自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

寶石宮

回覆:呻一下, 老師你著曬羽絨, 學生帶條純黑頸巾都被警告

病假都有限?!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:回覆+meimei11+的帖子不是,+但都是新界偏遠

男爵府

Maggie518 發表於 15-12-8 13:58
不如直接去學校了解吓先啦,或者事實唔係咁呢,話就話中學生,有時都係聽啲唔聽啲,誤會就唔好啦,如果真係 ...

大宅

男爵府

回覆 myww 的帖子

我今日本打算找班主任, 而家仲未搵到.不過我會寫家長信, 要求著情處理一下.
已經感冒左2星期.

大宅

引用:阿女已經病左個幾星期, 好翻一D. 星期六翻

原帖由 blee427 於 15-12-08 發表
阿女已經病左個幾星期, 好翻一D. 星期六翻風又來料. 學校一年最多請10日假, 唔係扣操行. 昨天早已經唔C服, ...
同老師溝通下,講返情況,吾提議你投訴,反過來個仔仲在學校讀書,費事亞仔做磨心。

大宅

我小朋友學校都係咁,今早佢好冷,我叫佢著件薄羽絨佢都唔敢,要寒冷天氣先得,但老師就著好多都得

珍珠宮

問教育局有呢條校規有無問題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

blee427 發表於 15-12-8 13:52
回覆 sze811 的帖子

已經打左兩次電話, 但搵唔到班主任. 我會努力去了解一下. 或者今晚會寫手冊, 話唔C服 ...
睇左醫生未?

叫醫生寫明乜事,有需要帶頸巾,交埋醫生紙OR信

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

學校處理手法不近人情

轉校吧,呢啲勉強冇幸福

Sallyb1a    發表於 15-12-8 14:20

大宅

想當年讀中學果時又係咁,我地女仔著裙好凍,老師一入班房就開曬啲窗話要空氣流通,但佢自己就著左件長身羽絨我嬲嬲地話好凍喎老師,你就著羽絨,我地就乜都冇!結果凍住上堂

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:阿女已經病左個幾星期, 好翻一D. 星期六翻

原帖由 blee427 於 15-12-08 發表
阿女已經病左個幾星期, 好翻一D. 星期六翻風又來料. 學校一年最多請10日假, 唔係扣操行. 昨天早已經唔C服, ...
咁鬼嚴……

男爵府

好過火wor!! 依家都12 月啦,覺得凍唔戴得頸巾?? 有d人怕冷,有人10 度都可以短袖tim, 點可以咁做! 冷血到咁,仲為人師表

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

試下寫信比學校講咩原因要戴頸巾,加埋e生信一定無問題啦

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

blee427 發表於 15-12-8 14:06
回覆 myww 的帖子

我今日本打算找班主任, 而家仲未搵到.不過我會寫家長信, 要求著情處理一下.
如你囡氣管敏感, 一定要唔好冷親喉嚨.

如果咳, 就煲d鱷魚肉湯或燉川貝比佢飲下

男爵府

請問係咪元朗/天水圍區?

blee427    發表於 15-12-8 14:34

禁止訪問

畀面勳章

引用:回覆 Gmama 的帖子開學已經講, 病假都係10

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔明點解 主任要專登點名炳樓主個女?

主任覺得有威嚴D 定係點?

同埋 班主任果度應該要知道情況,

樓主點都要找到班主任電話講今日呢件事,

另寫手冊小朋友身體將況,

如果齋寫手冊關於呢件事,班主任都未必會復。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

有冇咁嚴呀!
要同學校了解有關情況
係該名老師既問題定抑或學校制度有問題呢

男爵府

回覆 sasa0208 的帖子

昨晚睇左, 體溫過低. 只有35, 所以發冷.食左藥就大昏迷.
今朝就37.4, 仲係有發冷.
D藥好散, 由佢SLEEP一日

首頁
12345...9

尾頁

跳至