網購天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

我用開嗰間咇咇集運又無事

子爵府

虎到金來勳章

公司用開SF, 通常隔日就收到件

禁止訪問

珍珠宮

manman66 發表於 15-9-2 09:33
我都係 Toplink express..今次有運膠水所以驚驚!但 FB 問過佢地話少量 ok...驚呀因為呢排 check 好緊!… ...
OH~~你就好啦,我就而家仍未到香港呀,有D擔心佢查車(我完全無運禁品呀,本想淘唇膏呀,都要忍下先)

日期

时间

跟踪记录

17:34

出库扫描 快件在【东莞分拨中心】 装车,正发往 【东莞分拨中心0769-81156999】扫描员是 【莫生】

00:36

出库扫描 快件在【东莞分拨中心】 装车,正发往 【香港0769-81156999】扫描员是 【香港一车】

大宅

我用京廣,28號發,到宜家仲扣緊關

男爵府

引用:Quote:manman66 發表於 15-9-2 09:33 我都

原帖由 pansy888hk 於 15-09-02 發表
OH~~你就好啦,我就而家仍未到香港呀,有D擔心佢查車(我完全無運禁品呀,本想淘唇膏呀,都要忍下先: ...
通常今發後至嘛!你明天應該收到貨!
但佢地 FB 寫左佢地公可 3.9.15放假, 4.9.15先派貨呀!

珍珠宮

manman66 發表於 15-9-2 22:59
通常今發後至嘛!你明天應該收到貨!
但佢地 FB 寫左佢地公可 3.9.15放假, 4.9.15先派貨呀!:f ...
嗯,明白,不過平時我見佢其實第2日下午3點幾已到左HK,不過佢地再隔一日先送去門市啊,可能今次過關果時勁嚴所以大塞車卦.........千萬唔好查車呀~我平時都專門避開D大時大節,今次剛剛避唔到添~~失敗左~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 pansy888hk 的帖子

From點X網頁:

【國內集運物流通告】
由於十一黃金周將至,現時國內海關關口對往來中港兩地過境車輛,將加強抽查安排,查車情況亦會相對嚴謹。
我們剛接獲通知,2015年8月31日及9月1日發出的各DimBuy物流服務中心、中石化氣油站、順豐速運指定地址運送、順豐站及順豐速運授權服務站(便利店)之訂單貨件,現處於"查車"狀態,尚未確定可清關之時間,須視乎國內海關最終決定。
如有進一步消息,我們即時會透過公司網站或facebook專頁通知大家!
不便之處,敬請見諒!

禁止訪問

回覆:近期有無扣關?

大宅

回覆:近期有無扣關?

我用亞風,8月25到而家都係扣關中。。。灰到爆

大宅

引用:我用亞風,8月25到而家都係扣關中。。。灰

原帖由 diablo3 於 15-09-03 發表
我用亞風,8月25到而家都係扣關中。。。灰到爆
我都係亞風,31號到而家都係無郁過

大宅

引用:Quote:原帖由 diablo3 於 15-09-03 發表我

原帖由 Wsmcherry 於 15-09-03 發表
我都係亞風,31號到而家都係無郁過
我25號添呀。。。想死x 10000pp...灰爆

珍珠宮

小倩 發表於 15-9-3 01:16
回覆 pansy888hk 的帖子

From點X網頁:
OH~~點BUY仲係查車中呀??
唉,我用TOPLINK雖然無寫查車中........不過看個勢都似了..........好少2日都未來到HK............

珍珠宮

引用:Quote:小倩+發表於+15-9-3+01:16+回覆+pans

原帖由 pansy888hk 於 15-09-03 發表
OH~~點BUY仲係查車中呀??
唉,我用TOPLINK雖然無寫查車中........不過看個勢都似了......... ...
唔怪得無更新資料,我都諗會唔會查車,我個F日日追問我,好煩

珍珠宮

引用:我29號晚俾錢中通,+今日收到SMS+郵局拎貨.+

原帖由 happypiano 於 15-09-01 發表
我29號晚俾錢中通, 今日收到SMS 郵局拎貨.
想問係咪到港會有sms通知?我淨係收到話送貨上門收20,點樣可以揀郵局拎過貨?我第一次用中通,

大宅

引用:Quote:原帖由 happypiano 於 15-09-01 發表

原帖由 喜喜天使 於 15-09-03 發表
想問係咪到港會有sms通知?我淨係收到話送貨上門收20,點樣可以揀郵局拎過貨?我第一次用中通,

...
國際轉運揀中通,到齊晒貨可以揀郵局攞。但限重4kg同size.你係淘寶search上海中通,會有多d資料

侯爵府

醒目開學勳章

喜喜天使 發表於 15-9-3 17:35

...
係會收到SMS 通知你可以去郵局取貨的, 大前提係你之前已選好係郵局取, 同邊間郵局取.
你係揀完中通之後, 佢有得揀係便利, 入面其實係D 郵局既地址黎, 你揀番最近你個一間便可以了. 跟住就俾錢, 咁就得啦, 無其他野做.

珍珠宮

引用:Quote:喜喜天使+發表於+15-9-3+17:35+想問

原帖由 happypiano 於 15-09-03 發表
係會收到SMS 通知你可以去郵局取貨的, 大前提係你之前已選好係郵局取, 同邊間郵局取.
你係揀完中通之後, 佢 ...
原來咁揀,咁我呢次要硬俾20蚊了我以為揀中通就直接可揀郵局

珍珠宮

喜喜天使 發表於 15-9-3 17:33
唔怪得無更新資料,我都諗會唔會查車,我個F日日追問我,好煩
嗯,我唔知佢地係塞車定係查車呢??

大宅

引用:Quote:原帖由 Wsmcherry 於 15-09-03 發表

原帖由 diablo3 於 15-09-03 發表
我25號添呀。。。想死x 10000pp...灰爆
我嗰件到左香港喇!唔知佢地聽日派唔派呢

首頁

尾頁

跳至