2016年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2月生既媽媽,近排既胎動有無影響到夜晚訓覺呢??我阿b係夜晚好活躍,係咁郁。。我feel到佢郁就醒一醒。依2日訓得非常唔好。。。
加上條腰同patpat已經痛緊,夜晚訓訓下想轉身條腰同patpat都會痛。。

想問問大家有無同我一樣係咁,因為第一胎咩都唔識,所以都好多問題。

複式洋房

koeyshum814 發表於 15-12-2 13:35
2月生既媽媽,近排既胎動有無影響到夜晚訓覺呢??我阿b係夜晚好活躍,係咁郁。。我feel到佢郁就醒一醒。依 ...

我同你一樣,阿b夜晚好似唔肯訓咁,郁得好西利

複式洋房

回覆:2月生既媽媽,近排胎動有無影響到夜晚訓覺呢??

我阿b都有郁,夜晚都有醒下,好彩好快可以瞓返。
你有無用孕婦咕𠱸 夜晚有嘢托住個肚同背脊會舒服啲~

回覆 koeyshum814 的帖子

您好 koeyshum814,BB愈大胎動既感覺係會越來越強烈,BB 好活潑呀! 都明白BB一日一日成長令媽媽負擔增加,容易有腰痛/其他不適,訓既時候盡量靠左邊側睡促進血液循環;蕉型攬枕好多媽媽都覺得好舒服架,搵嘢墊下黎訓、坐,間中做下伸展及留意自己嘅坐姿,唔好維持坐或企太久,做下拉筋同瑜伽對腰痛都有幫助架。支持您呀!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

引用:2月生既媽媽,近排既胎動有無影響到夜晚訓

原帖由 koeyshum814 於 15-12-02 發表
2月生既媽媽,近排既胎動有無影響到夜晚訓覺呢??我阿b係夜晚好活躍,係咁郁。。我feel到佢郁就醒一醒。依 ...
唔知係胎動影響定係咩哩…最近醒得比較多…
良其實我懷孕3個月開始就未試過一覺瞓到天光喇(>﹏<)晚晚起身去洗手間
PS.新手媽媽

別墅

我會夾住個大公仔訓

大宅

夜晚真系無覺好瞓,腰,papa 2邊位超痛,轉右邊瞓,好像透唔到氣咁,一直都系左則瞓,依架左則瞓都好痛

首頁

尾頁

跳至