自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:過咗期冇得交㗎喇,要等佢再寄張罰款單比你

原帖由 mhjennifer 於 15-07-29 發表
過咗期冇得交㗎喇,要等佢再寄張罰款單比你先可以交,好似要$1080,我試過

...
無錯,樓主等第二張連埋罰款嘅單寄黎再交啦

大宅

$1080 要去法院交...唔係郵局 !
不過都要等法院個封黃色信, 有個REF..就去交 !

大宅

kakanono 發表於 15-8-4 17:02
回覆 heiyau88 的帖子

請問可以如何寫信? 寫去那裡? 因為我忘了交老闆的罰款, 只是遲了一天, 現在又怕被老 ...

你可以寫信去, 不過好大機會唔批, 之前試過, 仲比個阿蛇話 "遲一日就係遲, 等法院信啦 !"
不過都試下啦...FAX 去交通部

珍珠宮

回覆:交過期抄牌罰款

要知道抄牌係警察交通部抄,唔係運輸署!所以運輸署係冇得交!

大宅

醒目開學勳章

回覆:交過期抄牌罰款

最近試過,諗住搏大霧照寄支票去交,點知打回頭,之後要等佢再寄封罰款通知書嚟至交,盛惠$1080

你快樂~~~所以我快樂~~~

水晶宮

引用:回覆 heiyau88 的帖子請問可以如何寫信

原帖由 kakanono 於 15-08-04 發表

請問可以如何寫信? 寫去那裡? 因為我忘了交老闆的罰款, 只是遲了一天, 現在又怕被老 ...
如果寄reminder,樓主的老闆都會知

侯爵府

引用:回覆 heiyau88 的帖子請問可以如何寫信

原帖由 kakanono 於 15-08-04 發表

照直同老闆講啦,因為佢實收到信

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:kakanono 的帖子

先打去政府熱線,講個合理理由點解冇交,之後佢會轉駁左去交通部,佢就會教你典做!

寄封解釋信去軍器廠街交通總部,佢就會覆返你接唔接受你解釋!!!

要盡快!!!

子爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:HaHa肥肥 的帖子

多數得架,我寫得好有誠意,加一百分歉意,另送一萬分禮貌……

子爵府

但已过期兩個月共3單罰款

首頁

尾頁

跳至