論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

各位大大,究竟帶無咩方法可以請到個正正常常嘅姐姐呢?成日聽到D姐姐偷野,借大耳LONE,大肚,真係聽到都覺得煩,但係唔請姐姐又無人揍B,始終一個人做野好難維持,仲要供樓養父母 ⋯⋯

大家帶無咩心得可以SHARE下呀?

子爵府

如果有方法保證請到好工人
呢個世界就冇咁多可憐僱主啦

你要信自己好命
我有好多朋友一請就請到好好嘅工人
亦有朋友三年轉六個,個個嘔血
睇你有冇老闆命

洋房

回覆:鳥嘴123 的帖子

因為我有同事話佢會揾啲有家庭,有小朋友嘅姐姐,因為佢話咁嘅姐姐通常會有責任感啲同會少啲麻煩野。

唔知大家仲有無其他方法心得去揀姐姐呢?
當然,我都明世界係無一定,最終都係睇彩數🙈🙈

水晶宮

回覆:好姐姐難求

是但揀。唔好要求咁高。
最好無黎過香港。

我姐姐唔錯。

la_source    發表於 15-12-29 10:32

子爵府

hoyan_lai 發表於 15-12-28 08:19
因為我有同事話佢會揾啲有家庭,有小朋友嘅姐姐,因為佢話咁嘅姐姐通常會有責任感啲同會少啲麻煩野。

唔知 ...
大部分係靠運氣,我請現在的姐姐時佢未結婚,但本身對bb超有愛心,屋苑和親戚的bb個個跟佢玩,在新加坡4年經驗在港4年經驗,上工一年多表現好好。

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hoyan_lai 發表於 15-12-28 03:30
各位大大,究竟帶無咩方法可以請到個正正常常嘅姐姐呢?成日聽到D姐姐偷野,借大耳LONE,大肚,真係聽到都 ...
搵間好AGENT, 盡量唔好去黑店。揀工人睇相/VIDEO, 樣搵個NICE, 正所謂相由心生, 惡樣我諗你都唔好請啦!
至於有第3隻手或借大耳LONE, 呢樣野好難預計! 你只可以請佢時, 講明唔可以咁做!
怕大肚就揀個年紀大, 不過你又要預佢可能周身病痛, 成日睇醫生。
講真, 請人好難搵到/做到100%完美, 請工人都好講運氣!
祝你好運!

男爵府

育兒性格勳章

你要有中六合彩的運氣 + 一個有良心的agent

大宅

引用:各位大大,究竟帶無咩方法可以請到個正正常

原帖由 hoyan_lai 於 15-12-28 發表
各位大大,究竟帶無咩方法可以請到個正正常常嘅姐姐呢?成日聽到D姐姐偷野,借大耳LONE,大肚,真係聽到都 ...
其實可以問下朋友做得好既姐姐…問佢有冇啲親戚介紹

大宅

回覆:好姐姐難求

我都係靠運氣,姐姐剛到1星期,做野自動波,好ok。我每日比佢中午休息1小時,佢話吾慣午睡,周圍洗洗抹抹,好乾淨,真係好希望keep住吾好變差。
我請佢果時,真係巡舖甘逐間agent公司坐低揾,吾啱下1間,吾會勉強請。結果有間個agent話有1個姐姐完約返左,想返香港做。個姐姐好好,佢自己想請,但姐姐吾想同公司agent打工,佢就打算留比熟客。Agent
叫我試下,我同姐姐即時長途電話傾下,中英文ok, 之前6年香港1個僱主,4年新加坡。
所以吾好入去agent公司求其揾,堅持自己要求,吾啱就走。我覺得d agent會收起好姐姐,賣左d差姐姐先。

別墅

係好似中六合彩咁先搵到好工人,我工人未黎過香港,都報警要求我們賠錢

洋房

回覆:cmaxx 的帖子

點解嘅?

男爵府

真係講彩數!我就暫時未有呢D運!

大宅

引用:我都係靠運氣,姐姐剛到1星期,做野自動波

原帖由 Jandr 於 15-12-28 發表
我都係靠運氣,姐姐剛到1星期,做野自動波,好ok。我每日比佢中午休息1小時,佢話吾慣午睡,周圍洗洗抹抹, ...
贊同。
我個工人姐姐上工剛一個月,同你情況差不多,自動波,煮野好味,希望佢可以keep落去。

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

引用:Quote:hoyan_lai 發表於 15-12-28 03:30 各

原帖由 bobo101^*^ 於 15-12-28 發表
搵間好AGENT, 盡量唔好去黑店。揀工人睇相/VIDEO, 樣搵個NICE, 正所謂相由心生, 惡樣我諗你都唔好請啦!
至 ...
有無黑店list 可以分享?

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

回覆:puppydingo 的帖子

請問你係邊到請?

首頁

尾頁

跳至