想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章

回覆 panfanny 的帖子

或者就係上帝想你唔好放棄,明白咩叫信心,先比你看到我個post,正如原先個post已沉左底,我都諗住約名中醫,點知我又見返自己個post,我都諗係咪天父想我咩都唔好做,專心依靠佢,好多野我都唔明架,不過我知道我想生仔,上帝唔會比隻里貓或者比督市我,佢係愛我們的神,正如父母唔會比督市個仔食,一定比餐好飯個仔食一樣(呢個比喻雖然衰,但大家應該好有共鳴^_^,)相信天父會預備更好的比我們

洋房

回覆:KKEDU 的帖子

其實見完個post后,我已經選擇相信,我沒有倚靠……只可以倚靠神!
我已將一切寄託……
我今朝已經入左院,抽多兩次血,應該就可以做手術了,我已經唔知可以求咩,我求俾我一切順便,將傷害減到最底……
天父,我將一切都交託給祢,求祢帶領同看顧我!

大宅

瞓得好勳章

JM, 非常明白你感受,牫2年前小X,我200 句粗口問候上帝,咁辛苦有到,你比我又要收返,你咩事,玩野呀.

傷心左幾個月,突然間明白左D,我係一個受唔到壓力的人,係2年前,我轉左新工,屋企剛買左樓,(當時仲未收樓),奶奶死要同我們住,我老母日日駡我看中醫,話中醫D 藥食死我,(我阿媽西醫人),我老公每晚去到4:00 就自言自語,怪自己比唔到好環境我,怪自己呢樣個樣,我全家個段時間精神崩潰,
如果當日BB出到世,你估佢有咩下場,4大長老一齊發甸,自己老公精神舒緩唔到,全屋得我一個死撐,我諗如果BB出到世,佢應該學晒我D甸野,我諗報紙會見到我頭條,

我唔知JM你有咩經歷,但係上帝一定知道咩係對我最好,老公唔信主,係比雙方信更難處理,你會更加無助,如果你有返教會,鼓勵你係呢個艱苦日子更加要返, 找D同你可以一齊行過的人去行,我好慶幸我教會有好多姊妹興我同行.

JM,加油呀,好似約伯記,約伯咪比魔鬼整,全家死晒,咩都一無所有,最後天父咪雙倍奉還
未經歷過考驗,係唔會增加你的信心,你也不知究竟自己係咪真信,經歷過,你先會知,自己有幾信

大宅

瞓得好勳章

JM, 祝福你, 雨後必定見彩虹

別墅

我見到呢個post好感動呀!我仲睇到喊
特登要開個Account講下野,
之前一直睇到隔離個post, 我都諗呢度有無信耶穌0既JM架? 比我搵到同路人真係好開心

我自問係個信心不足0既人, 好軟弱, 可能見我心理質素唔夠好, 所以要等待一下, 而家一邊交比神, 一邊做下運動, 唔再check紅d/體溫住, 各位JM加油呀!

大宅

引用:Quote:selina86 發表於 15-11-22 15:57 我

原帖由 catyeung2015 於 15-11-22 發表
我都相信神會安排的,但有時令人灰心
同老公搞左成年都冇, 照輸卵管, iui, 都做齊, 最後想做 ivf, 已經簽晒紙同驗身, 係做 ivf 前一個 cycle bingo

教友朋友知我地想要bb , 佢每日幫我地祈禱, 我自已都每日祈禱, 最後有左, bb而家個幾月大

真係天主都唔想我地做ivf, 賜個bb比我地

大宅

引用:Quote:原帖由 catyeung2015 於 15-11-22 發

原帖由 tulip123 於 16-02-15 發表
同老公搞左成年都冇, 照輸卵管, iui, 都做齊, 最後想做 ivf, 已經簽晒紙同驗身, 係做 ivf 前一個 cycle ...
最神奇的就係我有之前冇耐老公調左去我公司附近返工, 有之後佢日日送我返工放工, 果時好唔舒服, 好彩有老公陪。 放完產假, 我公司就搬了

別墅

tulip123 發表於 16-2-15 20:00
最神奇的就係我有之前冇耐老公調左去我公司附近返工, 有之後佢日日送我返工放工, 果時好唔舒服, 好彩有 ...

神0既安排真係好奇妙,
新年都有人問我幾時生小朋友呀? 我都係答 "交比神安排喇", 口講容易, 老公都話我其實太緊張, 我都學習緊完全交托比神, 我相信佢會安排最適合0既比我, 最終結果如何, 我都會學習接受

伯爵府

回覆:耶穌求子

等待是最辛苦的, 但等待亦是考驗我地對神的信心!

我讀 Jouce Meyer, 她說 when you ask God for something, you need faith and patience.

大宅

信心係未成功,最黑暗的時候仍信,才是信心,才是重要的。
好多祈禱後有bb的經歷都係經歷,但祈禱,受苦後仍是冇bb的也是神給的經歷。
我要切忌墮入黃大仙式的信心和禱告
我ivf失敗,冇胚胎了。
好希望可以…

複式洋房

引用:我相信衪會安排bb+在最適當時候出現!

原帖由 kvvvcheung 於 15-11-23 發表
我相信衪會安排bb 在最適當時候出現!
認同。主會安排最合適的給你。加油

別墅

我朋友個爸爸日日都祈禱,我朋友今年生啦

複式洋房

回覆:prof.mimichan 的帖子

雖然我唔係一個虔誠嘅基督徒但係我都相信神的存在🙌🏻
想在這裏跟大家分享。「足印」
有天晚上 我夢見與主共步沙灘上
漆黑長空中 閃過我生命中幕幕片段每幕人生片段中 我都看見足印在沙上
有些時候是兩對 另些時候只一對
發現我人生陷入低谷 最憂傷沮喪時 卻只有一對足印真令我困惑不已 我便質問主﹕
主啊,祢不是曾應許,如果我跟隨祢,祢會與我同行?
但在我最難過的日子中,沙上竟然只有一對足印。
為什麼在我最需要祢的時候,祢竟離我而去?主微聲回答﹕
我的孩子,在你難過的日子中,只有一對足印,是因我背起你走過。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+KKEDU+於+15-11-22+發表成日

原帖由 honeybibibibi 於 15-12-02 發表
我都有求天主...但仲未有...天主還未有安排,好傷心
Me too

子爵府

引用:雖然我唔係一個虔誠嘅基督徒但係我都相信神

原帖由 hazel_170 於 16-02-18 發表
雖然我唔係一個虔誠嘅基督徒但係我都相信神的存在🙌🏻
想在這裏跟大家分享。「足印」
有天晚 ...
呢個故事每次看都好感動同想喊!
我知道神真係好愛我哋,會將最好嘅比我哋!

我已經等了四年,iui也四次失敗。每日都求主一個bb比我。希望真的有機會做媽媽!

別墅

大家唔好氣餒呀! 雖然有時都唔知神係唔係起到,有冇聽禱告,但當我第二胎小產時,起病床上流產,而個刻你的家人老公都唔起身邊時, 唯一可以依靠就只有神,個經歷好實在......雖然事後都有埋怨過,但細想可能神都覺得我地未係時候,所以讓BB離去....

到依家剛有第三胎,月經第一日(即BB第一日)竟然係原本第二胎的預產期......

別墅

大家加油呀, 呢個POST讓人好感動

大宅

引用:Quote:KKEDU 發表於 15-11-24 09:12 係架,

原帖由 Turnip 於 15-11-27 發表
Amen

大宅

瞓得好勳章

我己開始不再求要bb,反而求自己生命能成長,更去依靠神,同埋為佢的國祈,放手能走更遠的路

hazel_170    發表於 16-2-21 20:18

洋房

感謝天父俾我遇到呢個post遇到一班基督徒jm!有大家一齊等待一齊同行多好😭

首頁

尾頁

跳至