婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 popomeow 的帖子

癡線的嗎?如果我係後者就唔使上來求解啦,有咁諗法的人都係有病咖!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 popomeow 的帖子癡線的嗎?如果我係後

原帖由 vinnieluo 於 15-10-12 發表

癡線的嗎?如果我係後者就唔使上來求解啦,有咁諗法的人都係有病咖! ...
你唔係,不過有啲嫁落黎嘅女人真係咁諗呢,又有部份99真係唔鍾意個新抱,要仔唔要媽,搶b湊玩離間,所以叫你睇實啲,但唔好衝動,最緊要有底線,一有唔妥就要表明立場。
而過繼呢啲,以前個代好興,依家當然少好多,但唔係冇,不過你姑仔咁後生就應該唔會咯。

大宅

回覆:我好唔開心,亦唔知點做?

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我會盡力自己湊,個女系自己,不過你一定要同你老公強力表示
你一定要爭取到老公支持
因為全世界,只有個仔先可以控制到自己個老母

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

只要你老公出趕,佢老母就唔敢亂來

大宅

真的有病咖,人地十月懷孕三年凑到家下,仲來搶,想要咪自己生咯,同樣母親,同樣女人,都真是無良啊!

子爵府

你女係親湊,都唔痴你,有冇諗過原因?
一聽見奶奶教孫女叫姑姐就阿媽,你立即迫婚,話奶奶恨外孫恨到出口,姑姐快d生BB啦!教女一齊叫姑姐快d生BB一齊玩。

佢不厭其煩,你都可以鍥而不捨。

如果姑仔已嫁,就當眾大聲話,叫姑姐做媽媽?係咪哥哥同妹妹一齊生BB?

禁止訪問

大宅

回覆 閃兒 的帖子

全家得一個細路,而女又皮到冇人有,個個就佢,但我唔想咁就佢,細個咁大左得了,所以就對佢有d閙啊,打下手咁的,我都是想為佢好者,有咩錯?就佢先為之好咩?

水晶宮

回覆 vinnieluo 的帖子

點解d99 最鐘意人地個女攞黎當自己個女個女咖, 我99又係咁。 真係想死。。。。。

琥珀宮

luvkaka 發表於 15-10-13 17:21
回覆 vinnieluo 的帖子

點解d99 最鐘意人地個女攞黎當自己個女個女咖, 我99又係咁。 真係想死。 ...

心理變態,無藥可救

大宅

回覆 luvkaka 的帖子

就是搶人女為開心,仔的就是自己的,同個媽咪冇關,心理變態的,仔女父母各一半,又是係媽媽肚度又係媽咪生,應該係父母各1:3先岩,

伯爵府

回覆:我好唔開心,亦唔知點做?

我媽都係咁,不過係要我仔跟我阿哥。。。

我都好唔鍾意,再加埋其他事,我只能選擇盡量減少見面!

大宅

vinnieluo 發表於 15-10-13 14:26
回覆 閃兒 的帖子

全家得一個細路,而女又皮到冇人有,個個就佢,但我唔想咁就佢,細個咁大左得了,所以就 ...
咁你個女的性格真有D特別,我女3歲,亦都是我湊大,除了我之外,公公婆婆姨姨姨丈舅父爺爺嫲嫲大伯姑媽,甚至我老公都非常就佢,我呢?當佢曳的時候我是會好似母夜叉上身咁教訓佢,但如果我在場,就算佢知有其他人好就佢的人喺度,佢依然是痴住我,可能是因為我每次罵和罰完佢,都會引導佢講返點解媽咪會咁嬲,之後我會攬返佢,等佢知媽咪打鬧是有理由。樓主,你每次鬧女之後有解釋原因嗎?
如果冇,可能女女覺得你無理取鬧,所以見到姑姐就如獲救星咁

別墅

自己湊都咁?比我就帶埋個女返外家了

大宅

回覆 Kakastarstar 的帖子

有啊,一邊話一邊講道理。唉!我就是咁先話佢衰女咯,打死都是親娘親嘛,我女就唔係!煩惱啊!

別墅

育兒性格勳章 熱血金章

美之選468 發表於 15-10-9 23:17
我表妹(舅父的女兒)一出世就俾我婆婆湊.自細跟我阿姨出出入入(阿姨跟婆婆住)好明顯表妹跟外人多於跟媽咪.直 ...
但係...樓主的 99 好似有心搞拆散佢地兩母女咁喎...

首頁

尾頁

跳至