想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 catcat_yu 的帖子

你8周的時候個指數去到幾多?我同我先生都想再等下,希望遲多幾日會照到,但又怕到時真係宮外孕爆左就好危險,都唔知點好

大宅

回覆:yuki2244 的帖子

8周當時係4000, 其實我見你hcg都冇 1.66倍增,基本上個胎已經係發育不良,如果等落去,你自己都會有生命危險,因為怕你隨時會爆,不過政府醫院嗎? 如果係,斷估佢都會叫你做手術,或者打針,由佢安排。

大宅

回覆:懷疑子宮外孕,心 急

唔係喎, 樓主, 你hcg值有1.66倍增(我剛剛計數機計過) 個胎過 2000 正常陰超會見到胎囊,咁你 9/10 last m, 係咪自然中? 平時m準唔準? 如果唔準又係自然中,你有機會係遲排卵, 6周唔見胎囊好多個案都係咁, 只要照到胎囊,咁就一天都光曬。。。加油!! 訓多d長胎。。。

複式洋房

回覆 catcat_yu 的帖子

今次係難得的自然中,平時mm都好準時,千幾去到2千幾係正常的66%,但第四次係50% 3439,希望今日報告出係指數正常又照到個B就好

大宅

Even if it is really an ectopic pregnancy, don't be too sad. Just listen to the doctor about what to do. I also experienced that in 2010 for my first pregnancy. In the end I received MTX injection to abort the pregnancy. In 2012, I got pregnant again and now my daughter is already 3 years old. I am currently pregnant again with my second child. So don't worry that you will not get a normal pregnant after this. Add oil and support you!

大宅

回覆:yuki2244 的帖子

祝你順利過關

禁止訪問

引用:回覆 等33天 的帖子知唔知當時個mj 指數幾

別墅

回覆:等33天 的帖子

我好想問下係味照到黑色一個洞就唔會係宮外孕、因為我小上過一次今次有少少擔心

別墅

同埋我有出血同啡但就有肚痛、醫生話正常

複式洋房

今日指數54xx幾,都係未對標準,而且都係未照到個B,所以決定一陣做手術,希望順順利利

大宅

引用:今日指數54xx幾,都係未對標準,而且都係未

原帖由 yuki2244 於 15-10-29 發表
今日指數54xx幾,都係未對標準,而且都係未照到個B,所以決定一陣做手術,希望順順利利 ...
好好養好身子!祝福你!

禁止訪問

複式洋房

今日指數54xx幾,都係未對標準,而且都係未照到個B,所以決定一陣做手術,希望順順利利 ...
祝早日康復,記得要好好調理身子

大宅

回覆:荒失失奇兵 的帖子

照到有個黑色洞係子宮係胎囊,可以排除宮外孕
流啡作小產,要休息多啲安胎

大宅

好好調理再重新出發,加油

別墅

回覆 等33天 的帖子

我今年都係威爾斯做左右邊,隔左半都想開始,你開始未?

禁止訪問

引用:回覆 等33天 的帖子我今年都係威爾斯做左右

洋房

我都係廣華做丫,岩岩7月尾!可以傾下計

複式洋房

已出院了,切了左邊,休息幾個月後會再努力,多謝大家

複式洋房

引用:我知就有人係私家照陰照, 會照到輸卵管有無

原帖由 cavy0511 於 15-10-28 發表
我知就有人係私家照陰照, 會照到輸卵管有無異樣, 唔知你睇公家定私家, 如果唔係私家, 去搵個私家醫生攞意見 ...
yes becareful, I had the same experience. My hcg doubles every 2 days so the doctors thought it was a normal pregnancy. At 9 weeks my stomach was hurting very badly and I was admitted to the hospital.

It turns out I was carrying twins but it was tubal pregnancy so I had to have surgery right away... alnost died because my fallopian tube was bursting

首頁

尾頁

跳至