夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

想生BB熱投

checklok 發表於 15-11-25 17:00
追追,一路睇一路心跳得好快同手震,樓主,之後呢,快d講埋,好緊張

明天開估,希望唔好嚇親大家!

用戶要求終止服務

想生BB熱投

p_o_m_a_n 發表於 15-11-25 22:58
係囉,咁突然嘅!

意外既野 話黎就黎 估計唔到
個時跌得好痛 我用左幾年時間去平復
到意家諗返佢都仲會眼濕濕

用戶要求終止服務

想生BB熱投

花生妹妹 發表於 15-11-26 00:01
我都睇到手都震埋呀,感覺好驚呀。樓主你真係好勇敢,相信這個男仔會永遠藏於你心裡

...

真係一生一世忘不了
我唔勇敢,個陣日喊夜喊
個心真係好痛 好似碎左一樣咁
好興幸 我最後企得返起身
希望各位睇完會更加珍惜自己擁有既一切。
無野係必然

用戶要求終止服務

想生BB熱投

Sister1111 發表於 15-11-25 23:45
下?發生咩事?

希望聽日唔會嚇親大家 會講佢到底發生咩事

大宅

回覆:我懷念的你.

好緊張

用戶要求終止服務

想生BB熱投

15)

今篇唔知大家會唔會覺得恐怖。
大家都唔好咁夜睇 驚嚇親大家

入到去 慢慢咁行緊埋去S張床度 我d眼淚已經控制唔到不停咁流

個刻個腦真係一片空白 完完全全諗唔到任何野

你可以想像得到 當你見到一個曾經最熟悉,愛既人忽然間靜止左 訓左係床 完全無反應 插住喉 個種感覺嗎?

見到佢已經被剃光頭髮 全身大部分都比紗布包住

個腦腫左漲左好多好多 好似仲出緊血咁 我好心疼

好想佢可以醒得返 無論佢變成點我都想佢醒返

我捉住佢隻手 仲係有溫暖的 但佢亦都唔再識得比任何反應我

同佢講野 佢亦都係無任何既反應

之後P就扯返我出走廊企 而我亦都只係識企係度喊

當日我聽返佢d朋友講 琴晚佢地有四個人3男一女

租左架車入西貢燒野食 燒通宵

而S當時係坐係司機後面個一邊

無帶安全帶就咁訓著左

回程既時候 司機就係單程行車線 爬頭 過車

去到d 有細路出黎既位 無睇到有無車出 就諗住爬頭 點知就撞左車了

而其餘三個人都係輕傷 只有S傷到個腦同手腳骨折

應該係因為佢訓著左無意識去捉住d野保護自己

由架車撞埋黎自己到 而佢撞既地方正正係個腦 而佢亦都無帶安全帶

聽佢地講 S會醒反既機會近乎零

今早已經開左腦做手術 幫佢減壓 但個腦都係漲得好勁

因為若果有兩位醫生証實左 腦幹細胞死亡就要幫佢拔喉 比佢離開世上

而係今日有一位醫生都已經check過

S既曈孔亦對光線再無任何反應

除左喊我已經唔知仲可以點做

我亦都好自責 同內疚 ,如果當晚佢搵得到我

或者佢未必會出去 可能當晚佢就會陪住我

我亦好嬲自己點解唔肯去聽佢電話

連最後佢想見到我 我都唔比佢見

係走廊等到晚上 P亦都同我落左餐廳度叫我食dd野 但真的會有心情食嗎?

哩件事對我黎講真係好大好大既打擊

個日之後我既世界好似停左落黎咁

別墅

大宅

大宅

回覆:oil1220 的帖子

佢成日出去玩,仲要三更半夜出,危險指數都高D。不過又真係一鋪清,唉!

用戶要求終止服務

想生BB熱投

16)
離開都要考我 怎麼去做我
誰都知分開 比相處更多
明白戲夢人生苦短
也可得到最大 結果
何必這麼 教我

而晚上返到屋企 我已經喊到隻眼腫哂

亦都喊住咁同媽咪講發生左咩事

佢同細佬係第二日亦都陪我返醫院探S

去到入面我媽媽同細佬見到佢咁亦都喊左出黎

同時亦都係我屋企人同S既家長第一次見面
(完全無諗過會係係哩d場面見面)

咁S既屋企人聽完醫生講個情況亦已決定幫S拔喉 讓佢離開人世

當時我同屋企人係佢拔喉後 再入去望佢

我捉住佢隻手時已經再感覺唔到佢既體溫 只有冷冰冰無反應既手

每個人身上都會有自己獨特既體味,以前我好鐘意攬住佢 因為可以比佢既味道包圍,而當人離開世上 就連哩種咁熟識既味道都帶走我點都唔會再有可能聞得返

事後亦知道佢屋企人將S既眼角膜,心臟 等等 捐左比有需要既人

當時我每日只係識得喊 喊累了先訓得著

而每當我自己一個係屋企喊時

我都會抱住狗狗喊 因為佢係唯一一樣有生命

同S有牽連既野

(我好記得我媽媽幾年後同我講返 因為佢唔想我唔開心所以佢唔會唔要隻狗,哩句話 好感動)

曾經有一刻我有諗過跟埋S一齊去

但我諗起我既家人,我無咁做到

離開好易 但活係世上個位 更難過

之後S既屋企人亦有叫埋我一齊去路祭

係S離開左之後幾日我亦有夢見過佢

曾經有個比較深刻既夢係

夢到佢係醫院受傷時既樣 個時佢拖住我係條街度好似之前咁

而我係個夢度亦唔知佢已經過左身

我問佢痛唔痛 佢一直擰頭 ,之後佢一直望住我

好似有野想同我講咁 ,但佢無開到口

然後我扎醒左又係喊。

後來佢有幾個女仔朋友都有同我講返

S話如果今次我地係得返埋一齊 佢就會同我結婚
我聽到人地咁講 更加喊得收唔到聲

掛住佢時想再聽到佢把聲 但已經係無可能

用戶要求終止服務

想生BB熱投

MANNI1220 發表於 15-11-28 23:53
佢成日出去玩,仲要三更半夜出,危險指數都高D。不過又真係一鋪清,唉!

...

好似整定咁,個個都輕傷,係佢咁嚴重,玩到賠上性命

大宅

複式洋房

生命真係好脆弱,你一定用左好多時間先可以走出傷痛

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

複式洋房

好似拍電影咁

男爵府

用戶要求終止服務

想生BB熱投

17)
寫多幾篇都差唔多完
咁多年無提過哩件事 講返哂事情既始沒 舒服哂
多謝各位JM一直以黎既支持

而係佢離開之後既第7晚

我唔知係我多疑定心不在焉

我拎水杯會(線)手

刷牙時feel到好似有人望住咁 但其實係無人

平時既我好細膽,但我個晚居然係唔驚

因為我深信佢唔會害我 佢會換過方式去保護我

當時我記得我亦有夢見佢,
個時夢見佢既次數都幾密下。

一直去到佢出賓個日

當日係用基督教形式進行

過程都係唱下詩歌

無破地獄個d咁哀傷

第二日亦有陪佢上埋山

S既妹之前都有問過我話到時燒埋我同佢哥哥既合照落去

我初時亦都話ok 但我同我媽咪講 我媽咪好反對

話人都去左 唔准 媽咪驚佢認得我 之後會對我不利

事後我亦都同返佢屋企人講 我媽咪既意思

而佢妹亦都專重我地既意思

同埋佢比反哂之前我寫過比S既信我

我先知佢一直有keep住

當時我仲讀緊書 不過因為S 既事 我亦缺課得幾嚴重下

D同學仔亦以為我會退學

我記得我應成過S我會比心機讀書

而臨近考試前既兩個星期 我亦閉關溫書邊度都無去

每日溫溫溫,最後我成績係全部合格唔洗再補考

講真我自己都唔係幾信我自己會合格

不過我做到了,但之後我亦無繼續讀下去

反而出左去打工,特登搵d返工時間好長 返工好忙既工

為既係我唔想再有時間諗起S

我個陣返工放工搭車既時候聽親歌都會眼濕濕

朋友叫親我出去食飯行街我亦會推得就推

因為班fd個個都有拍拖,我亦唔想聽佢地講佢同另一半既野

同埋根本無心機出,除左叫我去飲酒

當時我成日跟d Fd 去飲野

飲完訓幾個鐘第二朝就返工 日復日

每日行屍走肉咁既樣

呀媽亦見我咁 三日唔埋兩日就問我洗唔洗去睇下心理醫生

但當時既我當然唔覺得自己係有病/問題。

男爵府

珍惜眼前人係好重要,不過你當年還小,比如是我都會係咁,還比你懵。

大宅

用戶要求終止服務

想生BB熱投

花生妹妹 發表於 15-11-30 00:11
生命真係好脆弱,你一定用左好多時間先可以走出傷痛

希望唔會再有第二次!好怕

首頁

尾頁

跳至