在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個位有蟑螂, 嚇死我喇!!

真係激氣, 我今朝番到公司, 發現有隻蟑螂響我個FILE 度行過, 我又唔夠膽拍佢, 搞到我而家成日形住成身痕咁, 好驚~

大宅

Re: 我個位有蟑螂, 嚇死我喇!!

我老公個家姐都好驚"小強"o架, 有一次, 佢搵fileo既時候, 隻"小強"跌o左係佢頭上, 嚇到佢大叫都不特止, 夜晚重發惡夢o忝, 真係鄧佢慘 :-P :-P :-P
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

民房

我試過比小強爬上腳,o個種恐怖是難以用筆墨形容的
:-D :-D :-D :-D :-D 他們尚未求告,我就應允, 正說話的時候,我就垂聽。

珍珠宮

畀面勳章

我們office的setting 很舊很舊,簡直是華探長年代的陳設(因爲是gov office)。蟑螂已經是我們的“左鄰右里” -- 要講遇到蟑螂的經歷,我們差不多可以出書!!!

經歷一:同事甲最怕蟑螂,偏偏蟑螂喜歡在她的位“再坐一會”。有日,同事甲外出回來,一肚氣的把字典dum在臺上,準備發洩她的冤屈。突然發現臺上有一只成年蟑螂反了肚在爭札(可能因爲給字典碇中!)。。。。。

經歷二:仍然是同事甲。某日,她要外出工作,準備換鞋(通常她有對高跟鞋放在檯下),她腳一伸,準備穿鞋。説時遲那時快,我們就聽到一聲慘叫!原來。。。。有一只死了的成年蟑螂伏屍在鞋籠里,當同事把腳伸進鞋籠,就。。。

其實我們office出了蟑螂,還有四腳蛇。最近還發現有蜈蚣乾屍。這裡簡直是昆蟲博物館!

侯爵府

我公司又係好多蛇蟲鼠蟻, 吾知係地舖特別多定係跟D台灣貨黎, 因為我地就係坐口係D貨隔離, 間吾中就有小強同蜈蚣係D貨度衝出黎, 仲向住我係咁衝, 嚇得我狂奔跑; D蜘蛛仲誇張, 係天花度掉條絲落黎向我同事面前, 嚇到佢以後都有陰影要成日望下上面; 有一次仲係我男同事個HARD DISK度行過, 嘩! D台灣蜘蛛真係好大隻, 差不多一隻手版咁大, 連D男同事都驚吾敢打死佢, 只係用殺蟲水不停咁噴, 但隻蜘蛛都好似無動於終!

複式洋房

嘩, 乜我原來唔係好慘咋喎!
自從o個日我響公司發完顛之後, 走去買左D "小強屋"四圍"痴", 到今日我都無見過小強出沒!
不過我都覺得公司幾DIRTY~~~ :-x :-x :-x :-x

首頁

尾頁

跳至