論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人黎左一個月,一直都無記性,叫佢寫底影底佢唔聽,成日重覆犯錯,每次我都會提佢或話佢幾句,明明叫左佢幫我仔換衫只換面個件,佢係要攪佢d底衫,背心變長袖,有時長袖又變背心,話左好幾次,琴晚,我夜返,我已執好晒d底衫面衫同褲出黎,點知今日發現佢無啦啦又換左佢件底衫,話左佢幾句,佢發脾氣,話我唔鍾意佢,如果唔鍾意佢佢可以走,我話你想走你可以走,但我無叫過你走,佢叫我賠1個月比佢,我話係你break contract,我唔會賠錢,來來回回我話佢知佢一直有咩問題,但佢唔反省,只係不斷我唔明白佢,佢話要走,我見佢講極唔明,我話我唔同你講,我打比agent,佢響我打比agent期間佢打去報警,警察上到黎無野做到,佢就只係不斷同警察講我叫佢走,咁後尾我搵電話影佢video,我話一係你留底,一係你走,你走就係break contract,佢講黎講去話我叫佢走,我迫佢答佢留底定break contract,佢最終揀break contract,響警察護送下佢就離開左我屋企,響呢度我分享少少工人的資料,如遇著這個工人,要認真考慮下請唔請佢

name : fely

咸蛋三寶飯    發表於 15-12-20 11:14

伯爵府

引用:工人黎左一個月,一直都無記性,叫佢寫底影

原帖由 karryho 於 15-12-19 發表
工人黎左一個月,一直都無記性,叫佢寫底影底佢唔聽,成日重覆犯錯,每次我都會提佢或話佢幾句,明明叫左佢 ...
海外?如是嚟咗一個月已夠膽同阿mum 嗌交之餘仲識會報警,我諗有人搞的。

子爵府

複式洋房

回覆:工人姐姐報警

你情況同我之前一樣,都係做咗一個月,佢報警之餘仲帶埋佢姊妹來鬧我

男爵府

引用:你情況同我之前一樣,都係做咗一個月,佢報

原帖由 Supercherry826 於 15-12-19 發表
你情況同我之前一樣,都係做咗一個月,佢報警之餘仲帶埋佢姊妹來鬧我
點解樓下d食蕉會比d閒雜人等上到黎

大宅

唔知之後又搞乜小動作了

公爵府

原帖由 Supercherry826 於 15-12-19 發表
錄低佢,報入境處,等佢冇咁易個個都咁玩新僱主

複式洋房

回覆:pandaforever 的帖子

佢邊度人? 第一次黎香港?

複式洋房

點解可以帶到姐妹黎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Supercherry826 於 15-12-19

原帖由 lovepangpangbb 於 15-12-20 發表
點解可以帶到姐妹黎?
唔知點解佢call 其他姐姐,而果位姐姐又可以即刻到,最好笑係佢第一次來香港,仲要來咗只係一個月,已經有咁多fd,

複式洋房

引用:佢邊度人? 第一次黎香港?

原帖由 lovepangpangbb 於 15-12-20 發表
佢邊度人? 第一次黎香港?
菲姐姐,勤力,乾淨,但脾氣差,一定要放星期日,唔比放亦照出去,完全唔理你

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

似乎係比人炒好多次, 改名又來呃過. 因咁熟扭計賤招

大宅

佢地d網絡好勁架,去邊都識到朋友,佢走左之後agent同左佢傾左一輪,之後上返出埋d糧時佢係咁同我say sorry,想我地比多次機會,但佢攪到咁根本無彎轉,所以最終佢跟agent走左

大宅

wowoo.... two years before, I have same case : 你情況同我之前一樣,都係做咗一個月,佢報警之餘仲帶埋佢姊妹來鬧我
I feel those maid are under same group....

大宅

引用:佢地d網絡好勁架,去邊都識到朋友,佢走左

原帖由 karryho 於 15-12-20 發表
佢地d網絡好勁架,去邊都識到朋友,佢走左之後agent同左佢傾左一輪,之後上返出埋d糧時佢係咁同我say sorry ...
Say sorry冇用、一定有下次

首頁

尾頁

跳至