親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

· Route : HKG-韓國-HKG(轉機唔包括)
· Eligible Tickets :
- Ticketed on/before 09 June, 2015
- Departure on/before 31 August, 2015
· Applicable period : Immediate ~ 19 June, 2015

Booking Class J/C/Y, Reissue Charge Free, Refund penalty HKD240
Booking Class D , Reissue Charge Free, Refund penalty HKD400adult/HKD300 child
Booking Class I, Reissue Charge 1st time waived for outbound change, Refund penalty HKD400adult/HKD300 child
Booking Class B ,Reissue Charge 1st time waived for outbound change, Refund penalty HKD240
Booking class M / S / H / E / K / L / U, 1st time waived for outbound change, Refund penalty HKD400 for adult / HKD300 for child

*Fare difference caused by outbound flight/date/seasonality change shall be charged to passenger.
*Other conditions refer to fare rule.

禁止訪問

侯爵府

tst1800 發表於 15-6-11 13:09
我屋企人就係過幾日坐 KE 轉機去美國,冇得 Waive, 硬食幾千蚊退票費.
係呀,轉機唔包括,因為唔去韓國市內.
韓亞都係咁,轉機唔包

大宅

回覆:cfs 的帖子

請問邊度睇到乜class? 個number組合係点?我agent覆我大人賠850,小童750同原本貴咁多…

男爵府

回覆 tst1800 的帖子

我依家都係煩緊呢樣野呀~
去程我唔擔心, 但回程我本plan左停留一星期係首爾玩, 依家都唔知點,
如果回程唔停, 都要轉機返香港果part有位先得~ 但又唔知要收我幾錢位~

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:大韓航空KE終於出左通知,如何更改-取消手續費

罰400, 都好過罰800

侯爵府

引用:罰400,+都好過罰800

原帖由 春卷 於 15-06-11 發表
罰400, 都好過罰800
是!

侯爵府

引用:請問邊度睇到乜class?+個number組合係点?

原帖由 BabyBB2 於 15-06-11 發表
請問邊度睇到乜class? 個number組合係点?我agent覆我大人賠850,小童750同原本貴咁多…

...
機票或行程表 itinerary上有、或者你打電話上大韓,或者copy itinerary 刪除人名出黎丫

侯爵府

引用:回覆+tst1800+的帖子我依家都係煩緊呢樣野

原帖由 亞旺媽 於 15-06-11 發表

Rerouting $800(大部分)

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 春卷 於 15-06-11 發表罰400

原帖由 cfs 於 15-06-12 發表
是!
你cancel 咗未? 我酒店cancel晒了,係未攪大韓呢個機票同去濟州島內陸機票,因為有一年期又想博會出free cancel 嘅offer

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+15-06-12+發表是!你c

原帖由 春卷 於 15-06-12 發表
你cancel 咗未? 我酒店cancel晒了,係未攪大韓呢個機票同去濟州島內陸機票,因為有一年期又想博會出free ca ...
搞定左喇

子爵府

引用:回覆 tst1800 的帖子我依家都係煩緊呢樣野

原帖由 亞旺媽 於 15-06-11 發表

實大把机位,放心。

侯爵府

我book左8月大韓去日本,無諗住變。上網看过,機票冇平过,靚時間冇哂。
行到水窮處 坐看雲起時

伯爵府

BabyBB2 發表於 15-6-11 20:38

...
咁即係話AGENT收你450蚊手續費囉, 我個AGENT本來收350元的, 但今天問了, 大韓都減半, AGENT都減到150元一張, 現即係大人碼550元, 小童450元, 我一家四口合共無2100元, 算執身彩, 下次都係空接跟AIRLINE BOOK好過

大宅

引用:Quote:BabyBB2 發表於 15-6-11 20:38 請問

原帖由 Bellemami 於 15-06-12 發表
咁即係話AGENT收你450蚊手續費囉, 我個AGENT本來收350元的, 但今天問了, 大韓都減半, AGENT都減到150元一張 ...
食水咁深…今早打左俾agent, 叫佢收順D,希望可以啦…

男爵府

tst1800 發表於 15-6-11 13:09
我屋企人就係過幾日坐 KE 轉機去美國,冇得 Waive, 硬食幾千蚊退票費.

我下個月同呀仔又是坐KE轉機去美國,現在都少少担心

別墅

i will take KE transit to usa, but i originally planned to stay behind, now i will change the ticket to fly back hk directly, not stay at seoul anymore.. need to pay 50% penalty..

男爵府

今日問左agent, 話回程更改唔停留巴話, 每位2千, 3張機票共6千, 計埋老公香港果張機票800, 即要俾6800, 好肉赤~ agent覆返黎話, 大韓話依家只針對香港去韓國既機票做退票, 唔關美國事, 因美國都無出旅警, 所以, 唔接受退票, 改行程改時間一律都無價講~
依家距離8月仲有d時間, 我再諗下先~

大宅

引用:· Route : HKG-韓國-HKG(轉機唔包括)·

原帖由 cfs 於 15-06-11 發表

我9月中先出發,未有尼個退票優惠

男爵府

虎到金來勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:大韓航空KE終於出左通知,如何更改-取消手續費

我六月十日機,六月八日已經priceline取消,無咗以上優惠,要罰HK$5xxx

首頁

尾頁

跳至