自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

水晶宮

yeeyeeyeah 發表於 16-1-6 12:33
經常有人答埋D ,九唔搭八嘅答案,例如你問有咩辦法可以改善M痛,一定有人出嚟覆你,我從不M 痛

...

yes, 仲有個topic 講緊m量多嘅jm 用咩巾好, 有d話日頭要41cm, 有d介紹用安全褲...
有人就好懷疑就話駛唔駛41cm呀, 長到咁點用呀?!

講真用緊果d都想正常, 唔駛用啦, 你估平咩?! 自己量少又點會明白量多嘅煩惱, 既然個topic 都唔關佢事, 又何必入去質疑人?

NATCHENG    發表於 16-1-7 08:34
fandycheng    發表於 16-1-6 19:53

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 Anpanmama 於 16-01-05 發表

原帖由 Yuki_Yeung 於 16-01-06 發表
其實我好怕收到自家制食物,成日形住唔多乾淨
我有次回覆有關幼稚園帶啲咩食物返去開party,我答有包裝嘅零食,唔好diy,怕過程唔乾淨,如果有人肚痛就會怪你,竟然有人唔認同,反問自己整竟然唔乾淨。
其實有時啲嘢唔好咁搏,如果我今咗某餅店嘅糕肚痛,或打開後發霉,我都仲可以怪餅店/酒樓唔好。但如果我病咗,又咁啱食咗朋友整嘅嘢,我應唔應該怪朋友唔啱?定只好怪自己保鮮得唔好?

amazingbb123    發表於 16-1-7 10:59

用戶要求終止服務

引用:咪係,唔係人人都得閒整嘢食架,好嘥時間,

原帖由 tansyneko 於 16-01-06 發表
咪係,唔係人人都得閒整嘢食架,好嘥時間,而且整嘢食都講天份,同要不斷試好次先可以改進廚藝,唔係人人都 ...
回想自己大肚/bb仲係細時,都真係無時間整。家中又無人幫手,啲糕最慘要煮同蒸好耐,起碼1小時,睇火,睇有無煲乾水。我bb細真係好忙,有時間都想瞓下,或怕自己合眼訓無睇火。

子爵府

算了吧!
言语自由,
人家喜欢点答就点答;
不要太認真!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

happybebebe 發表於 16-1-5 16:22
年年中秋,過年都係咁。問咩月餅,糕點好味就話「自己整」。有時啲人唔得閒整,或係用嚟送禮,唔通自己整, ...
因為同樣地有一班 JM 不斷呻買咗邊間邊間超難食, 食到嘔囉.

專登出鋪叫大家唔好幫趁

子爵府

回覆:點解成日會答自己煮嘅最好

我無煮食天份,自己下廚只自娛和裹腹而已,送我實在不敢獻醜。

男爵府

引用:Quote:yeeyeeyeah+發表於+16-1-6+12:33+經

原帖由 DonnieBB 於 16-01-06 發表
yes, 仲有個topic 講緊m量多嘅jm 用咩巾好, 有d話日頭要41cm, 有d介紹用安全褲...
有人就好懷疑就話駛唔駛 ...
係啦,個個人都唔同,我自己頭兩日都有需要

男爵府

最攪笑d人問:帶bb去旅行有咩注意
10個有7-8個答: bb咁細我就唔會帶去旅行喇

100% 問非所答

NATCHENG    發表於 16-1-7 08:35
mydearson    發表於 16-1-6 17:53

禁止訪問

引用:而家D人一窩風整嘢。見 fb 邊D易整就整,但

珍珠宮

又嚟,見有人問 辦年貨買d咩,即刻有人搶閘答你“我唔使辦年貨架,因為得兩公婆”
真係9唔搭7

珍珠宮

引用:搭單問,我都想知有咩曲奇好食又靚年年送來

原帖由 toyamis 於 16-01-05 發表
搭單問,我都想知有咩曲奇好食又靚

年年送來送去都係金莎果d 真係好厭。
曲奇四重奏/帝苑餅店/馬莎,好有體面。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都係唔曉自家制嘅

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 DonnieBB 於 16-01-05 發表其

原帖由 happybebebe 於 16-01-05 發表
我自己以前都做過呢啲嘢,整月餅,曲奇,放上fb呃like. 其實諗返轉頭根本唔掂,係啲餅食個心唔熟。我而家直 ...
久唔久放fb真心分享其實絶對可以,但好似交功課博like就失去原意,其實親自下廚係為左家人,家人親口一句like就已經可以,何必日日花時間去討好一班連味道都唔知道嘅網上過客為博—個like。

男爵府

我都會自己整蘿蔔糕同曲奇, 的確自己整會足料d同啱自己口味, 但我一樣有懶唔想整既時候就會出去買, 唔明做咩一定要人哋自己整, 叫人哋自己整不如唔好答人啦, 個個都識整又一定有時間整架咩?! 就算幾簡單都要落心機時間架嘛

用戶要求終止服務

消費,買嘢,喺自由報料會得到正路啲嘅答案

珍珠宮

引用:Quote:choco_soup 發表於 16-1-6 17:52 曲

原帖由 nikolala 於 16-01-06 發表
馬莎個隻我未試過,另外個2間都好味
馬莎個隻好甜

珍珠宮

引用:Quote:choco_soup 發表於 16-1-6 17:52 曲

原帖由 nikolala 於 16-01-06 發表
馬莎個隻我未試過,另外個2間都好味
馬莎都可以試下,佢既朱古力餅好正

珍珠宮

引用:Quote:meko~ 發表於 16-1-6 11:55 睇你個標

原帖由 lichingtung 於 16-01-06 發表
點敢呀,我好專敬肥媽,我晚晚都有睇佢,因為佢真係教烹飪
我奶奶班同事成日話肥媽煮垃圾。

伯爵府

我試過問\"d衫有臭丸味可以點除?\",點知俾人追擊話有臭丸味仲著出街,唔好害人啦咁……

首頁
56789...10

尾頁

跳至