懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Re: 係法國開刀生BB,join package 抵D定係吾join呀

jollydophin,

係呀係呀, 我個價錢係自然分娩架, 真係唔好意思, 打錯資料. 剖腹生產(package price)3人房$15380, 6人房$14380, 產前5人房$13380, 如果係non-package price, 3人房$580, 6人房$520, 產前5人房$380

民房

Re: 係法國開刀生BB,join package 抵D定係吾join呀

請問各位媽咪你哋找邊位法國醫生接生呢? 價錢及服務如何? 可否pm告知我??

多謝!!!!!

男爵府

jollydophin:
唔該晒你既詳細分譯,你老公好錫你呀,想你住得舒服d,我諗我會揀6人房或產前5人房囉,因為住3人房好似好唔抵咁樣既 產後6人房係咪得一間咋?如果full

男爵府

vic-wing,

係呀,6人房得一間,所以我諗真係好難會有位,因為我上星期日去到,d產科房真係爆得幾勁架﹝無論3人、5人同6人﹞,所以我諗住到6人房真係要靠撞彩lu。

其實我都覺得住3人房好似好唔抵咁呀,住院部份或者環境好咗都值得吖,但係無啦啦要比多錢個醫生最唔抵呀﹝因為個醫生都係做咁多野﹞。

別墅

vic-wing

祝你順順利利, bb健康活潑!

男爵府

晴朗天:
多謝晒喔!

我未問個醫生如果住3人房會收幾錢開刀費呀 其實我連佢其他收費點計都唔知架 :-| 佢只話6人房6日5夜開刀total$25000左右;3人房就total$28000左右咋

民房

晴朗天,

多謝您的資料!!!

MDma

洋房

其實3人房同6人房價錢差好少,
最緊睇下自己怕唔怕靜,
我個時就住6人房,因為我好細膽架,
我生個排d房又唔係太full,
3人房好多時都係得1個人,
我驚驚呀~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

洋房

乜住3人房醫生費會貴d咩?
雜費先會貴d咋嘛~
我個b仔4月3號喺法國醫院出左世嘞~ 記住得閒黎睇下

男爵府

lamei,
唔係呀,我個醫生收3人房同6人房既價錢係唔同架﹝就算一樣係順產咁計,3人房都要比多1000蚊醫生費架﹞,所以有時諗下覺得好似好唔抵咁羅,因為住3人房只係想環境好d啫,但係同個醫生做既野係無關係架嗎,唔知點解要收多d錢呢?? ?-( ?-(

vic-wing,
咁你有機會記住問下你個醫生既收費喇??因為之前係bk度聽到d媽咪話同一個醫生收唔同病人既價錢唔同架,唔知係醫生講錯定係點呢??仲之好怪啦!!你知道咗,起碼有個預算呀!!

男爵府

jollydophin:
同一個醫生收病人唔同既價錢 ?-( 唔公道喎 但我唔會再去檢查喇,星期一朝早6點要入院lu 期待和興奮既心情.... :mrgreen:

複式洋房

我個e生都建議我不join package及在信上寫明住大房..佢話低d....順產的話連e生費.其他費..出院二萬蚊仲有找...不過無大房就慘lu..我鍾意熱鬧啲..可以同其他媽咪交流一下ma :lol:
我們愛,因為神先愛我們!!!!!
該用戶已被刪除

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Joy&eace 寫道:
我九月中會在法國生,請問大家執走佬袋時,唔join package要多帶什麼的日常用品?

睡衣, 拖鞋, 盒裝紙巾, 外套, 產婦衛生巾, 束腹帶

複式洋房

pcsiauw,

唔駛帶床墊、乳墊、沖洗器同網褲?
我們愛,因為神先愛我們!!!!!

複式洋房

not join package with operation.

27/7(9:00am) - 31/7 (leave before 12:00noon)

$15,000 with meals included. :-P
Nick and Nicole

男爵府

唔駛join package呀,真係唔join平d架

別墅

床墊佢只比一張你, 網褲比兩條你, 乳墊自備, 沖洗器佢比埋你的.

床墊一張唔夠, 網褲我覺得佢比果兩條好好用, 即日洗完就乾, 不過我都有帶.

大宅

我想問下hk$15,000是否已包e生費, 你住多少人的房?

複式洋房

muima 寫道:
我想問下hk$15,000是否已包e生費, 你住多少人的房?

Hospital fee $15,000
婦產科 doctor $10,000 (surgery)
Anesthetic doctor $5000 (epidural)
Paed doctor $3000

3人的房

Total (include all other fees) about $36,000
Nick and Nicole

首頁

尾頁

跳至