2015年媽媽會

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

引用:多谢大家關心,我係12W照Oscar照到BB條腸有

原帖由 tankegg 於 15-06-04 發表
多谢大家關心,我係12W照Oscar照到BB條腸有陰影,所以公立醫院比我17W再照多次條腸,因為發現有異常(例如腸 ...
睇埋林勇行醫生攞意見先,大多jm 都推界林醫生照結構,而家你可以做既係調節心情同盡量放鬆,祝福bb健康🌞🙏,你都要加油!

複式洋房

引用:多谢大家關心,我係12W照Oscar照到BB條腸有

原帖由 tankegg 於 15-06-04 發表
多谢大家關心,我係12W照Oscar照到BB條腸有陰影,所以公立醫院比我17W再照多次條腸,因為發現有異常(例如腸 ...
係啦。睇埋林醫生照結構有咩講。我上網睇,原來有唔少bb有腸塞問題,但都可以健康成長的。況且宜家只係懷疑,所以你唔好太擔心。你和寶寶都要加油!

別墅

回覆:有冇11月高齡媽媽呀?

多谢大家,係度抒發下無甘屈住。我都试下做其他野分散下,唔好成日專注呢件事上面。

以前後生唔care,谂住有咩揾錢做人工就得。到左高齡先發覺有錢都未必搞得掂。好難得自然有懷孕,唔會甘易放棄。有時人要經過困難先會好好珍惜。我同BB同會努力加油。

男爵府

你地體重有冇重過?而家18W ,個肚系漲左d,但系同未有bb時的體重一樣。好在bb成日郁,有胎動的感覺

民房

HI 本人新手

複式洋房

回覆:CYMCBB 的帖子

我比未有之前重左5磅,肚都明顯大左㗎。宜家17w,仲未覺得有胎動,我都好期待。無嘔幾日,諗住應該捱過左啦。點知尋晚又嘔左一次

複式洋房

回覆:mandy20156 的帖子

Mandy20156:Hi!你宜家幾週呀?陀得幾好嗎?

複式洋房

我估自己初初瘦左但呢排重返,打個和或者重一歌磅

別墅

我18W已經重過10lb,但個肚又唔係好大,肥左係個patpat度。

男爵府

我阿b勁活躍,尋日,由朝郁到晚……唔冼用手㩒住個肚都feel到!

你們的bb有幾重?我的有236g

別墅

未呀,之前都feel到佢郁,呢排又唔覺,不過用胎心機check又無事。
唔知佢幾重,醫生只係话中size B。

複式洋房

唔知係咪我脂肪多,我未feel到胎動呀。都好期待!不過有時我就覺得應該係自己腸郁啩。我唔知宜家小寶寶幾重呀。等過兩星期照結構時先問下醫生。只知係中碼bb。

男爵府

我都book左26号照結構

複式洋房

我16wk未知bb幾重,又未feel到胎動星期四見醫生問下先,再約下次照結構,之前產檢只知道bb size比週數大, 醫生話可能爸爸高。我仲好struggle 好唔好c section, 因為我好怕labour pain, 但又可無痛分娩,大家決定左去邊生? 我住屯門非常唔想屯門醫院,私家我跟孫醫生掛牌得浸會同法國

男爵府

我第一胎系PWH 無痛妢娩,只系冇甘痛,其實都仲痛既,加上我唔夠氣生,所以阿女系吸出黎

今胎我都考慮緊點生好……唉

男爵府

可能我冇肥過,個肚細,所以阿B一郁就知!尋日叫老公用隻手放系我個肚上面,佢都話阿B郁得好勁……可能系男仔會大力D

大宅

CYMCBB 發表於 15-6-9 11:49
可能我冇肥過,個肚細,所以阿B一郁就知!尋日叫老公用隻手放系我個肚上面,佢都話阿B郁得好勁……可能系 ...仔仔應該活躍D,我既係囡囡,郁得好斯文。。。

男爵府

哈哈哈,應該係

男爵府

你地有冇忍唔住食零食?

薯片、蝦條、糖、爆谷、M記薯條、漢堡包、越南春卷

複式洋房

回覆:Clari 的帖子

Clari:我打算順產的。不過仲諗緊响港安定仁安。港安就近d,但c6之前住過一個星期似乎就唔多like,因為係食素,同埋服務真心太好,我c6竟然話就係太過關懷備至攪到佢瞓唔到。所以多數揀仁安。

首頁
12345...12

尾頁

跳至