跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2004年7月BB會

同上.....

侯爵府

Re: 2004年7月BB會

大家好:

各位生了bb的媽咪,是否大部份都是食人奶的嗎?有無bb是食奶粉?妳地食緊什麼牌子呢?

民房

我bb食金裝S26。

侯爵府

有人話S26係肥仔奶粉,係唔係真呢?我BB比較輕了少少,如果改食S26會否會肥D呢? :-P

侯爵府

請問大家買邊隻士的車俾BB坐?

男爵府

hi:
我未有經驗,所以答唔到你喔 我bb將會19號出世喇 到時請多多指教!

侯爵府

vic-wing,

唔知你入左院未呢?lee 幾日bb好chi身,都無時間上bk看看。

我好高興認識你,我都係新手媽咪,大家一起努力吧。

祝你生一個肥肥白白的bb及一切順利。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hello Joshua_BB

我係7月15日開刀生了小b女,而家佢食緊人奶,但唔知係唔係唔夠比佢食,佢成日都喊得好犀利,但係一補奶粉比佢,佢食完就會好安靜咁瞓覺!
2004年7月15日穎怡係廣華出世,2.62kg 7月23日 2.63kg 7月27日 2.82kg 8月17日 3.64kg 8月29日 4.4kg 9月15日 5kg 11月10日 6.6kg 12月15日 7.66kg 1月24日 8.19kg 7月19日 10.19kg 1/2歲BB生日會相片 #### photos bb一歲生日會 7-2005 bb一歲生日會 8-2005

侯爵府

sum62,

你有無飲多d湯水呀?我的情況也差不多,我也要10日後才上奶好一些。我奶奶煮木瓜魚湯比我飲,上奶就好好多。你也不妨試下!!!

侯爵府

1. twinnelui --15/6 (3/7) -- 男 (2.44kg) 順產 -- 威院
2. fc_cookie ------ 17/6 (03/7) -- 第一胎 - 女(7.9磅)--順產 -- 法國
2. creamyma --19/6 (2/7) -- 女 (2.55kg) 順產 -- 法國
3. hihi_shirley --21/6 (16/7) --- 男 (2.585kg) 順產 -- 威院
4. Pauline94 --23/6 (3/7) -- 女 (6.5磅) 順產 -- 東區
5. ardnas65 --25/6 (2/7) -- - 男 (3.25kg) 開刀 -- 法國
6. mamay --27/6 (09/7) --- 男 (3kg) 順產 -- St. Paul
7. schau28 --28/6 (02/7) --- 女 (3.15kg) -- 浸會
8. tiggie --29/6 (05/7) --- 女 (6磅6安士) -- 浸會
9. betty388 --29/6 (23/7) --- 女 (3.28kg) 順產 -- 東區
10. jo --30/6 (01/7) --- 女 (2.645kg) -- 澳洲
11. Joshua_BB --1/7 --- 男 (2.84kg)--開刀 -- QE
12. 凌 --02/7 (03/7) --- 男 (6磅14安士) 開刀 -- 荃灣港安
13. gundumcho --03/7 (16/7) --- 男 (6磅15安士) 開刀 -- St. Paul
14. kappa --03/7 (01/7) --- 女 (3.65kg) 開刀 -- 法國
15. Candy&Boris -- 05/7 (11/7) --- 女 (2.71kg) -- 港安
16. lyf --05/7 (09/7) --- 男 (2.7kg) 順產 -- 屯門醫院
17. fat --06/7 (02/7) --- 男 (3.74kg) -- QE
18. waipauline -- 07/7 (16/7) --- 女(2.6kg) 開刀 -- 浸會
19. Queenie2003 --08/7----孖仔 (6 & 6.5lbs)
20. ngkawunkaren--08/7---囝(2.7kg)--廣華
21. 銘銘媽 --09/7 (11/7) --- 女 (3.6kg) 開刀 -- QE
22. atbaby--09/7 (22/7) --- 女 (2.85kg)順產 -- 法國
23. gannet --10/7(30/7) --- 女 (2.45kg) 開刀 --浸會
24. dgbb--12/7---仔仔(7磅11安士)開刀--浸會
25. francisca-- 12/7---女(3.3kg)順產----廣華
26. cottontail 13/7 --- 女(7.5磅) -- 仁安
27. Abbie媽咪 --14/7 (17/7) --- 男 (2.86kg) 順產 -- QE
28. siupak--15/7--女(6.8磅)順產---法國
29. 洛琳--15/7--女(3.6kg)順產-----廣華
30. sum62 --15/7(22/7)---女(2.62)開刀--- 廣華
31. abo-- 16/7---女(6磅1oz)順產---荃灣港安

複式洋房

hihi~~~我bb 係7月22號出世架~而家得6日人仔咋~~
vic-wing你好丫~~我係helen啊~認得我嗎^_^?

男爵府

up

大宅

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我個bb女7月6日出世了
[url=http://tickers.families.com][/url

男爵府

我亞仔都係7月6日出世,但佢重得唔好,day 25先追番出世時的體重(3.8kg),佢出世時有3.74kg架!健康院refer左去威院睇兒科,希望無乜事啦!

男爵府

Hello. everyone.
My daughter was born on 4/7. She eat Gold S-26 and she is 3.27Kg when birth and now about 5Kg.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

我個仔今日返健康院打一個月針, 磅重有4.4kg, 比出世時重1.58kg, 係食人奶ga! :lol:

我自己就仲差 2.6kg 便可以回復未有前
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

洋房

DELETED

大宅

Abbie媽咪,
恭喜哂你, 咁快就可以收哂身, 我尼十幾日完全冇輕過, 仲係差八磅....
至於阿女都重得唔錯, 都有成4.5kg, 我都係餵人奶, hehe~~

洋房

分享大家收身好方法,就快返工啦,D衫都唔咁著。

複式洋房

還有不到兩星期便返工,以前的衫還未合穿,特別是下身。體重還相差10lbs,腰及小腹差3吋幾,還是鬆鬆的。我每晚會做數分鐘修身體操啦!妳們的進度又如何?

首頁

尾頁

跳至