自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:帶1 day con,有冇試過帶兩日?

用喺自己隻眼度,真係唔好慳,叫得做1day con,緊有佢原因,戴完就真係要掉,唔好reuse 啊

子爵府

試過,但第2日副con會較乾身。
清潔得唔乾淨,仲易發炎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:ONE+DAY+從來唔會除出黎再翻用.+加上用開ON

原帖由 艾莉 於 16-01-28 發表
ONE DAY 從來唔會除出黎再翻用. 加上用開ONEDAY 唔會無喇喇有 清潔用黎係屋企
同意

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:ONE+DAY+從來唔會除出黎再翻用.+加上用開ON

原帖由 艾莉 於 16-01-28 發表
ONE DAY 從來唔會除出黎再翻用. 加上用開ONEDAY 唔會無喇喇有 清潔用黎係屋企

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

伯爵府

2 weeks個d ,我就有時用多2 days

男爵府

木土土 發表於 16-1-28 09:18
好耐之前有報導話過one day con 同 two weeks con係exactly 同一隻product 只為不同包裝,如屬實,即one da ...

我都記得有呢段報導

侯爵府

冇,我係懶又唔識洗con先戴1day

大宅

以前同事1day帶足7days, 佢就無事囉,但眼睛係自己既,你自己決定!不過曾經有做隱形眼鏡既親戚話其實做時係預多2/3日既!

wcpcelia    發表於 16-2-29 11:29

子爵府

我帶1 day true eye , 未試過除出嚟又帶,情願開過對新con,同 埋帶1 day 就唔會買藥水。

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

只用1 日。慳就一係戴眼鏡或者帶2 weeks

子爵府

除咗就唔會戴返,
想慳錢我寧願戴眼鏡。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:夜晚先出街,食完飯就返屋企,帶得4,5個鐘

原帖由 babylazy 於 16-01-28 發表
夜晚先出街,食完飯就返屋企,帶得4,5個鐘,就甘就掉,好似好曬甘

...
我會,有時帶了幾個鐘,用盬水浸住,第二日再帶,未試過有事。

子爵府

我後生時,試過一次,但之後一直都有keep住一副con係身,所以無試過⋯⋯

大宅

回覆:babylazy 的帖子

2weeks對我黎講太厚..帶唔得耐
轉用左one day over 5年...
一都照會浸con水翻用、每隻用到約1-2星期...
用到覺得唔舒服先換隻新的...
Touch wood到現在都相安無事

純粹分享個人經驗...不喜勿試/勿插

子爵府

我會洗乾淨帶兩日

禁止訪問

水晶宮

冇試過

男爵府

零願曬都唔會帶兩日

珍珠宮

no

伯爵府

我成日戴2、3個鐘就除左唔要。

我都覺得浪費,但無唸過戴返喎⋯⋯

之前對眼有少少事,用左7萬去醫,
雙眼壞左就無架啦

首頁

尾頁

跳至