樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想租樓for 一家三口 囡囡現只得幾個月大.

宜家租樓係唔係起碼都要七八千蚊? 有無五六千蚊租ga?

如果想租西灣河, 筲箕灣, 柴灣, 沙田, 馬鞍山, 將軍澳, 西灣, 上環那邊一帶. 邊度會平租d? 同埋如果以我依個budge 5xxx-8xxx 可以租到幾大的屋?

大宅

U can refer to the property page of 'Apple News'. The rent in general has been raised up to $19 - $ 23 per ft2 .
For 將軍澳 it takes around $8000 for 511ft with 2 bdrms. The flat is pretty small.
I dont think you can find anywhere at 西灣河, 筲箕灣, 柴灣, 沙田, 馬鞍山, 將軍澳, 西灣, 上環 unless that flat over 30years old law...

原文章由 cpwendy 於 08-6-27 11:28 發表

如果想租西灣河, 筲箕灣, 柴灣, 沙田, 馬鞍山, 將軍澳, 西灣, 上環那邊一帶. 邊度會平租d? 同埋如果以我依個budge ...

禁止發言

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

天水圍 , ok.

男爵府

原文章由 cpwendy 於 08-6-27 11:28 發表

如果想租西灣河, 筲箕灣, 柴灣, 沙田, 馬鞍山, 將軍澳, 西灣, 上環那邊一帶. 邊度會平租d? 同埋如果以我依個budge ...

馬鞍山$8000應該可以租到不到500呎的兩房單位。

大宅

有, 柴灣山翠苑, 東區醫院對面, 幾好架...

男爵府

育兒性格勳章

我聽過有些租公屋,3千5一個月馬安山

子爵府

宜家租樓係唔係起碼都要七八千蚊?

我今年也是以HKD8,800出租了一個551呎的單位給一對夫婦及一個剛出生的囝囝。

大宅

try this website :
http://www.28hse.com/utf8/search.php
you might search based on your target price and location
it might help you

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要七八千ga,真係好貴﹗

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我終於在馬鞍山$7500 租了一個四百幾呎的單位, 兩房一廳

禁止訪問

伯爵府

我有個fd剛係上環買入一個32x呎單位140萬,立刻租出半年短期租約月租$8500, 佢話如果正常長租客應該都租到$7500喎.

原文章由 ha8mo 於 08-7-4 09:26 發表
嘩,原來晌MOS租四百幾呎都要7500
我仲以為北角租三百幾呎要8000係特別貴添

大宅

我間屋租6800

都唔知點解我間屋新裝修都無人租,
美聯話可租倒7500,
我話係好客6800都得啦,
我問過樓下管理員都無agent帶睇樓
成日叫我等下,唔好急
didima

quote]原文章由 lky3107 於 08-7-4 11:40 發表
我有個fd剛係上環買入一個32x呎單位140萬,立刻租出半年短期租約月租$8500, 佢話如果正常長租客應該都租到$7500喎.

[/quote]

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實租村屋米又大又平囉!
如果唔近港鐵站仲會平!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

你層樓係邊區架??

[quote]原文章由 didima 於 08-7-4 11:52 發表
美聯話可租倒7500,
成日叫我等下,唔好急
didima

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我地個屋苑 504呎, 而家有人叫價$8500, 仲貴過我間566呎好多, 可能佢間係豪裝兼包全屋傢俬.

別墅

didima
你有屋出租係邊區? 我依家搵緊樓, 但要睇吓係邊區同環境.

原文章由 didima 於 08-7-4 11:52 發表
美聯話可租倒7500,
成日叫我等下,唔好急
didima

quote]原文章由 lky3107 於 08-7-4 11:40 發表 http://forum.baby-kingd ...

首頁

尾頁

跳至