2016年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Week 7 至今 week 9, 完全冇胃口。又作嘔。心情很差。

大宅

呢個問題我都好想問,
我由WK 5 嘔到WK 9,
尋日嘔左5次, 已經輕左7磅

別墅

回覆:天呀⋯⋯胃口何時回來

個個人反應不同
我兩胎都去到week 12就好好多
但我識人反胃作嘔到生

回覆 bonyin529 的帖子

您好bonyin529, 懷孕初期唔少媽媽都會經歷身體同胃口嘅轉變, 通常維持三四個月就會好轉; 如果有作嘔感覺, 嘗試小食多餐, 選擇含有豐富蛋白質或碳水化合物嘅食物亦能舒緩胃部不適, 減低嘔心感覺。盡量保持心情輕鬆, 胃口都會好D架, 加油呀!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

同你一樣, 我由W6開始反胃, 噁心, 食完野胃好漲會嘔, 半夜胃空又想嘔到成日醒, 但又嘔唔出野, 有時嘔胃酸有時嘔泡. 瞓唔到心口唔舒服. 好辛苦. 有晚嘔到坐係度喊. 好彩有老公安慰我, 起身切個橙/蘋果俾我食,之後會舒服返D. 我宜家W9, 胃口好返少少, 開始冇嘔得咁密. 加油呀, 一起捱多三星期左右應該會好D!

複式洋房

我怕自己厭食症,早餐勉強可以迫自己進食。中午和晚餐較差。我多數吃餅乾做點心。晚上只可飲湯,但都嘔。我只能喝lemon tea, 飲水就想嘔。我心情好差,幸好可以訓到。如果仲捱多過三星期,我會痴線⋯⋯所以現階段都冇乜介囗。

複式洋房

回覆 coby6211 的帖子

你week 5 開始嘔😫心情一定不好。我通常嘔3 次。早,午,晚
我諗下次磅重會嚇死

複式洋房

bonyin529 發表於 15-7-27 22:04
我怕自己厭食症,早餐勉強可以迫自己進食。中午和晚餐較差。我多數吃餅乾做點心。晚上只可飲湯,但都嘔。我 ...
我都係成日冇咩胃口,食到嗰陣唯有盡量食,吞唔落就冇辦法。好彩touch wood我冇咩嘔,不過就好冇胃口,唔想食野,有時食完野個口好似好苦咁...你飲檸茶怕唔怕咖啡因?檸水會唔會好d?

複式洋房

回覆:天呀⋯⋯胃口何時回來

我都係5w開始嘔到天增昏地暗~~依家11w都仲嘔緊,不過都叫有好轉。
之前完全食唔到嘢輕左15磅,醫生叫我試下食多士同飲檸檬水,真係嘔少左,試過中間停左多士迫自己食返正常嘢又嘔返,所以依家都係一日3塊多士維生,晚餐食少少飯同湯水。
希望足12w會有返胃口,再咁瘦落去我自己都頂唔順唔好話個b。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結。

大宅

醫生同我講9,10WKS係高峰期

別墅

嘔到想死, 唔想生存, 我懷疑自己有產前抑鬱, 我想停止一切, 比我休息一天

複式洋房

回覆 coby6211 的帖子

吓,9、10wks 先係高峰期,好驚!因為依家都勁辛苦,日日頭暈暈咁,又作嘔作悶!各位媽媽加油!

首頁

尾頁

跳至