想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

輕鬆愉快大廟遊之摸龍床

首先多謝sirlam介紹呢個好地方,希望sirlam0的手傷已痊癒.
今早七點幾起身,八點半出門口,由於昨天已chk過車程,所以打算博0下,可否上車.等了十分鐘有架16號小巴組過,原來去終站寶琳,司機話很難上車,叫我同honey去寶琳搭,啱啱有兩個乘客落車,所以司機就免費送我0地去挌車,我覺得好lucky.
未夠九點到達,等了十分鐘,雖然很多乘客,但由於部份未齊人冇上車,所以我0地又可以上車,so also lucky .
車程唔使廿分鐘,風景幾靚,but so hot.落車步行唔足十分鐘就到.
去到后,我同honey第一批先到,同車還有一家四口,我們先買衣$30一份,拜完后搵蔡叔,依照蔡叔指示,先用18元買金花,由蔡叔帶我們去摸龍床,由於冇人入去,所以佢比我坐一陣,佢話人多就唔得.我只封了兩封利是,共四拾,比左20元香油錢,十點走得,so far.之後就有旅客.
各位姊妹去的話,注意:
帶半支水,作飲及洗手面.帶帽或傘,30元買衣紙,另18元摸床,我同honey共用18元,唔知係米一家計算.蔡叔話最好帶定兩支油拜祭.
一去到先搵蔡叔,佢話由佢叠衣紙會準確0的,再聽佢吩咐做.由頭至尾都冇問0羅利是,話許願時不需講還神禮物,臨走時叫我一有bb要即還神,帶回兩支油,另六支百合.
整個行程都好順利好愉快,希望各位同我都早已bingo.

複式洋房

Re: 輕鬆愉快大廟遊之摸龍床

660203shirley
蔡叔有冇叫你去買塔香,點大公約12天呀? 我同sirlam去嗰日有點播。祝你早日bingo 啦 :-P

男爵府

蕭瑤
冇呀,可能另外一家四口叫佢點緊. :-P
哈哈,可能你0地早bingo個我喎.
我仲求埋健康,蔡叔叫我摸,我兩封利是係茶葉同38萬,哈哈,求健康變求財,一樣happy,
你0地利是係mud呀.

子爵府

shirley,

妳d資料好詳細ar, thank you.

妳今日去到邊都咁lucky, 希望妳快d bingo, 跟住就去還神.

伯爵府

shirley,

你今日行程好rich wow!不過今日天氣真係好熱呀!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Shirley, 妳就好啦, 咁快去完大廟, 我最快都要4/7先可以去, 祝妳早日bingo.
妳知唔知由沙田去點去架? 我見妳地係由將軍澳出發, 但我住沙田, 唔想專登坐車去將軍澳. 如果由沙田去西貢再坐車得唔得呢? 妳知就講比我聽啦, thanks!

男爵府

jeje
我都唔係好識去,但見到到好多西貢車,再分路行,即刻話如果有車去西貢,中途站落車,再轉車,一定得.
另外你chk下有冇車去清水灣俱樂部,隔離就係大廟小路,我搭小巴去布袋澳,你睇下西貢有冇車去布袋澳啦.資料係0甘多.

男爵府

660202shirley
多謝關心呀, 我隻手好番好多.

係要寶林總站才可以上到車, 因為好多人去游水, 你都好 lucky, 等一陣就上到車.

你係咪開左d 利是? d 利是唔可以打開, 我3封利是係 68萬, 茶葉同花生. 不過你要小心呀, 我發現d 利是有d 黑色的小動物走左出黎, 好彩我有用膠袋, 如果唔係, 真係嚇死.

jeje
西貢冇直車去到, 只有 16 號 van 仔, 不過可以坐 91巴士去清水灣轉 16 號 van 仔.

我今個星期日得閒, 唔知你地有冇人去. 4/7 to be confirmed soon.
[/url]

別墅

Shirley,
原來你去咗大廟仲摸龍床添,miss you so much,希望你好快bingo啦!係呢,呢個大廟叫咩名呀,好出名gar?如果揸車去,點揾路呀?附近有冇得泊車gar?如果我由粉嶺去,搭車都轉到頭暈啦!你話蔡叔話最好帶定兩支油,是否食用油呢,拜完係唔係攞番屋企,然後等第日有咗才帶回兩支油當還神呢?謝謝! :-P

男爵府

xiaobon
大廟全名叫佛堂門天后大廟,近清水灣俱樂部,好似只有俱樂部客先有得泊車.sirlam佢0地話好出名生bb.
好似大清就有car park,但由個到行去好退遠,除非王再轉16號小巴.
食用油,要放底作酬謝.
祝大家早日bingo,齊齊搬家,開新一頁.

大宅

shirley,
你估平日去靜唔靜呢!! 我明日day off 想去lor!!!
Namaste

男爵府

JOD
個日我好早去,但有老公陪,所以唔怕,同時可以樣樣慢慢,又可以坐龍床.你最好約多一兩個人去好0的.都幾靜.我一定唔會一人去,好似平30分鐘一斑.小心0的.早生貴子.

大宅

660203shirley 寫道:
JOD
個日我好早去,但有老公陪,所以唔怕,同時可以樣樣慢慢,又可以坐龍床.你最好約多一兩個人去好0的.都幾靜.我一定唔會一人去,好似平30分鐘一斑.小心0的.早生貴子.

shirley, thank you 晒!! 我唸吓計仔先 :-P
Namaste

男爵府

JOD
good luck

別墅

Shirley,
唔該哂你!祝您摸過龍床,就快生雞仔啦! :-P

複式洋房

660202shirley
我3封利是係38萬, 茶葉及花生, 不過我哋冇坐龍床喎。

男爵府

蕭瑤
喂,又話唔拆封,你0地又係拆晒.
我懷疑利是已經亂晒,因蔡叔話有0的善信一次取幾拾封,所以我諗有時放亂左,但你0地好好彫,每樣一封,我求健康變財富.
由於得我同honey,所以蔡叔叫我坐,佢都冇催我起身,所以我話該日好lucky,樣樣順利,下次就唔知啦.

男爵府

660203shirley

我地冇拆封呀, 係燈光下都睇到. 我地冇坐到龍床, 蔡叔冇講可以坐 .
[/url]

男爵府

Sirlam
好叻喎,你0地0甘都得.

男爵府

Sirlam
提下好姊妹,唔好學似我0甘烏龍拆利是. :-x
不過百無禁忌.

首頁

尾頁