想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

對上一次經期9月10日,到10月14經期未到發現懷孕,到診所檢查但照不到,醫生話可能太早未照到係正常,到20號肚子一直痛同有出血直到第二天就沒事了,但都入了急証住院觀察。之後一直有抽血驗指數,740、1186、2206 是否正常,但都係未照到BB,醫生就話好大機會係宮外孕,叫我快D決定做手術,但好已經冇痛冇流血,現正好擔心唔好彩就冇一邊子宮,定係再等一段時間好???

男爵府

回覆:yuki2244 的帖子

2206已經叫高應該要照到架喇, 有痛有血都係宮外徵狀, 宮外孕危險, 爆左你會內出血架, 早期做腹腔鏡可能保得住, 問清楚醫生再決定, 但要盡快, 爆左你會好危險呀

大宅

牛年勳章

回覆:懷疑子宮外孕,心 急

其實有時太早照唔到,而你數字有倍數增長,觀察住,睇定d

複式洋房

回覆 cavy0511 的帖子

而家最新指數去到3439,但如果宮外孕不是會一直流血同痛嗎?但我已一星期沒有痛同流血,所以先唔想做手術住

男爵府

我知就有人係私家照陰照, 會照到輸卵管有無異樣, 唔知你睇公家定私家, 如果唔係私家, 去搵個私家醫生攞意見好d

6w左右, 輸卵管有爆既危險, 你要早少少諗定

複式洋房

回覆 cavy0511 的帖子

住緊廣華,有個高級D的主任醫生剛睇完都叫我快點決定,因為會越來越危險,所以都諗住睇埋聽日抽血報告就決定了。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆 yuki2244 的帖子

祝福你沒事

大宅

如果你擔心就睇多個私家醫生攞多個意見好啲!

大宅

希望樓主冇事

洋房

我7月尾都係廣華,住左5日,指数同你一樣咁升!
我一直覺得自己唔係,因為我無痛,血都係Vv時,曾經兩次有血絲!但就係一直見唔到佢!第5日Hcg
去到3千,我決定睇睇,因為住手術如果唔係個度,你唔會影響到個B!如果係個度,你重有機留住條管!但個刻醫生叫我如果另一邊靚仔就切左去,我當時喊到7彩!兩個中後,直接入手術室,第二朝,醫生來了,佢話證實係右邊,但左邊見我有少少積水,所有兩條都幫我留住!但我會比正常人多15%再有!我又係喊到7彩!

但依家諗反起,覺得既然個天俾我留反兩條係度,可能就係天意呢?我又唔係唔生得,所以,要樂觀面對!加油呀!
我建議你都係覺得自己唔係,就出院睇多個醫生,羅多個意見,係就要即刻做啦!

複式洋房

回覆 panfanny 的帖子

依家睇埋聽日個報告就決定了,希望做完手術就無事啦,我會盡量放鬆心情,因為如果自己唔放鬆心情家人都會好擔心。

洋房

聽日應該會再幫你照陰超!
你現在係醫院嗎?希望你聽日照到啦

複式洋房

回覆 panfanny 的帖子

我都好希望可以明天照到,我同老公已經9年都冇小朋友,做了3次iui都唔成功,已經一心 諗住做人工,就發現有了,點知而家又咁........

禁止訪問

複式洋房

引用:+本帖最後由+yuki2244+於+15-10-28+00:41+

原帖由 yuki2244 於 15-10-28 發表

對上一次經期9月10日,到10月14經期未到發現懷孕,到診所 ...
我上年九月也有宮外孕,在公立醫院醫生叫我做腹腔鏡,之後轉去私家,醫生叫我可試打針,令輸卵管內的胎自然吸收,你可問問你醫生的意見

大宅

加油, 希望你冇事

大宅

我 6月都係宫外孕係威記做完腹腔鏡,當時hcg 4000 都未見到個胎,又冇痛冇流血,最後 8周決定要做手術,係右邊輸卵管抽起組織,但因為冇破損,右邊可以保留,可惜3個月後,我去照輸卵管造影,醫生話其實保留到都冇用,手術過果邊已經係廢左武功,只係一般人覺得唔想切除,完整d好 d, 但其實已經冇 functional了。。。

複式洋房

回覆 等33天 的帖子

知唔知當時個mj 指數幾多,我已住了一星期了,但點解你指數咁高先做?拖咁長時間做有冇咩影響?

複式洋房

回覆 羊羊咩咩咩 的帖子

醫生話如果4000以下都可以打針,但會有負作用同半年內唔可以有BB,所以就冇考慮了

複式洋房

引用:回覆+羊羊咩咩咩+的帖子醫生話如果4000以下

原帖由 yuki2244 於 15-10-28 發表
回覆 羊羊咩咩咩 的帖子

醫生話如果4000以下都可以打針,但會有負作用同半年內唔可以有BB,所以就冇考慮了 ...
唔好咁擔心住啦~希望無事!

首頁

尾頁

跳至