親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我初步構思行程係:

第一日: 應該6點幾到新宿華盛頓酒店,比阿囡抖一陣,就係附近行下搵野食

第二日:阿囡訓醒就起程去 lalaport Fujimi,shopping 足全日。

第三日: 去橫濱既麵包超人博物館👈👈👈夜晚未諗到去邊

第四日:係新宿山手線個d站周圍行下

第五日:6點幾機,食完個lunch就搭機場巴士走

(*我最想行既係fancl &激安之澱堂👈👈我第1or第4日行程會唔會經過依d店而唔駛突登搵)

大宅

回覆:一個人單拖3歲囡遊東京,各位有經驗父母比下意見

媽媽去血拼的時間也幾多
阿囡得三歲你周街行會唔會好辛苦啊?

大宅

我舊年都試過1個人帶3歲囝囝去東京遊4日, 絕大部份行程都係以囝囝為出發, 因為佢無乜興趣行街, 所以我都無乜機會shopping, 下面係我既行程, 可以參考一吓:

第1日: 3點到新宿酒店, 稍休片刻就去lego park
第2日: Disneyland
第3日: 橫濱麵包超人館+隔離西松屋入貨, 返酒店稍休, 夜晚出東京車站行tomica shop同其他精品店
第4日: 上野動物園, 2點出發去機場

囝囝係超開心既, 佢依家仲記得去咗邊啲玩既地方

複式洋房

回覆:KiKo1010 的帖子

😍😍😍太好啦!原來都有媽媽試過單拖。
想問:
(1)麵包超人岩唔岩3歲既小朋友?
(2)博物館隔離仲有野行嫁?
(3)我自己都係第一次去東京,如果推住架bb係新宿/竹下通/上野依d地方行會唔會迫到死?

我囡暫時都肯跟我行街既,不過我都係揀大商場行咋,所以第4日行程我都未決定好😒

複式洋房

回覆:KiKo1010 的帖子

想問多樣,邊到係lego park?

複式洋房

回覆:cyy828 的帖子

所以我必推bb車😝😝😝

男爵府

熱血金章 王國教室勳章 畀面勳章

但單拖,要推車,咁點拎行李?
我都想單拖去...

大宅

加油

男爵府

我都試過單拖,不過果時個女都5歳,但其實真係幾辛苦。她容易累,玩完曰迪士尼抱佢出車站剩shuttle 返京王我一世都記得!所以你地細D一定要帶車仔

複式洋房

回覆:sumhappy 的帖子

我搵間機場巴直達既酒店。拎部摺到好細既pockit bb車。所以都ok

複式洋房

引用:我都試過單拖,不過果時個女都5歳,但其實

原帖由 brima 於 15-09-23 發表
我都試過單拖,不過果時個女都5歳,但其實真係幾辛苦。她容易累,玩完曰迪士尼抱佢出車站剩shuttle 返京王 ...
😒😒😒所以我唔plan去廸廸尼,費時自己辛苦。

複式洋房

回覆:ruru323 的帖子

我之前已經實7過同佢去韓國嫁啦☺☺☺知道一定係辛苦嫁啦,不過無計,自己又想去旅行,又無人湊,咁唯有出此下策

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

有無訓晏覺?東京咁方便我會搵一兩日下午返酒店訓返覺好,4-5點再出動。無謂大家辛苦又可能會病

複式洋房

引用:有無訓晏覺?東京咁方便我會搵一兩日下午返

原帖由 umama 於 15-09-24 發表
有無訓晏覺?東京咁方便我會搵一兩日下午返酒店訓返覺好,4-5點再出動。無謂大家辛苦又可能會病

...
佢而家要訓晏覺嫁。但我去地方唔近自己酒店

大宅

引用:我初步構思行程係:第一日:+應該6點幾到新宿

原帖由 ruru323 於 15-09-23 發表
我初步構思行程係:

第一日: 應該6點幾到新宿華盛頓酒店,比阿囡抖一陣,就係附近行下搵野食
新宿有24小時激安之殿堂,第一晚已經可以去
我都想自己帶囝囝去日本,不過得18個月,怕搞唔掂

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

第二日shopping全日好辛苦喎

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

我上次去完麵包超人館就再搭地鐵去遊樂場

佢有得夾公仔果啲,我上次仲坐左摩天輪,附近有個商場行下

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:但單拖,要推車,咁點拎行李?我都想單拖去

原帖由 sumhappy 於 15-09-23 發表
但單拖,要推車,咁點拎行李?
我都想單拖去...
佢果啲地鐵站有啲收費locker出租架

要注意搭地鐵時間,放工時間勁多人,要避免果啲時段拎好多嘢搭車

尤其是6,7點果啲時間,新宿好多人

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我初步構思行程係:第一日: 應該6點幾到新宿

原帖由 ruru323 於 15-09-23 發表
我初步構思行程係:

第4日可以去銀座,果度有間博品館玩具店,8層樓高,1-4樓賣玩具

樓上有嘢食賣

我果次喺果度買左好多玩具

跟住去附近的蟹道樂食蟹,佢午餐或者下午茶便宜一點

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ruru323 於 15-09-23 發表我

原帖由 IDS 於 15-09-25 發表
新宿有24小時激安之殿堂,第一晚已經可以去
我都想自己帶囝囝去日本,不過得18個月,怕搞唔掂 ...
我自由覺得果間驚安之殿堂太近歌舞技町

上次我7,8 點經過,覺得有啲雜,因為我帶住個女,所以無行

首頁

尾頁

跳至