婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

最唔想見到既人就系佢地

禁止訪問

回覆:Nikkichau 的帖子

男爵府

回覆:bebecare 的帖子

勁似我個死人99,日日煲埋唔知咩俾仔飲,開哂口叫佢唔好黎就日日死過黎。

別墅

引用:Quote:原帖由 bebecare 於 15-08-15 發表咁

原帖由 ac321 於 15-08-16 發表
其實我老公都讚成我的做法,不過佢又做吾出,因為始终是自己父母!所以一切與男家為敵的事,全由我出面做衰 ...
你老公系債仔,99係債主……

別墅

引用:Quote:原帖由 Chikane123 於 15-08-21 發表

原帖由 bebecare 於 15-08-22 發表
我99又係喎,日日都有野攞上黎,好似我地唔識煲湯,得佢識煲咁,d生果佢買個d就最好食咁,唔知佢想點囉,日日走上 ...
99通病……

大宅

回覆:對住99就負能量爆燈招手區

不得不提,我屋企都有件咁嘅生物!永遠唔識湊孫又要加把口插手管我。好似佢有病時咁,一家人食飯明明有公快,我地個個用偏偏佢唔用,仲用佢快子餵我仔食!見到都驚!好似今晚咁,我仔條褲有點松行路唔舒服,佢就幫我仔除咗條褲話舒服d!wtf!咁凍嘅天氣係屋企著底褲唔著褲?一係就換,我即話凍呀,快d著返!返學病咁耐以家先好返唔想佢再病!我有時真係好懷疑佢究竟係病傻咗!唉,以家個仔又打哈c拉!!

複式洋房

回覆:babuyeung 的帖子

我都係

琥珀宮

bebecare 發表於 15-8-22 14:38
我99又係喎,日日都有野攞上黎,好似我地唔識煲湯,得佢識煲咁,d生果佢買個d就最好食咁,唔知佢想點囉,日日走上 ...

我都好怕99比野我,條街咩都有得賣,湯又唔係唔識煲,佢比完我,攞左返黎雪櫃都冇位放,個c6又唔出聲話唔要,惊個阿媽唔鍾意

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

引用:+本帖最後由+tabo82+於+15-8-14+23:52+編輯

原帖由 tabo82 於 15-08-14 發表

我唔洗當面對住99,淨係諗起佢個樣同佢D行為,仲有佢果D神又 ...
我都係

別墅

bebecare 發表於 15-8-15 16:27
講開煲湯就嬲,之前煲湯俾老公同個仔,次次上黎就話\"呢煲咩黎架\",\"咁稀既?\"\"d湯唔係咁煲架?\"\"d餸唔係 ...
哈哈我奶奶鐘意4人湯煲14人份量可想到有幾咁稀
花膠的4舊仔
我真係服到佢5體投地

別墅

mandy952 發表於 15-11-29 11:27
我都好怕99比野我,條街咩都有得賣,湯又唔係唔識煲,佢比完我,攞左返黎雪櫃都冇位放,個c6又唔出聲話唔 ...
我老公又係咁我買既全都是好野,佢呀媽就以為自已先最好成日叫佢個仔拎真係好唔鍾意

琥珀宮

dreamsky23 發表於 15-11-29 22:56
我老公又係咁我買既全都是好野,佢呀媽就以為自已先最好成日叫佢個仔拎真係好唔鍾意
...

同我個一樣啦,成日比埋d垃圾我,試過想比個哈密瓜我攞,采佢都傻,樓下超市唔使廿蚊大大個,成日買一大堆生果,擺到爛都唔掉又唔食,見到都驚

子爵府

bebecare 發表於 15-8-19 22:42
我99又係咁,一聽到d鎖匙聲,又知道佢又企左係 門口開緊門,頂, 99永遠當我地屋企係佢自己屋企自出自入,完全唔 ...
x2~~~~~
我果個仲勁興夜半鬼拍門~~~~訓訓下冇啦啦聽到開鐵集聲~~~然後就彭彭彭拍木門~~唔知以為上門尋仇~~呀姐~~知唔知幾點呀~~訓訓下俾你嚇醒架~~~

我叫我老公叫佢通知聲~~~人嚇人冇藥醫架~~~~之後識打電話俾我老公話上黎架~~~~不過係巳經就到/等緊電梯既時候打黎~~~~搞到好似偷情咁~~~衫褲都未著得切巳經拍門~~~

日頭又係~~~忽然出現拍完門~~~你開左俾俾佢~~~仲同你講~~~你係到呀~~~我以為你唔係到添~~~~
以為我唔係到咁你拍咩門呀~~~拍門邊個開俾你呀~~~~

搞到我依家覺得自己有病~~~係屋企面就落橫鎖~~~唔知驚乜咁~~~

子爵府

dreamsky23 發表於 15-11-29 22:56
...

我奶奶都係覺得我佢買既做既先係好~~~我買既都係唔好~~~但會係我到拎走我d野走囉~~~

唔知以為我開士多/超市(唔洗找數既士多/超市)~~~佢係客入黎掃貨咁~~~~
見到有幾支洗頭水/沖涼液/牙膏~~~都可以話拎唔拎得喎~~~佢附近買唔到~~屋企冇~~過時過節我地去到冇得用喎~~~
但係拎唔拎得之前會鬧左先囉~~~話我買咁多做乜喎~~~(有支後備既放係到有幾多呢~~~唔通沖沖下冇先落街買???)

琥珀宮

美菲絲 發表於 15-11-30 16:11
我奶奶都係覺得我佢買既做既先係好~~~我買既都係唔好~~~但會係我到拎走我d野走囉~~~

唔知以為我 ...

其實去親我99到已感受到好強勁嘅負能量,嗰刻真係以為自己識睇風水

子爵府

mandy952 發表於 15-11-30 16:25
其實去親我99到已感受到好強勁嘅負能量,嗰刻真係以為自己識睇風水
我直頭覺得自己有預知能力添~~~
一到過時過節巳經預知到係不歡而散~~~巳經估到佢會講d乜~~~差在未預知到佢幾時講~~一見面就講/食緊飯講/食完飯講囉~~~

我次次都問老公可唔可以輸賭~~~不過老公話唔得~~~因為冇人受注~~~買中都冇人倍~~哈哈哈哈哈哈

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mandy952 發表於 15-11-29 11:27
我都好怕99比野我,條街咩都有得賣,湯又唔係唔識煲,佢比完我,攞左返黎雪櫃都冇位放,個c6又唔出聲話唔 ...
係喎 , 次次返去, 總有一壺湯, 一大袋生果, 仲有唔知咩 , 驚死我鬧就收收埋埋, 上次 D 藥材攪到出晒蟲, 好彩比我睇到, 睇唔到就大獲

仲有買埋UNDER ......

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ac321 發表於 15-8-16 08:32
其實我老公都讚成我的做法,不過佢又做吾出,因為始终是自己父母!所以一切與男家為敵的事,全由我出面做衰 ...
SAME TOO

自己都係租樓, 冇啦啦話買樓比佢安居樂業喎

琥珀宮

fatfatfat2013 發表於 15-12-1 13:27
係喎 , 次次返去, 總有一壺湯, 一大袋生果, 仲有唔知咩 , 驚死我鬧就收收埋埋, 上次 D 藥材攪到出晒蟲, 好 ...

我陀仔時佢竟然比左一大袋bra我,心諗下呢d野使咩你同我買呀,返到去攞出黎睇下一大陣洗衣粉味,再睇清楚個個bra嘅標籤都已經洗到甩晒色,,立刻掉晒佢,痴線

首頁

尾頁

跳至