網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我剛剛用完鉅航, 最初上網登記, 做左會員,有會員NO.以為佢地會自動入電腦.

其實要係淘寶一出運單, 就要自己打上去, 因第一次搵佢, 後來睇番先至知道, 要自己打入, 因國內賣家好多時資料5寫會員NO, 所以自己5打, 永遠入5到倉, 打完好多日, 佢地先UPDATE入倉. 入倉後, 要自己要求發貨, 我一直都WHATSAP比陳生, 可能陳生係好多客, WHATSAP 回到亂曬, 最後原來自己都未登記發貸, 所以D貨施左幾日, 先至話我未吹雞!

最後陳生比了送貨時間我, 但係等左好耐都不來. 最終改自己打去改了晚上, 任C機幾點送過上來! 話8點來, 10點先至到!

都無所謂, 一路睇電視, 一路等!

因網上有些負面野, 話包得好差,又話唔見野, 第日搵先至補送!
我係OK!
頭先送來無左件貨, CF仔馬上搵, 態度很好,而拿上來D貨, 係放入大紙箱內, 唔亂!

十樣野, 有電腦椅, 牆紙, 掛簾三個......收 $260,好抵!
不過, 如果好趕時間用, 真係不要用佢.

我之前用另一間集運, 一把風扇, 好輕的, 收左我2百幾, 佢話計體積BOR!
用鉅航, 5趕係OK, 你WHATSAP佢, 一定回覆! BUT要等下!
我會再用佢既!

公爵府

catcatmom 發表於 15-11-14 23:22
我剛剛用完鉅航, 最初上網登記, 做左會員,有會員NO.以為佢地會自動入電腦.

其實要係淘寶一出運單, 就要自 ...
睇左幾個鉅航帖 , 應該暫時唔會用佢 , 我好怕集運漏件 , 份件好易會去左第二個客度 , 收多左既客唔出聲 , 份件就搵唔返 , 佢時間用得耐 , 但係又要錯 , 似乎除左平之外冇乜優勢

男爵府

講真若果有大件野就可能考慮下,否則都唔會用佢, 因為平唔得幾多, 自己找麻煩, 無謂呀嗎!

男爵府

回覆:剛剛用完鉅航!

如果跟足佢指示,賣家發貨之後自己登記 單 number,係完全無問題架!……
其實好多私集都係咁!……我用緊另一間 Toplink express都係自助登記!双十一D貨,我淘宝顯示派送中佢已可以快到已入倉及上磅,真係改善好多! Update system 快過淘宝!
跟足指示就会好 smooth.
又快又平!

男爵府

引用:我剛剛用完鉅航, 最初上網登記, 做左會員,

原帖由 catcatmom 於 15-11-14 發表

我剛剛用完鉅航, 最初上網登記, 做左會員,有會員NO.以為 ...
會員 number 係登記收貨地址時收貨人: 霍先生+ 會員 no Gxxx

之後唔洗次次打的,我集了幾次從來唔洗次次打的

大宅

鉅航我覺得ok,運費平。我用左2次,運d大件又輕嘅嘢,都冇計體積,2次都係運草編屏風,輕,但長,180cm。我多數用FB同佢聯絡,佢有講用FB會好d。唔好預佢會即刻回覆,我自己就覺得ok。送貨ok,約左嗰日派送都冇甩底。不過,第2次司機哥哥送貨前冇打黎,好彩嗰日屋企有人。派送上門,呢個價錢,真係抵。双11都有少少後悔冇用佢,有件貨由4kg變左9.5kg,計左體積。不過,我用開嗰間私集11月13號星期5發貨,11月14號星期6就收到攞貨通知。所以都會keep住用呢2間。

大宅

wowwowdot 發表於 15-11-15 10:33
鉅航我覺得ok,運費平。我用左2次,運d大件又輕嘅嘢,都冇計體積,2次都係運草編屏風,輕,但長,180cm。我 ...
我仲陰功, 明明重1KG, 集運收左10KG, 都唔知點算好

大宅

引用:Quote:wowwowdot 發表於 15-11-15 10:33 鉅

原帖由 water497 於 15-11-15 發表
我仲陰功, 明明重1KG, 集運收左10KG, 都唔知點算好
好慘,可唔可以同佢傾下。或者拆箱,將細件嘢放埋入去先磅重。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我第一次用。。有1單入遲左。。就8日系統都冇更新。。問佢地又唔應。。。WhatsApp終於有人覆。。又串到核爆。。我唔知佢係咪真係平d...但咁既態度我唔會再有下次。。。問左幾日唔覆人。。但串人就即刻有時間覆。。用到火滾

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

咁大膽11用鉅航大家好勇

大宅

死啦,我冇爬哂啲文就用咗佢,希望冇事啦,我想問如果要要求指定送貨時間,喺邊個位置打個時間?

大宅

引用:如果跟足佢指示,賣家發貨之後自己登記+單+

原帖由 manman66 於 15-11-15 發表
如果跟足佢指示,賣家發貨之後自己登記 單 number,係完全無問題架!……
其實好多私集都係咁!…… ...
我想問toplink express喺點搵?喺邊度可以登記用佢地?

男爵府

showhappydiary 發表於 15-11-18 22:05
我想問toplink express喺點搵?喺邊度可以登記用佢地?
http://www.toplinkexp.hk/

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

showhappydiary 發表於 15-11-18 21:50
死啦,我冇爬哂啲文就用咗佢,希望冇事啦,我想問如果要要求指定送貨時間,喺邊個位置打個時間?

...

我通常見到d貨簽收晒, 預佢隔日可以送到(例如星期一簽收, 星期二晚到港, 星期三可以送)
我見到最後一件貨簽收晒就ws陳生, request隔晚10-12點送貨, 送貨地區, 會員no., 佢多數都ok
跟住0係會員中心度申請發貨, 就ok

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cookieman 發表於 15-11-18 20:10
咁大膽11用鉅航大家好勇

我用左佢好多次, 一直都ok架
今次雙11我買左13間, so far磅重入倉都好正常, 只得其中1件可能份件無左單號, 所以佢入唔到機
我cap左圖俾佢, 佢話會幫我入返
我仲預約埋佢星期五晚送貨, 希望順利

大宅

引用:+本帖最後由+瑤瑤~+於+15-11-18+22:25+編輯

原帖由 瑤瑤~ 於 15-11-18 發表
Super thx thx

大宅

引用:Quote:showhappydiary+發表於+15-11-18+22:

原帖由 klauyeung 於 15-11-18 發表
http://www.toplinkexp.hk/
Thx a lot,比較之下,toplink係咪好好多呀?

大宅

其實用鉅航係真係賣家一發貨有單號就好即上鉅航個官網入單 咁樣會好d 有時淘寶未簽收但上官網都會check到簽收左 所以用要好自覺

男爵府

引用:Quote:原帖由 klauyeung 於 15-11-18 發表h

原帖由 showhappydiary 於 15-11-18 發表
Thx a lot,比較之下,toplink係咪好好多呀?
So far..Toplink express.回覆好快,又多野肯運
貨通常好準時今發後至!如果你 join 埋85折仲正!係永久的!加埋多左單件運費優惠!好好!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至