潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

7/8會跟團去台灣4日,有咩係必買架?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鴨舌囉!
我幾個月前去,
講真真係無咩覺得必買

唔記得講果邊既birkenstock平香港少少架,
你都可以考慮下~

男爵府

1.skin food 面膜product 比香港平成一半(HK169Taiwan$85)
2. 維格鳳梨酥
3. 黑橋牌牛肉乾比citysuper 每包平$8 - $9

男爵府

thanks

男爵府

原文章由 paklok 於 4/8/2008 05:17 AM 發表
鴨舌囉!
我幾個月前去,
講真真係無咩覺得必買

唔記得講果邊既birkenstock平香港少少架,
你都可以考慮下~

Yeah~ 鴨舌! 不過我一定要買老天祿既出品~~~
仲有我鍾意飲茶 + 睇書,會買茶葉 + 好多書! 有好多書香港冇得賣 / 好難買架~~~

[ 本文章最後由 Vca 於 08-8-4 13:38 編輯 ]

侯爵府

紅酒mask, 超滑,唔一定買大s 個隻,我試過其他都好正~
個人認為必食亞宗麵綫,(在西門町的)
其實係一d 好似碗仔翅既小食,但我覺得勁好味,所以係必食既野~
唔使講老天祿鴨舌都應該要幫襯下既,話晒咁出名同好味~
如果您鐘意睇書就一定要整定一個book list 到時掃啦,因為平過hk 之餘又齊又就腳易搵。
愛是恆久忍耐......

侯爵府

原文章由 Vca 於 08-8-4 21:37 發表

Yeah~ 鴨舌! 不過我一定要買老天祿既出品~~~
仲有我鍾意飲茶 + 睇書,會買茶葉 + 好多書! 有好多書香港冇得賣 / 好難買架~~~

係喎! 完全醒唔起誠品好多書,
因為我真係無興趣~
我不嬲唔食鴨舌,
但係都試過老天祿出品,
味道唔錯~

侯爵府

原文章由 新紮媽媽 於 08-8-4 22:58 發表
紅酒mask, 超滑,唔一定買大s 個隻,我試過其他都好正~
個人認為必食亞宗麵綫,(在西門町的)
其實係一d 好似碗仔翅既小食,但我覺得勁好味,所以係必食既野~
唔使講老天祿鴨舌都應該要幫襯下既,話晒咁出名同好味~
如果您 ...

yeah!!! 亞宗麵線一流!!!!!
我睇蔡瀾專欄, 佢話荃灣有檔「新阿宗麵線」,
食落超似台灣果間, 有腸有蠔,
我好想去試~

樓主, 我去台灣果陣食過水點樓/點水樓,
一d都唔特別又貴, 千祈唔好試!!

仲有樣我覺得幾得意,
就係西門盯有間野賣糖果的,
有好似衛生巾的棉花糖、避孕套朱古力等等,
我買黎做手信好得意架~

[ 本文章最後由 paklok 於 08-8-4 23:23 編輯 ]

男爵府

原文章由 paklok 於 4/8/2008 03:20 PM 發表

係喎! 完全醒唔起誠品好多書,
因為我真係無興趣~
我不嬲唔食鴨舌,
但係都試過老天祿出品,
味道唔錯~

買書我比較鍾意去101既Page One~ 無論中英文書都好齊全! 地方又夠大,可以比我行足成日!!! 而誠品就係我瞓唔著時去浦既地方~~~ 台灣買書真係好正~ 我06 + 07年都有去台灣...06年買咗60幾本; 07年就買咗80幾本!!!

老天祿除咗可以買鴨舌,仲要買佢地既"蜂蜜太陽餅"! 唔太甜好好食~ 我唔鍾意食甜野都覺得好味!!!

仲有要試吓鼎泰豐~ 雖然有人話食物只係一般...不過我覺得好食! 話哂係世界10大餐廳之一,一場去到應該要試吓!!

男爵府

原文章由 paklok 於 4/8/2008 03:22 PM 發表

yeah!!! 亞宗麵線一流!!!!!
我睇蔡瀾專欄, 佢話荃灣有檔「新阿宗麵線」,
食落超似台灣果間, 有腸有蠔,
我好想去試~

樓主, 我去台灣果陣食過水點樓/點水樓,
一d都唔特別又貴, 千祈唔好試!!

仲有樣我覺得幾得意,
...

妳講果間糖果店我都去過! 真係好得意~ 我地買咗d"偉哥"糖比鬼仔朋友做手信!

大宅

甘你地有無去避孕套世界呀? 勁多款呀!! 度度都有!! 我睇到眼都突埋!! 好得意, 有練習簿, 古代秘笈, 糖啦~ 我買左一咋比d friends呀, 哈哈....

伯爵府

原文章由 Melody_Che 於 08-8-5 14:33 發表
甘你地有無去避孕套世界呀? 勁多款呀!! 度度都有!! 我睇到眼都突埋!! 好得意, 有練習簿, 古代秘笈, 糖啦~ 我買左一咋比d friends呀, 哈哈....

八仙果

民房

可以waston's買d日本化妝品e.g. MJ系列 佢地有D平過日本架~

大宅

鴨舌鴨舌鴨舌鴨舌鴨舌~~~~ 超正!
"林"起都好想去食呵~~~

禁止訪問

珍珠宮

1.)李錦利o既八仙果(最正係佢,平過在香港d賣台灣野食,如廣良興,d鋪頭),
2.)維格烘培o既鳳梨酥(最好食係佢),
3.)大S 推介o既紅酒多酚面膜(有不同brand o既 paper mask or gel mask兩種),
4.)資生堂副線Majolica Majorca (MJ) 戀愛魔鏡o既好beautiful o既化妝品(平過在香港sasa or 卓悅 or 靚靚賣wow!)
5.)鴨舌(台灣出名o既小食)......

***大約主要係哩d野la!!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原文章由 yen1979 於 08-8-5 17:08 發表
可以waston's買d日本化妝品e.g. MJ系列 佢地有D平過日本架~

真係好抵,我上次去入左幾支MJ睫毛液,圍返HKD,都係84蚊一支ja,開左一支用左4個月都未用完~仲平過香港sasa好多。

珍珠宮

Yes, it's really true!!!

原文章由 austinma 於 08-8-7 23:57 發表

真係好抵,我上次去入左幾支MJ睫毛液,圍返HKD,都係84蚊一支ja,開左一支用左4個月都未用完~仲平過香港sasa好多。
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

複式洋房

我5月先去過台灣黎,一定要買既有﹕

1. 維格既鳳梨酥 (如果你可以幫我買埋就好啦,因為佢唔做oversea架)
2. 我的美麗日記面膜....紅酒既......平香港好多....
3. 阿原肥皂 ....有機架...我用過幾好.....
4. 大s個隻紅酒面膜我都有興趣,最衰上次唔夠時間去

原文章由 wai001 於 08-8-6 17:18 發表
1.)李錦利o既八仙果(最正係佢,平過在香港d賣台灣野食,如廣良興,d鋪頭),
2.)維格烘培o既鳳梨酥(最好食係佢),
3.)大S 推介o既紅酒多酚面膜(有不同brand o既 paper mask or gel mask兩種),
4.)資生堂副線Majolica Major ...

大宅

義美蛋糕,都平過香港。

首頁

尾頁

跳至