跳至

首頁

尾頁

男爵府

我家陣比hk20朱展hkd9買青紅羅白,然後pp比的龍利葉,南北杏,蜜早——兩粒至三粒,差唔多啦,冇落其它啦,第一餐,nc話好味,第二餐就話噚晚d湯(淡左)!

原文章由 portiabb 於 08-10-9 12:53 發表
你係百拉買緊係貴啦..亞太 ...不過$40又真係唔得ge... 淨係買豬展/豬骨都要$3x先叫有d味

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

木瓜栗子豬展...你like ge可以+埋雪耳...正
原文章由 WING0308 於 08-10-9 12:57 發表
我今日想煲湯, 大家有冇提意秋冬湯水.

琥珀宮

$20豬展得好少bormouth: mouth: 你第2day+水呀 點解會淡左...唔係應該會更+好味咩
原文章由 berthanokching 於 08-10-9 12:59 發表
我家陣比hk20朱展hkd9買青紅羅白,然後pp比的龍利葉,南北杏,蜜早——兩粒至三粒,差唔多啦,冇落其它啦,第一餐,nc話好味,第二餐就話噚晚d湯(淡左)!

...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

開餐, boil 劇

talk later

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-9 13:05 發表
木瓜栗子豬展...你like ge可以+埋雪耳...正

仲洗唔洗落蜜棗 or 南北杏 or 果皮 etc.....

琥珀宮

呢3寶不可少啦...不過蜜棗落1-2粒好喇...你買斤半栗子...已經好夠甜...正

富貴人家...教你煲個富貴湯...

鮑魚煲栗子...乜都唔好落...淨係呢2樣...比例係1:1...係你意想不到ge好味
原文章由 WING0308 於 08-10-9 13:16 發表

仲洗唔洗落蜜棗 or 南北杏 or 果皮 etc.....

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-10-9 13:24 發表
呢3寶不可少啦...不過蜜棗落1-2粒好喇...你買斤半栗子...已經好夠甜...正

鮑魚煲栗子...乜都唔好落...淨係呢2樣...比例係1:1...係你意想不到ge好味 :yumm ...

咁係咪即係一斤栗子 + 一斤鮑魚呀 ? 係咪急凍青邊鮑呀? 定有其他的鮑魚呀?

公爵府

好媽媽勳章

o吾係wor, 百佳一袋紅羅白都係7.9到, 可以煲2餐添, 點解你買得o甘貴既

原文章由 WING0308 於 08-10-9 12:46 發表

40 蚊邊得呀 ! e+ 啲嘢貴死咁貴呀 !! 我前兩日係百佳買左兩個紅羅白, 都要成 十幾蚊啦 !! 都未計豬展, 青羅白, 牛膀. 加加埋埋一煲湯 at least 都要 60幾蚊啦 ! ...

公爵府

好媽媽勳章

我都未試過煲得o甘平

原文章由 keroppipooh 於 08-10-9 12:46 發表

ng 係化 咁平

公爵府

好媽媽勳章

$20好少之bor, 煲o左都無味喇mouth:

原文章由 berthanokching 於 08-10-9 12:59 發表

...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

靚女 .......... 開左新 part na

公爵府

好媽媽勳章

pp

你d湯水篇真係o吾野少 等我 遲d試下木瓜粟子湯

原文章由 portiabb 於 08-10-9 13:24 發表

鮑魚煲栗子...乜都唔好落...淨係呢2樣...比例係1:1...係你意想不到ge好味 :yumm ...

琥珀宮

em,

我見你出左個 topic, 可 ng 可以幫我問埋'士的車'

首頁

尾頁

跳至