跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

my friend have 2 sets each (boy & girl) school uniforms and sport uniforms and school bags..... if interesting, pls pm to me.

複式洋房

kimimi, pls check pm. thanks!

原文章由 kimimi 於 08-10-10 18:05 發表
my friend have 2 sets each (boy & girl) school uniforms and sport uniforms and school bags..... if interesting, pls pm to me.
YY Mom :-D

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章

點解我個仔收唔到信去interview, 我去學校問下先

伯爵府

好媽媽勳章

有冇野要帶去interview?

大宅

原文章由 kimimi 於 08-10-10 18:05 發表

Check PM Pls!!

大宅

好媽媽勳章

我都係10:15, group interview 唔知點in 呢?

原文章由 viv-viv 於 08-10-4 23:22 發表
Vlsl , Kailey.Mama

我地都收到interview信啦...都係10月25日...你地幾點?
我仔仔10:15 a.m.

乜原來係group interview咩?我朋友個女今年interview唔係架喔...

複式洋房

Hi Kailey.Mama, hayo,

今天interview 如何? 交了留位費嗎?

我囡囡今天表現都ok la, 中文老師就有d 反應, 英文老師就麻麻哋無乜反應, 當我去校務處領取通告及辦理手續時我問個位老師PN 會開幾多班, 佢話四班每班24人有兩位老師教導,跟住就說我亞囡見英文老師小朋友比較怕死醜, 然後說隨時可以交留位費咁我就立即交下, 見收據寫上(上午班, 中英班, E PN)

請問你哋是否讀同班嗎? 大家談談

Vlsl
原文章由 hayo 於 08-10-18 23:56 發表
我都係10:15, group interview 唔知點in 呢?
http://lilypie.com/create_baby_days.php?e=MEmm

複式洋房

想問你哋講緊南豐個間,定係新寶城個間?

我今日去咗南豐個間interview, 好似有d求其, group interview 時唔覺d staff有留意d 小朋友表現,但眼見大部份家長都去交錢留位,即係話絕大部份都收,點解會咁??

其實南豐同新寶城,邊間好d? 可唔可以俾d意見?
Lam BB 女差不多7個月大了!!

男爵府

南豐係綠茵,新寶城係翠茵,不過都係同一齊,我個囡讀翠茵,唔錯,佢讀得好開心,不過英文有少少深

複式洋房

HI,

我係報新都城翠茵, 唔係group interview.一老師見一家人直接同家長問小朋友日常生活習慣

原文章由 LamB女 於 08-10-26 01:15 發表
想問你哋講緊南豐個間,定係新寶城個間?

我今日去咗南豐個間interview, 好似有d求其, group interview 時唔覺d staff有留意d 小朋友表現,但眼見大部份家長都去交錢留位,即係話絕大部份都收,點解會咁??

其實南豐同新寶城, ...
http://lilypie.com/create_baby_days.php?e=MEmm

別墅

我昨天都Interview咗, 但未交留位費, 因為我仲心大心細緊比亞女讀翠茵定德寶mouth: 你哋可不可以比D意見我?

複式洋房

我個個仔讀新寶城的翠茵, 我覺得幾好!老師有愛心, 活動教學好開心, 返學二個月我個仔已經識好多生字, 但係我無教過佢, 全部都係學校學的.

大宅

醒目開學勳章

I will have interview in the coming Sat, hope that my daughter can pass

大宅

Hi Kailey.Mama, hayo, vlsl,

25 Oct interview原來唔係group interview...
我+hubby+仔仔+工人一齊去(我地報新都城)...時間剛剛好去到都無俾仔仔適應就填表+立即要見中文老師...呀仔入去即刻cry~~~但唔shy...半分鐘後就肯玩車車同拎糖...無咩笑cool cool 地...

但對住英文老師Miss Jackie呀仔就好有笑容好開心...不過佢考呀仔切生果同sharing, 我同D 媽咪分享都覺得問得幾深~~~到幾個小朋友一齊唱英文+dancing呀仔都好投入...不過Miss Jackie 俾分好好好手緊~~~

呀仔後尾響play mat個corner玩同聽歌仔, 玩到happy到唔願走~~~~
我地即日俾埋留位費....09年8月join 上午英文班 PNE a.m.

唔知會唔會大家做同學仔呢?

原文章由 vlsl 於 08-10-26 00:31 發表
Hi Kailey.Mama, hayo,

今天interview 如何? 交了留位費嗎?

我囡囡今天表現都ok la, 中文老師就有d 反應, 英文老師就麻麻哋無乜反應, 當我去校務處領取通告及辦理手續時我問個位老師PN 會開幾多班, 佢話四班每班24 ...
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

伯爵府

好媽媽勳章

hi 各位,

我地都in左啦, 09年4月插班下午國際班, 因為我想佢早番學, 定性d. 佢in果時, 唔睬老師......

原文章由 viv-viv 於 08-10-27 18:02 發表

25 Oct interview原來唔係group interview...
我+hubby+仔仔+工人一齊去(我地報新都城)...時間剛剛好去到都無俾仔仔適應就填表+立即要見中文老師...呀仔入去即刻cry~~~但唔shy...半分 ...

男爵府

HI vlsl, viv-viv, Hayo

My girl has fever on Oct 25 so we can't attend the interview... Need to wait for re-arrangment from the school, not sure when. I targeted on AM class I hope I still have chance.

大宅

請問留位費要幾錢?

複式洋房

Hi viv-viv,

我亞囡可能同你囝囝是同事仔, EPN AM/8月開學

我亞囡見英文老師時反應麻麻哋, 個位老師比分數都好緊唔知係唔係你講個位, 我沒有問她叫乜野名,不過她坐中間個張枱穿紅色衫黑色A字裙,長頭髮的。最後我去辦理留位手續時個位老師講亞囡見中文老師幾好,英文老師可能怕醜啦,我估計英文老師寫得比較差。

原文章由 viv-viv 於 08-10-27 18:02 發表

我+hubby+仔仔+工人一齊去(我地報新都城)...時間剛剛好去到都無俾仔仔適應就填表+立即要見中文老師...呀仔入去即刻cry~~~但唔shy...半分 ...

大宅

vlsl,

Yeah!!!大家都係EPN AM/8月開學!!!可能會做同學仔...

Interview我地果個係米白色衫似似地印度人既,佢介紹自己係Miss Jackie,我望到佢衫上個name tag都係寫Miss Jackie...佢係好手緊,tick中間多過第1格,我見好多小朋友見英文老師無咩特別出色反應,我呀仔都唔算好差(除左把刀唔exactly切開到件生果)都tick中間多過第1格,我估好多小朋友英文果part既成績都係中間多...

出去辦手續時呀主任見英文tick中間比較多都話可能小朋友怕醜D...其實我呀仔見Miss Jackie果陣完全無怕醜過...我覺得佢warm up左 interview 英文好過中文添...我覺得去到即刻interview小朋友未ready(仲要第1次去咋,佢肯定知道唔係普通去街街既商場!!)真係有影響表現架,我hubby話算啦都收左呀仔就得啦~~~

聽講佢地英文算教得深,可能對小朋友面試既standard都好高la...

vlsl你同女女幾點interview?唔知果日有無碰見呢(雖然當時唔認識)?

原文章由 vlsl 於 08-10-28 17:51 發表
Hi viv-viv,

我亞囡可能同你囝囝是同事仔, EPN AM/8月開學

我亞囡見英文老師時反應麻麻哋, 個位老師比分數都好緊唔知係唔係你講個位, 我沒有問她叫乜野名,不過她坐中間個張枱穿紅色衫黑色A字裙,長頭髮的。最後我 ...
My lovely boy Andrew was born!

大宅

原文章由 star128 於 08-10-28 17:26 發表
請問留位費要幾錢?

$500

首頁
12345...10

尾頁

跳至