自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:無頸巾或者攞件衫圍一圍條頸,我超怕凍,但

原帖由 ng5ek 於 16-01-25 發表
無頸巾或者攞件衫圍一圍條頸,我超怕凍,但今日咁圍完全無寒意

...
謝謝,見你咁著覺得好暖

子爵府

引用:係呀!要戴口罩呀!出面都好多人病緊!我自

原帖由 akilimama 於 16-01-25 發表
係呀!要戴口罩呀!出面都好多人病緊!我自己就係嘞
祝你早日康復,係,一定要記得用口罩先

子爵府

引用:Quote:原帖由+雪梨茶123+於+16-01-25+發表

原帖由 mandy108 於 16-01-25 發表
叫家人返工放工個陣買啦,有咩野唔用一兩日唔得?
我老公收半夜,其他家人不是同住,個個都返工,沒時間入來我們村,係我大意,低估左個溫度,已經住得唔方便,應該前幾日買夠野返屋企先岩

子爵府

引用:一定要帶頸巾,最好用頸巾遮埋半邊面咁會暖

原帖由 Tinkerbell_ 於 16-01-25 發表
一定要帶頸巾,最好用頸巾遮埋半邊面咁會暖d,褲仔著多係緊身同厚既係入面外面再加一條
我囡囡就襪褲再著褲 ...
明白,應該咁著出去一陣都頂到掛,謝謝

子爵府

引用:有無得拖多日先買/替代品,博星期二暖d,小

原帖由 honthont 於 16-01-25 發表
有無得拖多日先買/替代品,博星期二暖d,小多友病緊外出可免則免
嗯,聽日再諗清楚,好似等多一日星期二又暖返小小咁,好爭扎

子爵府

引用:唔好出去,食既買外賣送上門,家人回來再自

原帖由 檸檬檸檬 於 16-01-25 發表
唔好出去,食既買外賣送上門,家人回來再自己出去買野
唉,已頂左2日,本身之前買得都唔多,老公收半夜,唯有靠自己

伯爵府

回覆:3度你地小朋友出街點著?

冇手套,不如用襪子當手套,都冇人知架啦
著件有帽既外套,就可以包住頭仔,戴埋口罩就最好,冇口罩就頸巾包上d ,出門口前飲d 暖水先

子爵府

引用:今日晏晝3度同兩個女出去,幫佢著一件長底

原帖由 jutau 於 16-01-25 發表
今日晏晝3度同兩個女出去,幫佢著一件長底衫,冷背心,樽領衫,一件薄羽絨,一件羽絨大褸連帽,一條薄毛leg ...
明白,我大約都係咁著,現在睇黎係爭對手襪,出去買或買個暖手蛋比佢地,thx

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+jutau+於+16-01-25+發表今日

原帖由 雪梨茶123 於 16-01-25 發表
明白,我大約都係咁著,現在睇黎係爭對手襪,出去買或買個暖手蛋比佢地,thx

...
有無放到熱水既水樽?入d熱水笠隻襪當暖水袋用住先

子爵府

引用:冇手套,不如用襪子當手套,都冇人知架啦著

原帖由 kakakwok716 於 16-01-25 發表
冇手套,不如用襪子當手套,都冇人知架啦
著件有帽既外套,就可以包住頭仔,戴埋口罩就最好,冇口罩就頸巾 ...
我朋友又係咁講,用乾淨的襪手襪頂住先,出到去先再買,真失敗,之前竟然無買冷帽同手襪,只掛住買衫

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

奶樽都得👍

子爵府

引用:奶樽都得👍 +

原帖由 mandy108 於 16-01-25 發表
奶樽都得👍
又得喎,呢個方法屋企都用得,

伯爵府

引用:Quote:原帖由+giraheiyear+於+16-01-25+發

我住村,租屋,鄰居唔屬,拖住2個真煩,希望唔好落雨
奢侈d,call的士來回。一落車就入室內應該會好好多。一次半次我覺得呢d錢唔省得,萬一凍一凍小朋友再病多野,你睇醫生錢仲貴。

另外當然衣服要著夠,男仔我都會同距著2條褲,加有帽厚外套。

男爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

雪梨茶123 發表於 16-1-25 00:13
小朋友3至5歲,2個都病左,驚低溫症我都唔知,驚佢地又唔識講有咩唔妥,2日無出街,聽日一定要出去補糧食, ...
百佳可以上網買同送貨

水晶宮

屋企有無紅豆?我放小小落襪到,叮熱佢,放衫袋,當暖包,暖下手,雖然暖得一陣,好過無

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

雪梨茶123 發表於 16-1-25 02:00
我老公收半夜,其他家人不是同住,個個都返工,沒時間入來我們村,係我大意,低估左個溫度,已經住得唔方便 ...

你老公收半夜,唔會一朝早又去開工吧?不如你早d起身出去補給,趕及你老公出門口前回家,咪唔駛兩個小朋友外出。

(我都係咁同我老公夾)

侯爵府

引用:小朋友3至5歲,2個都病左,驚低溫症我都唔

小朋友3至5歲,2個都病左,驚低溫症我都唔知,驚佢地又唔識講有咩唔妥,2日無出街,聽日一定要出去補糧食, ...
病就唔好出,吹一吹,冷親條氣管,有排攪,有冇阿媽99可以幫手,叫外買得唔得,老公未返工前,你出去買又得唔得?

侯爵府

引用:小朋友3至5歲,2個都病左,驚低溫症我都唔

你住村屋應該有士多,叫佢哋送上來咪得囉

子爵府

2024年龍年勳章

唔著

子爵府

2024年龍年勳章

引用:唔著

原帖由 chemlo0920 於 16-01-25 發表
唔著
sorry, 係唔出

首頁

尾頁

跳至