0-6個月

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:BB唔肯埋身餵,但又揼唔出奶,可以點?

飲多d湯水,就會容易泵得出來

別墅

回覆:皮質醇 的帖子

乳頭盾,或稱為乳頭保護膜喺一般BB用品店都買倒,有幾隻牌子如:Avent、Medela、六甲村,仲有一隻日本牌子K字頭⋯我除咗Medela之外,其餘3隻都買過,比較下我覺得六甲村比較大塊D,較容易貼住乳房,而個乳頭位size又較適中,對BB嚟講唔會太大粒,不過都要視乎你乳頭形狀同BB嘴仔開得大唔大。

侯爵府

我BB都係唔肯埋身,琴日買左個乳頭保護器,佢終於肯啜,雖然啜得一陣就唔肯啜,起碼叫有個好ge進展

大宅

引用:我BB都係唔肯埋身,琴日買左個乳頭保護器,

原帖由 minniebella 於 15-06-13 發表
我BB都係唔肯埋身,琴日買左個乳頭保護器,佢終於肯啜,雖然啜得一陣就唔肯啜,起碼叫有個好ge進展 ...
請問咩黎?即係呢個嘢係訓練返佢埋身啜乳頭?

I Love Chip & Dale~~~~:-D:-D

侯爵府

引用:Quote:原帖由 minniebella 於 15-06-13 發

原帖由 babylover 於 15-06-13 發表
請問咩黎?即係呢個嘢係訓練返佢埋身啜乳頭?
即係其他jm介紹ge乳頭盾

大宅

回覆:肉丸 的帖子

唔該晒!我買完試下先!

禁止訪問

男爵府

之前我bb都唔肯埋身啜我都有諗過買乳頭盾。。。但果時坐緊月無落街買。。。好在泵都泵到奶出。。。
bb滿咗月突然自己肯埋身。。。直情慳番唔駛買,而家仲越嚟越叻埋身添。。。
我覺得bb大咗。。。有力咗,自然會識埋身。。。

別墅

r b 都係住左七日院,佢不嬲都唔識埋身,二十日既時候突然識,唔係太積極但都啜,啜到損左,要keep 住試下!

同埋我見完姑娘都有d 得著,有時個胸太濕佢啜唔到,要keep 住印乾

別墅

回覆:babylover 的帖子

一开頭手泵啦,之後通曬先用機!再吾通先食卵磷脂或通乳寶!

公爵府

叻叻勳章

唔比佢食奶粉,好重要,同佢傾下,慢慢來

首頁

尾頁

跳至