自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:colourmix d職員惡到呢

個職員反應係過大,但我又唔覺得樓主啱晒,支卸眼妝液其實自己袋入手袋也可以,又冇用其他袋袋住,同人地D貨一齊放在購物籃,人地唔知都唔出奇,你自己都有責任,而且拎手機影人,就算唔係影樣,都會令人好反感,我相信冇人中意無端端起自己唔願意既情況之下俾人影!
其實你只需力爭叫店內經理幫你取消番件貨就可以!

公爵府

引用:Quote:原帖由 Yibu 於 15-12-11 發表個名牌

原帖由 applewingyi411 於 15-12-11 發表
佢緊係知我影名牌啦,因為我拎部電話出黎果時就話要影低係名牌投訴你咁冇禮貌!

...
雖然你有話要影底佢名牌啫,但人地唔會知你到底有冇影到佢個樣架麻~

男爵府

我絕對無將佢搶你電話合理化, 點解樓主硬係要扭曲人意思??? 你問邊個都知佢錯到離晒譜啦!

我意思係你係大家失控情況下, 又遇著個癲既, 你仲要用手機影人, 你根本就刺激緊佢, 佢搶你電話都估到啦, 點解你要做d挑釁性既行為, 之後就開口埋口話人搶你電話.....你唔影人點會攪到個癲既, 再癲多幾錢重!? 你都應該要克制你自己囉!!!!

成日話口口聲聲話自己有責任, 但就不停合理化自己所有行為,唔記得拎返支卸妝液就賴落個sales 不停sell你...攪到你唔記得左...總之所有野一隻手掌拍唔響架!

反而你好明顯將用手機影人名牌, 咁唔尊重人既行為合理化左!

講真, 你話影名牌姐, 對方點知你影咩??? 唔怕你放上youtube/fb? 你知而家呢個年代個個都靠手機凶人!!你係客就要企定定俾你影?

但我重申一次, 當然佢搶你電話係極之唔岩! 佢應該叫你唔好再影或掉轉身避開鏡頭, 唔應該搶你手機!

其實樓主成件事我覺得你係受害者, 但到拎手機影名牌呢一下, 我覺得你爭唔落! 太令人反感~

大宅

引用:Quote:原帖由 Energy 於 15-12-11 發表評價

原帖由 applewingyi411 於 15-12-11 發表
咁你真係好勁,睇得咁通透,我都想問我咩言論令你有咁既結論?
我身邊識得既人通常話我好蠢咋

...
唔敢當!

只可以講, 試著從對方角度看待事件。

或者5年後再睇番, 睇吓同今日有冇唔同睇法。

優秀的政治家必須是個令別人相信他有誠信的大說謊者。
麥基亞維里

公爵府

引用:Quote:原帖由 applewingyi411 於 15-12-09

原帖由 choco_soup 於 15-12-09 發表
影人相係好挑釁既行為。你話影人名牌姐,對方都唔知你會唔會影埋佢個樣,然後post 上網公審。

如果你係某 ...
我都好同意你咁講,係樓主影人相先,唔明點解個個都將個焦點放起個sales搶手機……雖然搶人手機係唔啱,但EQ低D既人真係會好容易被樓主呢個行為挑釁到,而且我從來唔贊成未經人同意下強行影人相!

男爵府

如果係我比人搶電話,我諗我會癲過佢。。。

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+choco_soup+於+15-12-09+發表

原帖由 siuling0119 於 15-12-11 發表
我都好同意你咁講,係樓主影人相先,唔明點解個個都將個焦點放起個sales搶手機……雖然搶人手機係唔啱,但E ...
你都將焦點放左係影相度,我係前面講得好清楚,佢問我呀有冇呀媽生,我再問左職員兩次主管係邊,冇人答,我問佢拎投訴電話,張咭片掉落去枱叫我自己搵,我再拎電話出黎話要影低你名牌投訴你.....
既然你話我影相係挑釁佢,咁佢問我有冇呀媽生呢句又算唔算挑釁我?

男爵府

引用:Quote:原帖由 choco_soup 於 15-12-09 發表

原帖由 siuling0119 於 15-12-11 發表
我都好同意你咁講,係樓主影人相先,唔明點解個個都將個焦點放起個sales搶手機……雖然搶人手機係唔啱,但E ...
非常同意! 話sales搶電話唔岩既同時, 大家有無諗過係樓主拎手機影人先? 仲要樓主明知個sales EQ低, 為貪方便就隨便用手機對住人....真係好無禮貌...假設你係表揚個sales, 我係佢都唔想企定定, 俾你對住個心口影名牌啦, 當人死物無感覺架咩??? 好尷尬架喎~

男爵府

引用:Quote:原帖由 siuling0119 於 15-12-11 發

你都將焦點放左係影相度,我係前面講得好清楚,佢問我呀有冇呀媽生,我再問左職員兩次主管係邊,冇人答,我 ...
佢挑釁到你用手機影佢, 你挑釁到佢搶你電話.....講完~打和!

Yibu    發表於 15-12-11 14:31

侯爵府

點解(do)到

公爵府

引用:Quote:原帖由 siuling0119 於 15-12-11 發

你都將焦點放左係影相度,我係前面講得好清楚,佢問我呀有冇呀媽生,我再問左職員兩次主管係邊,冇人答,我 ...
其實冇人話個sales啱,只係覺得成件事可以有個好D既處理方法

首頁

尾頁

跳至