夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

引用:樓主如真係好愛你丈夫就只有等,+等他做決定

原帖由 yeunghung 於 15-06-09 發表
樓主如真係好愛你丈夫就只有等, 等他做決定.
呢一刻我都好被動,本來今晚講好回家食飯,一放工佢已經即刻whatsapp我話吾洗煮佢飯,心除左痛,都只係可以接受。
而家好似耐力戰咁,考我耐性,我希望我有足夠力量捱得到。
估吾到咁多JM話有類似經驗,好無奈,可能而家婚姻觀念真係吾同左,我一直覺得無論有咩困難,兩夫妻都會齊心面對,原來對方並吾係咁諗。

大宅

引用:Quote:原帖由+chao_spring+於+15-06-09+發

原帖由 rodona333 於 15-06-09 發表
真係要好好控制下自己情緒,你越佢留,越清楚,只會推佢走,你自己找朋友做下其他野,去多D街,不要再哭, ...
我已經吾想知佢有冇女人,吾想令自己更傷心。
JM你用左幾多時間recover ?

子爵府

引用:Quote:原帖由 yeunghung 於 15-06-09 發表

原帖由 chao_spring 於 15-06-09 發表
呢一刻我都好被動,本來今晚講好回家食飯,一放工佢已經即刻whatsapp我話吾洗煮佢飯,心除左痛,都只係可以 ...
事實話你知兩個人有問題
唔係一齊解決
好多人的解決方法係搵第二個轉身就走
你以靜制動
唔好理佢
慢慢改變自己...

未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

chao_spring 發表於 15-6-9 18:35

...
每個人情況唔同, 您只管收拾好自己的心情就得.

大宅

引用:Quote:原帖由 rodona333 於 15-06-09 發表

我已經吾想知佢有冇女人,吾想令自己更傷心。

...
我同ex拖拉左幾個月仲一起生活,但佢好似自己生活咁不會話我知去邊,又會晚上不回家,當時好辛苦,佢搬走左話要冷靜(其實方便佢出去玩)之後我抑鬱到要睇醫生食藥,有想過自殺,食抑鬱藥到個人只想訓,好唔清醒,到覆診前……我想到我無可能一世咁過,我要選擇快樂,不想自己因為咁痴線,一想通便放鬆哂,開始自己找節目,原來一個人都好輕鬆自在,你先放鬆D先啦,我信上天自有安排咖,希望日後你都有好結果!

子爵府

回覆:chao_spring 的帖子

有左第二個嘛

大宅

引用:Quote:chao_spring 發表於 15-6-9 18:35 JM

原帖由 ppyy333 於 15-06-09 發表
每個人情況唔同, 您只管收拾好自己的心情就得.
係,我有朋友分開左極唔開心左幾年,無人帮到佢,要自己帮自己!

別墅

引用:Quote:原帖由+eg86+於+15-06-09+發表其實點

我絕對承認我做得吾好,令佢傷心失望,而家我會努力改善去挽救,學習體諒佢同愛我,只希望吾會太遲。

...
He cried in April because he was guilty - 因為係你們嘗試有BB時有外遇,佢內疚,一方面亦怕萬一真係有左佢要放棄出面的對象,壓力大。唔好太天真認為佢 depress 或者內疚自己精子有問題. 佢好明顯好冷靜要分開,疏遠你,冷處理你。亦唔好以為只係呢一個月既事。一個咁細心的男人,係可以將外遇cover 好耐好密。唔係你以為最後一次去台灣佢的解一開始拒絕?因為萬一你中左,佢都唔知點算。

子爵府

引用:Quote:chao_spring 發表於 15-6-9 10:03 C6

原帖由 wing1388 於 15-06-09 發表
首先妳唔好將個責任歸究於生小朋友個問題上面,因為如果以妳前面所講佢一向都待妳好的話,照道理佢係唔應 ...
sorry, 我覺得佢似你阿爸多過C6, 照顧咗咁多年, 都心力交瘁, 咁啱撞到個稍為體貼小小嘅, 緊係即刻鬆人啦 我明白咁後生比醫生話不育要做ivf果種感覺, 真係好失落, 放胎後小產我亦都經歷過, 不過大家都唔想, 佢搵朋友呻你估好過癮咩, 比人知自己d蟲蟲唔得, 我估男人都好無面 如果佢無搵人呻, 咁仲屈, 有時好唔開心真係要分開下, 唔小心講咗d好絕嘅說話, 真係返唔到轉頭!

男爵府

^GGmami^ 發表於 15-6-9 19:25
sorry, 我覺得佢似你阿爸多過C6, 照顧咗咁多年, 都心力交瘁, 咁啱撞到個稍為體貼小小嘅, 緊係即刻鬆人啦:qu ...
咩叫 互相扶持啫.....
下次事主學精D 咪OK 囉..... 事主都好HURT 的了...

男爵府

rodona333 發表於 15-6-9 19:18
我同ex拖拉左幾個月仲一起生活,但佢好似自己生活咁不會話我知去邊,又會晚上不回家,當時好辛苦,佢搬走左 ...

開始自己找節目,原來一個人都好輕鬆自在,你先放鬆D先啦,我信上天自有安排咖,希望日後你都有好結果!

對!! 安排好自己的時間, 唔好再理呢個衰人

大宅

引用:Quote:原帖由+chao_spring+於+15-06-09+發

原帖由 rodona333 於 15-06-09 發表
我同ex拖拉左幾個月仲一起生活,但佢好似自己生活咁不會話我知去邊,又會晚上不回家,當時好辛苦,佢搬走左 ...
你好堅強,希望我都可以

子爵府

引用:Quote:原帖由 yeunghung 於 15-06-09 發表

呢一刻我都好被動,本來今晚講好回家食飯,一放工佢已經即刻whatsapp我話吾洗煮佢飯,心除左痛,都只係可以 ...
不如趁後生又未有小朋友搵過個啦, 咁拖落去都無意思, 你而家學識咗點愛人照顧人, 可以應用響另一個人身上, 你老公個心都飛走咗

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+maymaysheep+於+15-06-09+發

我吾想去查証有定冇,我知逃避,而且時間太短,總是覺得冇理由因為一段個零2個月嘅感情而放棄十二年嘅感情 ...
就算佢真係有第三者,只要佢今次肯回頭,你真係想繼續一齊?呢樣係先要考慮清楚!

無論出面嗰個係點?我相信一個揀人夫嘅女人,未必真正適合做「坐正」嘅角色,但事實第三者係令婚姻出現危機嘅導火線!即係就算你地要離婚,呢個人大多亦只係過客罷!

你呢刻再為老公做乜,佢都只睇得唔順眼,何必?

大家就暫時分開吓吧,俾你自己好過點!俾佢地真正去面對現實(偷情好刺激吧?要面對離婚問題時,佢地自然開始有現實嘅問題要處理了)。

無論將來你會有咩決定都好!唔好令將來嘅你討厭今日嘅自己!
你個心依然愛佢嗎?就先做一個自愛嘅人,你先真正有力去愛任何人!

侯爵府

回覆:非常迷茫,大家可以分析下我個CASE嗎?(非常長)

當一個人扭曲自己去遷就另一個人長達12年,咩愛都磨曬去啦。
而且呢12年都見唔到你會改既希望,放棄係最後既選擇。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 chao_spring 於 15-06-09 發

原帖由 Lolikwalilife 於 15-06-09 發表
He cried in April because he was guilty - 因為係你們嘗試有BB時有外遇,佢內疚,一方面亦怕萬一真係有左 ...
我同你睇法一樣

伯爵府

回覆:非常迷茫,大家可以分析下我個CASE嗎

未必有第三者。
似係男人自專問題, 精虫吾得, 男人最痛。
而樓主想要小朋友, 做ivf , 吾成功。
係咪發皮气時,講左吾應該講說話?例如, 吾係你吾得邊洗咁辛苦之類。

大宅

引用:未必有第三者。似係男人自專問題,+精虫吾

原帖由 芝芝吉 於 15-06-09 發表
未必有第三者。
似係男人自專問題, 精虫吾得, 男人最痛。
而樓主想要小朋友, 做ivf , 吾成功。
絕對冇講呢d,我打從心底冇怪過佢,所以都吾會講得出口。

大宅

原帖由 fupigpig 於 15-06-09 發表
就算佢真係有第三者,只要佢今次肯回頭,你真係想繼續一齊?呢樣係先要考慮清楚!

無論出面嗰個係點?我相 ...
今日得到大家咁多建議,真係令我思考好多,好多謝大家,無論結果係點,我呢刻都會盡力做好自己,喊都吾會比佢見到,如果真係無緣走到最後,我都會祝福佢,畢竟大家深愛過,享受左好長嘅美好時光。

男爵府

引用:樓主,我反而有點懷疑,他可能是因為自己有

原帖由 szeley1122 於 15-06-09 發表
樓主,我反而有點懷疑,他可能是因為自己有生育問題,見你甘想生BB,而產生愧對於你的感覺,會不會是佢諗歪 ...

首頁
23456...10

尾頁

跳至