跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我應該29/9會在仁安,曾醫生幫我開刀,想8下近排醫院情況點,同埋單幾錢,因上個月聽人講好多BB出世,比較亂D,3年前生過都OK,現在唔知點呢???

大宅

我就around 4萬2啦~

我估呢2年多左人生bb又多左內地人
我住4人房, 原先仁安話盡量安排hk人一齊住, 點知都係會有大6人架, 住左5日, 見到一半係大6黎既,不過呢, 我覺得佢地都無咩野,都幾nice, 反而hk人仲cool d無咩2句,唔太理其他人甘啦

另外有親子時間, 每日2part, 都算易book呀, 雖然都好多人, 但次次都book到既, 不過睇bb就好多人, 我d親友話有時要等一陣先可以輪到佢地lor

因為我都係第一胎, 但我聽到隔離床既媽咪同我傾, 佢大6人先前黎過一次仁安生,話以前d 服務好d周到d呀!
不過我覺得都尚可啦, 基本上所有醫護人員都nice, d清潔嬸嬸都係呀

[ 本文章最後由 田中小百合 於 08-9-14 03:06 編輯 ]

別墅

我就5/9開刀.........有C6陪產$800,
揀左要姑娘幫我係手術室影相$150
本來四月時已book左4人房,
但剛full晒免費upgrade左去二人房(慳左千幾蚊)
感覺好似私家房,好開心 ^_^
而且好好彩住5樓大部份都係香港人
5/9暫時係九月份最多bb出世既好日
5樓既育嬰室又第一日開幕,唔洗落3樓先睇到bb
人多但服務都好好,所以一d都唔覺混亂呀
埋單$41,XXX......我覺得超值

[ 本文章最後由 joey-yan 於 08-9-14 22:54 編輯 ]

洋房

我都book左29號仁安開刀!! hehe!!

原文章由 fmc 於 13/9/2008 23:14 發表
我應該29/9會在仁安,曾醫生幫我開刀,想8下近排醫院情況點,同埋單幾錢,因上個月聽人講好多BB出世,比較亂D,3年前生過都OK,現在唔知點呢???

大宅

我係加咗2000元住雙人房,約43000.為番同大家差不多.
但佢講明返咗病房後你只可以去育嬰室見bb,唔會攞bb過來,我就有d唔開心.等到我茖得床,都要第2日,有d私家醫院有on request推bb給你.

複式洋房

我都剛剛係仁安順產生完, 我早一日走醫院可以收少$2000。(個package 原本係4日3夜, 我住左3日2夜)

原文章由 小余 於 08-9-24 16:21 發表
我係加咗2000元住雙人房,約43000.為番同大家差不多.
但佢講明返咗病房後你只可以去育嬰室見bb,唔會攞bb過來,我就有d唔開心.等到我茖得床,都要第2日,有d私家醫院有on request推bb給你. ...

伯爵府

個PLAN唔係5日4夜咩,BB一定唔會推出黎LA,甘多細菌,你肯我都唔想LA

別墅

原文章由 小余 於 08-9-24 16:21 發表
但佢講明返咗病房後你只可以去育嬰室見bb,唔會攞bb過來,我就有d唔開心.等到我茖得床,都要第2日,有d私家醫院有on request推bb給你. ...

唔比bb出黎, 其實仲好, 始終剛出生, 無咁多細菌都係好事

複式洋房

原文章由 joey-yan 於 08-9-14 22:51 發表
我就5/9開刀.........有C6陪產$800,
揀左要姑娘幫我係手術室影相$150
本來四月時已book左4人房,
但剛full晒免費upgrade左去二人房(慳左千幾蚊)
感覺好似私家房,好開心 ^_^
而且好好彩住5樓大部份都係香港人
5/9暫時 ...

乜5/9係好日咩?有冇話咩時辰?你幾點生架?

洋房

我埋單都是~42000. 因為嗰b識揀日囉,係15/9趕住出世,嗰日係公眾假期,之前雖已book佐開刀,但都算緊急。住四人房,姑娘話我精,佢話四人房較2人房空間仲大啲,唔知真定假。

男爵府

原文章由 boat8 於 08-9-29 21:10 發表
我埋單都是~42000. 因為嗰b識揀日囉,係15/9趕住出世,嗰日係公眾假期,之前雖已book佐開刀,但都算緊急。住四人房,姑娘話我精,佢話四人房較2人房空間仲大啲,唔知真定假。 ...

咁加多咗几錢?

首頁

尾頁

跳至