親子旅遊

跳至

首頁
12345...38

尾頁

大宅

伯爵府

我係c奶 發表於 16-1-22 16:32
其實睇熒火蟲去klis?還是WXXX好?
如果唔計距離既話~WXXXX係靚過KLIAS~

伯爵府

kk288 發表於 16-1-22 19:13
我電話又壞左啦~等緊囉去整.
比個女推跌左落地~

又唔見

伯爵府

準劉太 發表於 16-1-20 20:27
hihi........我嚮舊 post 問過你嘢架,多謝你解答呀

8月我會去沙巴 ,3大2小1bb, 最老72歲,最細 ...

HIHI~~
我新POST仲寫緊~~個日寫完之後,我女推跌左我電話.....電話壞左....所有相同資料係電話道

我仲\未囉電話去整~因為問過一間..話整到,,,但好貴....

而家仲問緊價錢

原來我咁多日冇上黎

湊女不知時日過....

STAR 係嘆酒店既~~你可以係一晚係個道,,,咁全日玩酒店~咁老人家唔洗出出入入..而小朋友又可以玩泳池~~佢泳池有專比小朋友玩既,有SIR 滑梯~大水筒等等,,

而hotel 63 係市區中心~方便出入,行街同食野~

咁如果你去行程...多數時間係出面既話~住番D平平地既酒店就啱啦~

海島 > 市區強附近個3個海島~係市區碼頭坐船出去只需要15分鐘左右,

係島上面可以浮潛,睇魚魚 , 個島類似半月灣咁~~但當然係靚好多~水清好多~多D魚啦~
如果老人家睇係D小朋友~你仲可以係島上面 玩水上活動 或者體驗潛水添~

伯爵府

dpeddiec 發表於 16-1-21 20:39
寶寶想問:
AirAsia搬了去T1,是不是遠了很多?
由T1搭的士去市中心要多少錢?

遠T2 5至10分鐘左右
T1去市區大約15至20分鐘左右~

T1 搭的士去市區~大約RM30~35左右~

係地面,你出左海關個層~有個的士counter 架~你係個道買飛, 話比櫃台D人知你去邊間酒店~你比錢之後佢地會比張飛你~囉係張飛仔出門口.行過前面馬路~行過去的士站~會有的士佬同你收飛~~

沙巴的士有分4 人車同6人車~如果你要6 人車既話~咁買飛個時就講定~

而價錢都有分時間既~~

2300-0600 既話~會收多50% chaRge~

例如你2330搭的士去市區 ,咁日頭就RM30~35, 夜晚就 RM45~53左右咁~

大宅

畀面勳章

回覆 地震寶寶 的帖子

THX!

好詳細呀!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

引用:Quote:準劉太 發表於 16-1-20 20:27 hihi..

原帖由 地震寶寶 於 16-01-28 發表
我問下 Tony 先,如果15分鐘船我接受到

我都想阿囡睇下魚,玩下沙

別墅

回覆樓主:

Hi 寶寶,
我想問下去 Weston / Klias 睇螢火蟲,出發時間是否有不同,大約幾點呢?
另4人的士同6人的士,收費是否不同,相差多少呢?

複式洋房

寶寶,
如第一次去雙島遊,你會建議邊兩個?

子爵府

回覆:地震寶寶 的帖子

Hi寶寶,我星期五晚到沙巴,請問新記新年會唔會休息呀?同埋附近有冇野行?坐的士同佢講新記佢識嗎?仲有想請問邊間商場好行d?我住star呀!感激!

男爵府

寶寶:想問,哥打京那巴魯天空酒店位於中心嗎?酒店 ok 嗎?
可以介紹邊間公司去雙島遊,睇荷蘭人及營火蟲嗎?
亞洲航空係咪要系機場裡面買雪條上機架?因為第一次自由行,好多野都唔識呀!Thanks

伯爵府

HoLizz 發表於 16-1-28 23:56
Hi 寶寶,
我想問下去 Weston / Klias 睇螢火蟲,出發時間是否有不同,大約幾點呢?
另4人的士同6人的士, ...
每間公司,出發時間都有D唔同既~ 但可以肯定既係weston 大約要 2:30 小時車程 / Klias 要大約1.5小時車程~
旅行社多數會係下午1330 /1400 左右出發架啦~

另4人的士同6人的士,收費是否不同,相差多少呢?

正常係一樣價錢~只係6 人的士比較小~比較難搵~

伯爵府

JaneKwan 發表於 16-1-29 11:04
寶寶,
如第一次去雙島遊,你會建議邊兩個?
如果你自己係碼頭出既話~

你可以揀去1個島 / 2個島 / 3個島都得架~

唔洗一定話去2個島~

如果去既話~~
個人覺得 sapi island 同 mamutik island 比較好~

沙灘唔大~近岸都多魚仔睇既~

3個島上面都有餐廳~所以唔洗擔心食物方面~不過就要留意時間~~大約2點左右就冇咁多野食供應架啦~

或者會賣哂添~~所以唔好咁遲先去食飯就得架啦~

伯爵府

aaronmok 發表於 16-2-4 19:25
Hi寶寶,我星期五晚到沙巴,請問新記新年會唔會休息呀?同埋附近有冇野行?坐的士同佢講新記佢識嗎?仲有想 ...
SORRY呀~~~我而家先覆到你....
我諗你都番左香港啦~~

伯爵府

馬騮狗 發表於 16-2-11 11:30
寶寶:想問,哥打京那巴魯天空酒店位於中心嗎?酒店 ok 嗎?
亞 ...
哥打京那巴魯天空酒店位於中心嗎?酒店 ok 嗎?
喱間酒店只係係市區中心附近~出入都一定要搭的士~
大約10分鐘左右就到市區~但如果行就45分鐘以上先到啦~
間酒店係新既~但遠囉~

\如果係~你可以睇下正正市區入面既
可以呀~你PM比我你既EMAIL ADD丫~ 但咩叫睇"荷蘭人"呀?
亞洲航空係咪要系機場裡面買雪條上機架?因為第一次自由行,好多野都唔識呀!Thanks
係呀~過左海關個道之後~有舖頭賣雪條架~~開0500..但我唔記得問收幾點~哈哈~~下次再去問過~

伯爵府

引用:寶寶:想問,哥打京那巴魯天空酒店位於中心嗎

原帖由 馬騮狗 於 16-02-11 發表
亞 ...

T1 機場雪條價錢
營業時間 : 0500am - 唔記得問
休息日 : 沒有
** 搭 airasia airline 既朋友先啱用~

因為亞洲航空唔比 " 雪條同海鮮" 寄倉 (只可以手提上飛機,每人手提行李只有7KG)
所以大家都唔好係出面買雪條啦~要入左黎先好買~
**何謂入左黎 : 姐係過左X光機既安檢 > 再出左海關之後 > 過左海關之後就會有雪條舖頭架啦~
佢好大個正條櫃係門口~

伯爵府

引用:寶寶:想問,哥打京那巴魯天空酒店位於中心嗎

原帖由 馬騮狗 於 16-02-11 發表
亞 ...

T1 機場雪條價錢
營業時間 : 0500am - 唔記得問
休息日 : 沒有

** 搭 airasia airline 既朋友先啱用~

因為亞洲航空唔比 " 雪條同海鮮" 寄倉 (只可以手提上飛機,每人手提行李只有7KG)
所以大家都唔好係出面買雪條啦~要入左黎先好買~

**何謂入左黎 : 姐係過左X光機既安檢 > 再出左海關之後 > 過左海關之後就會有雪條舖頭架啦~
佢好大個正條櫃係門口~

男爵府

寶寶,多謝妳回覆!想問,如果住市中心邊間店酒好?因為亞航有機票連酒店嘅package賣,唔知道揀邊間酒店好?

男爵府

荷蘭人係長鼻猴嘅别名

男爵府

引用:Hello~~ 有睇開我舊POST既JM 都見證我由拍

原帖由 地震寶寶 於 16-01-20 發表
Hello~~ 有睇開我舊POST既JM 都見證我由拍拖到結婚到有左BB到生左個女~
冇錯~我而家住係亞庇市區附近~每日 ...
Hi寶寶,其實我上年已經開始睇你個post,今年我計劃緊暑假去沙巴,6大3小朋友,想去島玩,住水上屋,睇螢火蟲,仲有無咩好介紹,仲未諗好5日定7日好

首頁
12345...38

尾頁

跳至