訊公司換過一張sim卡?

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-05-24 發表

原帖由 pennyso1212 於 15-05-25 發表
係呀!間間都要同佢地解釋一輪,有d打番上頭問又得,但759staff 都唔識點用mobile payment ,次次用都好勞氣 ...
我上次就係咁,個職員仲要寸我:
我見你個電話係master啫,點知你會唔會嘟咗visa,我係唔會收你哩種卡㗎喎!

男爵府

引用:我有csl電話卡可嘟,係咪即有88折,thx

原帖由 fion216107 於 15-05-25 發表
我有csl電話卡可嘟,係咪即有88折,thx
唔係!
係要有hsbc master card,仲要有setup mobile payment

男爵府

原帖由 gloomyling 於 15-05-25 發表
問smartone張sim要$100
咁1010好好多,佢話第一張nfc sim唔駛錢。

首頁

尾頁

跳至