自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好親嘅女親友嫁外國人,結婚後半年後會離開香港,我無乜錢,我亦知佢不是計較金錢嘅人,唔知送乜俾佢好,請大家幫手諗下,謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:ilovexo824 的帖子

我會送d中國特色野。或者中國碗筷兩双

子爵府

引用:我會送d中國特色野。或者中國碗筷兩双

原帖由 leng1999 於 15-10-06 發表
我會送d中國特色野。或者中國碗筷兩双
邊到有靚?我時間不多,星期六就係

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

移民要拎好多野, 又要早幾個月寄野去外國架啦. 你最好問一問佢, 儘量送輕便唔易爛既禮物. 如果佢想要重既野而你又唔可以送的話, 早d 問佢咁等可以佢好好安排點拎d 野過去.

我收到既禮:
利是, 電子相架, 請食飯, 首飾.

阿媽當嫁妝咁送: 棉被 (坦白講冇用過, 因為室內有暖氣,唔駛冚咁厚), 智能飯煲 (雖然少用, 但堅有用, 我唔係住大城巿, $2xx 買個卅年前既款式, 想買同款飯煲要出大城巿兼要 $2000), 佢仲買左件羽絨俾我.

我老公響外國既朋友送: 自製裝飾品, 中式碗碟餐具, 一set 煲等.

子爵府

引用:移民要拎好多野,+又要早幾個月寄野去外國架

原帖由 bosch 於 15-10-06 發表
移民要拎好多野, 又要早幾個月寄野去外國架啦. 你最好問一問佢, 儘量送輕便唔易爛既禮物. 如果佢想要重既 ...
咁真係要問佢喎。。。

珍珠宮

畀面勳章

回覆:送咩結婚俾外國人?

中國書法-詩辭/賀結婚嘅好句

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:好親嘅女親友嫁外國人,結婚後半年後會離開

原帖由 ilovexo824 於 15-10-06 發表
好親嘅女親友嫁外國人,結婚後半年後會離開香港,我無乜錢,我亦知佢不是計較金錢嘅人,唔知送乜俾佢好,請 ...
送筷子!有中國特色嘅!筷子一定係雙雙對對,好意頭!

子爵府

引用:Quote:原帖由+ilovexo824+於+15-10-06+發表

原帖由 baby_chu 於 15-10-06 發表
送筷子!有中國特色嘅!筷子一定係雙雙對對,好意頭!
邊到買好?

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

中國傳統食物,臘腸、瑤柱、冬茹、金針、雲耳、杞子、海底椰……
有時思鄉起想黎可以蒸反孖臘腸頂住先

子爵府

引用:中國傳統食物,臘腸、瑤柱、冬茹、金針、雲

原帖由 lambing 於 15-10-06 發表
中國傳統食物,臘腸、瑤柱、冬茹、金針、雲耳、杞子、海底椰……
有時思鄉起想黎可以蒸反孖臘腸頂住先:waha ...
但傳半年後先走喎

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

外國人的話,你可以直接買d家居用具比佢架,佢地要d真係用得架野,裝飾物的話,佢地都會轉手送比人架.

wcpcelia    發表於 15-10-7 14:04
<br><br>

大宅

去中藝啦,有好靚既中國工藝品

男爵府

送珍珠頸鍊(或手飾之類)比新娘,通常外國男人都很錫太太,太太收到喜歡嘅禮物自己都會開心埋一份,冇必要拘泥於一人一份或者兩人都啱用嘅嘢

bosch    發表於 15-10-6 22:17

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 lambing 於 15-10-06 發表中

但傳半年後先走喎
乾貨可以擺好耐,咁你咪可以遲D先送

子爵府

引用:外國人的話,你可以直接買d家居用具比佢架,

原帖由 chinatea 於 15-10-06 發表
外國人的話,你可以直接買d家居用具比佢架,佢地要d真係用得架野,裝飾物的話,佢地都會轉手送比人架.

...
,咁佢地有乜偏愛?

子爵府

引用:去中藝啦,有好靚既中國工藝品 +

原帖由 tunghjkl 於 15-10-06 發表
去中藝啦,有好靚既中國工藝品
Thx

子爵府

引用:送珍珠頸鍊(或手飾之類)比新娘,通常外國男

原帖由 siangsang 於 15-10-06 發表
送珍珠頸鍊(或手飾之類)比新娘,通常外國男人都很錫太太,太太收到喜歡嘅禮物自己都會開心埋一份,冇必要拘 ...
珍珠頸鍊會好貴嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+leng1999+於+15-10-06+發表我

邊到有靚?我時間不多,星期六就係
Tang Tang Tang Tang
灣仔有

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:ilovexo824 的帖子

去裕華國貨或者華豐百貨睇下

子爵府

引用:去裕華國貨或者華豐百貨睇下

原帖由 leng1999 於 15-10-06 發表
去裕華國貨或者華豐百貨睇下
請問華豐百貨係邊?

首頁

尾頁

跳至