婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Mirena子宮環

安放子宮環三星期了....好煩, 成日都有少少出血情況. 放了一星期後試過一次忽然流血, 好似m來第一二天多 and that so scared.

請問有無人安放了這牌子的子宮環, 情況是怎樣? 我是否須要往醫生check下.

Thanks

男爵府

環保接龍勳章

Re: Mirena子宮環

我放
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

複式洋房

Harry媽,

Thanks for your comment.

除了成日有少少血外, 其他感覺都ok. 真的希望和妳一樣三四個月後back to normal.

請問每個月來經準唔準時?

男爵府

環保接龍勳章

我的月經量少到唔多覺,好多時只係在小便時先發現,我只需用護墊便可。所以冇多留意準唔準。而且我一向都唔記呢d日子

應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

別墅

我係剖腹產的,我想問生完后幾耐可以放子宮環?痛唔痛?

男爵府

環保接龍勳章

我都係剖腹生產的. 來經後就可以放啦. 不過要先見醫生才好。

別墅

Harry媽
放的時候痛嗎 ?

男爵府

環保接龍勳章

只係放落去果下有些少痛,全個過程好快。

複式洋房

我都想放,請問要幾多錢?
有冇好的醫生介紹呢?
唔該。

別墅

thanks ,Harry媽

男爵府

環保接龍勳章

melodymama 寫道:
我都想放,請問要幾多錢?
有冇好的醫生介紹呢?
唔該。

Mirena隻牌子會貴些,我個醫生就收我2000元,她的診所在中環,若你有需要我可pm你打電話去查詢的
。咕怪媽咪個醫生話好平,不過唔係呢個牌子。你可以問一下。

複式洋房

我都放了Mirena子宮環, 我個醫生就收我1800元,她的診所在銅鑼灣,若你有需要我可pm。

首頁

尾頁

跳至