親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Funny 發表於 16-7-28 12:56
終於AVIS覆咗我OK喇。佢話佢地到時會打去酒店搵我攞信用卡同其他資料,然後就會直接揸架車到酒店比我地。安 ...
好野,玩得開心啲,小心啲.自駕好好玩,邊度停都可以,有時間就去XXXL KITCHEN 食BURGER,不過要好多人先好去,哈哈

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:Funny 發表於 16-7-28 12:56 終於AVI

原帖由 cfs 於 16-07-28 發表
好野,玩得開心啲,小心啲.自駕好好玩,邊度停都可以,有時間就去XXXL KITCHEN 食BURGER,不過要好多人先好去,哈 ...
仲想問吓你,曼谷出入華欣,係咪會行highway,係咪要比錢? 使唔使要用咩transit card之類嘅野? 定係就咁比cash?

侯爵府

Funny 發表於 16-7-28 18:59
仲想問吓你,曼谷出入華欣,係咪會行highway,係咪要比錢? 使唔使要用咩transit card之類嘅野? 定係就咁比c ...

比現金可以了,好平架咋

子爵府

小B女 發表於 15-7-20 15:04
想租車,有冇好介紹,thx!
我上次都係hertz 租. toyota cramey 2.0. 好新淨. 因我係bkk 留三日, 第三日約左司機渣到去酒店門口, chk 晒車同gps先交收.
tips:
~我老公用埋自己部tablet 做gps, 因佢果個mon好細.
~ 全程由bkk 去到華欣3個鐘左右, 有中途站.
~ 華欣好多mall 都免費car park , 我地什至不時周街放.
~回程時最好早d入油, (full tank 還車)我地就係一心打算去到bkk機場還車前先入, 點知大塞車趕唔到, 最後要比錢hertz.

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:小B女 發表於 15-7-20 15:04 想租車

原帖由 jayk_1030 於 16-07-31 發表
我上次都係hertz 租. toyota cramey 2.0. 好新淨. 因我係bkk 留三日, 第三日約左司機渣到去酒店門口, chk ...
我過幾日出發。請問由曼谷市中心出發到華欣容易嗎?會唔會好塞車?你在哪間酒店出發?謝謝。

子爵府

回覆 Funny 的帖子

未上到高速係有D塞架~我記得半個鐘內都上到高速我係Sukumit 果邊出黎(已經3年, 唔記得邊間酒店)
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

好媽媽勳章

請問有6人車嗎﹖

首頁

尾頁

跳至