烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人吾太食魚,所以基本上都是薯仔雞翼,炒菜,蒸蛋肉餅嗰d,又吾想炸嘢,成日諗晚餐煮乜都諗到煩有冇d家常小菜能夠教下我。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:有咩簡單餸菜教我整下

你屋企有咩架生?有焗爐會多d變化,冇的話,其實炆煎蒸炒都好多嘢玩到。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔食魚,會唔會食蝦蟹蜆呢d? 蝦仁炒蛋,酒煮蜆,薑葱蟹都好易整。至於薯仔同雞翼加唔同料都可以變出好多款,例如卥水雞翼,醉雞翼,孜然雞翼,咖哩薯仔雞翼,炒薯絲,奶油薯蓉,薯仔沙律等。

cwsarahtam    發表於 15-8-19 18:28
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

侯爵府

唔一定要煮飯⋯
蕃茄肉醬意
白汁蘑菇長通粉
可轉通粉、闊條麵

大宅

回覆:rose-mag 的帖子

冇焗爐,蟹基本上吾食,老公皮膚敏感好少食。

大宅

回覆:liuliu 的帖子

我都中意煮意粉,不過c6 夜晚放工要食飯

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

蕃茄炒蛋,豆角煎蛋,洋蔥炒蛋,蠔油薯仔炆排骨,南瓜炆排骨 / 雞扒,蒜頭豆鼓炒南瓜,南瓜蒸排骨,蒜頭豆鼓蒸排骨,西芹雞柳,豆角炒雞肉,薑蔥蠔油雞翼,可樂雞翼,金針雲耳蒸雞,炒薯絲,炆豬軟骨,蒸老少平安,南乳豆卜粉絲冬瓜,芽菜炒肉碎,......其實好多好多....

cwsarahtam    發表於 15-8-19 18:27

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至