嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

因為內地毒奶粉事件,令大陸人一窩蜯落香港買奶粉...自用
and圖利,令我們香港bb冇奶粉食

俾d大陸人買晒
我今日去買,全個荃灣一鑵都冇得賣 (9月18日)
我們香港媽媽點算好???
各位媽媽有冇方法可以救救我吔嘅bb???
唔好俾d大陸人買晒no no no

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

吓又要去掷撲奶粉 ! 慘啦 ! 妳個 B 食開邊隻奶粉呀 ? D 大陸人又落黎生仔爭床位, 又成日同我地 D 香港媽媽買奶粉 !!! 搞到我地D香港媽媽真係慘 ! 成日左撲右撲 !!! D 奶粉商又衰....成日趁火打刧 ! 加 ! 加 ! 加 ! 又少貨供應 ! 真無良 ! 叫 香港 B B 食乜好喎 !

子爵府

之前撲奶粉都撲到驚左,都冇幾個月又黎過? mouth:

別墅

尋日我去卓悅買左兩罐和光堂細仔都有貨喎,仲特價$155一罐添,我諗大陸人唔識買日本奶粉掛!所以無乜影響~mouth:

複式洋房

原文章由 kawaimrsyu 於 08-9-18 16:05 發表
尋日我去卓悅買左兩罐和光堂細仔都有貨喎,仲特價$155一罐添,我諗大陸人唔識買日本奶粉掛!所以無乜影響~mouth:

聽講已經有d大6人轉買日本奶粉~~

男爵府

唔係聽講,我係見過,佢哋係卓悅門市度係買親都兩三箱,重攞埋車仔嚟拉呀

大宅

係呀..呢2日我都見有d 大陸人去卓悅門市度買幾罐走呀!屎啦..洗唔洗入定先呢~

大宅

之前我已經買左7罐, 但尋日睇新聞見到D大陸人幾箱幾箱咁拎, 好驚!即刻買多3罐

快D買啦, 如果無奶粉真係好慘!!!!!!!! 我個B而家2個月, 唔可以唔食架~

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都入左2大2細罐~
我都叫媽媽再買多2罐做士啤

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

都冇計架la,,將心比己 掉轉頭
為左自己bb好 你都會落hk買奶粉la
正如hk人食日本奶粉1樣

大宅

但我11月先生wo..而家買會唔會早得滯呀?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

好在我女女食思敏兒, 好似唔係太多人掙.

我見 D 大6人主要都係揀 A+

大宅

好媽媽勳章

我地食A+架
比人買哂無貨之後又加價呀

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

我細女食森永,我上卓悅網訂了一箱八罐,希望如期送貨!

[/url]

大宅

奶粉

我今日都見卓悅門市度d內地人一箱一箱甘買.
佢地現在連日本牌子奶粉都掃.係我屋企附近
d超級市場同萬寧都已經無晒a+同惠氏.甘攪
法d bb真係無奶飲啦.我個b開始大五太依賴
飲奶粉.但其他初生bb真係好慘.無得選擇.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔止冇奶粉買,分分鐘又再趁機加價........

男爵府

頭先起卓記有著住經典大陸式西裝既男人問係咪"新永大姐"喎

男爵府

我今日去卓悅買和光堂大仔比BB,卓悅太子2間都沒有,只得1-2罐,最後去了嬰兒東西,他們表示內地人已狂掃明治,故他們明治已缺,可能無明治他們會要其他日本牌子,真可怕....

男爵府

大陸無奶粉賣,香港咩牌子奶粉都要掃啦,而且隻隻奶粉都差不多,食邊個牌子都無所為。
藥房個sales話淨係(17/9),個個入來都買奶粉,即係10個有8個入來買奶粉ka...咩奶粉都要........
香港唔會無奶粉賣,只係價錢貴少少(加價嘛)...長遠來計,買定多幾罐都無防.........

首頁

尾頁

跳至