親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

第一次同6299,姑仔一齊去旅行,所以想plan得好少少,麻煩咁多位jm 幫我睇睇…

Day1:Book車由機場去宜蘭酒店+宜蘭半天遊(幾米廣場,蘭陽博物館)晚上酒店buffet
Day2:包車宜蘭(宜農牧場,,橘子鄉,亞典蛋糕密碼館,回台北)---台北酒店check in
Day3:我地一家四口去babyboss/6299姑仔(包車十分,菁桐,野柳)
Day4:故宮博物館,信義三越行街-馬辣
Day5:新樂園,101

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:暑假台北宜蘭五天,個plan可以嗎?

可唔可以幫我睇下

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:第一次同6299,姑仔一齊去旅行,所以想plan

原帖由 queenie80 於 15-06-04 發表
第一次同6299,姑仔一齊去旅行,所以想plan得好少少,麻煩咁多位jm 幫我睇睇…
Day1&2係平日嗎?橘之鄉同阿典如果唔玩DIY,一個鐘都行晒,阿典隔離有間窯烤山寨村,可以入去影下相,買下手信(妖怪村集團)

珊瑚宮

Biancacheung 發表於 15-6-5 14:01
Day1&2係平日嗎?橘之鄉同阿典如果唔玩DIY,一個鐘都行晒,阿典隔離有間窯烤山寨村,可以入去影下相,買下 ...

窯烤山寨村 的餐廳食物都吾錯

珊瑚宮

Biancacheung 發表於 15-6-5 14:01
Day1&2係平日嗎?橘之鄉同阿典如果唔玩DIY,一個鐘都行晒,阿典隔離有間窯烤山寨村,可以入去影下相,買下 ...

橘之鄉DIY 我在香港同小孩好過

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung+發表於+15-6-5+14:01+D

原帖由 12312 於 15-06-05 發表
窯烤山寨村 的餐廳食物都吾錯
窯烤pizza正呀~呢度最好一早去,十一點後好多遊客,而家仲有香港旅行團去。

子爵府

回覆:暑假台北宜蘭五天,個plan可以嗎?

係平日,如果想diy 預多少時間好呢?
我都諗緊去唔去窯烤山寨村,見你地評語唔錯,一於去啦!

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-06-05 發表窯烤

原帖由 Biancacheung 於 15-06-05 發表
窯烤pizza正呀~呢度最好一早去,十一點後好多遊客,而家仲有香港旅行團去。

...
我上次下午茶時間到

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:係平日,如果想diy+預多少時間好呢?我都諗

原帖由 queenie80 於 15-06-05 發表
係平日,如果想diy 預多少時間好呢?
我都諗緊去唔去窯烤山寨村,見你地評語唔錯,一於去啦!

...
山寨村正正就在亞典隔離,行過去唔駛一分鐘。
亞典DIY好似只做團體預約,我上年去唔見有現場預約。
橘之鄉蜜餞DIY 150台幣一位,值唔值就見仁見智了。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 queenie80 於 15-06-05 發表

原帖由 Biancacheung 於 15-06-05 發表
山寨村正正就在亞典隔離,行過去唔駛一分鐘。
亞典DIY好似只做團體預約,我上年去唔見有現場預約。
橘之鄉 ...
簡單到我在家都識做

首頁

尾頁

跳至