想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我想知有無人試過宮孕,是否一樣都可以用棒棒驗到?

別墅

Re: 我想知有無人試過宮孕,是否一樣都可以用棒棒驗到?

我就是宮外孕.会驗到的.因為我流了15天血還check 到 positiive. 已有1 個月...現在還流血.. :cry:

別墅

lin lin,
唔係o麻????
你知唔知咩叫宮外孕呀?
宮外孕可以死人 ,
如果唔係,唔好亂說.

係1997年大約年中,有一少女有宮外孕, 因內出血太多,变成植物人, 報紙有登過架.

我是過來人, 用驗孕棒是Ok的, 但照聲波, 受精卵子就不会在正常的子宮內,而我就在輸卵管,幸好及時做咗手術,先保住絛命.

別墅

我已被瑪加烈証實是宮外孕,及有2個私家医生証实的...
他們給我2個選擇..(1) 割掉輸卵管. (2)打抗癌針殺死亇胎,
當然我楝了(2), 因為尚未有 BB. 不想割掉....

別墅

linlin,
唔好意思, 因為我是過來人,這件事對我好深影響, 那麼多年都末釋懷, 語氣重了, sorry.

你好彩好多, 我未有BB, 但 no choice, because the case is too urgent and too late to know. therefore 割掉輸卵管. :-( :-(

nobody know I'm so sad and want to die............ :-( :-( :cry: :cry: :cry:

別墅

唔緊要,我今次是第二次了, 第一次是自己小產的.
我不想割掉是因為我等了很久也沒有BB...
by the way. may i ask when this happened ?
which hospital did u done the operations ?

別墅

在United Christian Hospital. 差勁, 又唔做心理輔導.....

我之前因為尿道炎,所以一直有睇埋D cheap cheap 婦科 e生,後來見一星期無來M, e 生叫我驗尿, 就知有咗, e生話因我吃得多藥, BB唔好要. 但照聲波又照不到,佢話 一係未大, 二係宮外孕. 佢叫我過兩天再check. 点知就出事...... 嚴重內出血,暈了.........

別墅

好彩你而家無事, 医生話我都好難再有,唯有認命 !

大宅

linlin ... 妳e生有冇同妳解釋, 如果唔割掉輸卵管, >>>touch wood <<< 下次有孕有好大可能係塞係同一個位, 之前bk有個人都係噤. 我第一次又係睇左黃綠e生而小產, 第二次就宮外孕, 我聽完e生噤講, 我楝割掉一邊輸卵管. 噤當然另外一條仲係度, 都可以正常懷孕. 我睇c家同係威院d e生都係噤suggest我架.

sorry, 我唔想嚇妳, 只係我知道想話比妳知. 記住要補身, 可以睇下中e, 加強卵子同自己體質, 下次有bb都可以游過成條輸卵管, 正常懷孕.

別墅

cindy,多謝你的提醒, c + & public hospital doctor 有同我 mention 過, 但我真的不想那麼早便失掉.....anyway, 多謝你 !

別墅

我初時睇中e (HKU space) e生我去照照好,睇吓另一條管OK or not. 点知去羅致廉e生同佢講話想照,点知比佢鬧到死,佢話照完可能原本無事,照完可能整親條管, 而另一e生曾祥風都是同一樣suggestion.

UCH 個e生話我如在有BB,有1/10机会再宮外孕. too bad.

But I will try my best.

首頁

尾頁

跳至